EAC Hall of Fame voor Boyan Slat


Vandaag las ik in de krant over de indrukwekkende prestaties van de jonge environmentalist Boyan Slat. Tijdens een duikvakantie in Griekenland schrok de tiener van de enorme berg plastic dat hij door zijn duikbril zag. Het liet hem niet meer los en hij wilde er iets aan doen.

Ambitieus

Dat resulteerde in een onderzoeksproject bij de universiteit waarin hij zijn idee over het schoonmaken van de oceanen uiteenzette. Dit onderzoeksproject won verschillende prijzen, waaronder Beste Technisch Ontwerp 2012 aan de TU Delft.

The Flow

Eenmaal in deze flow aangeland was er geen weg meer terug voor de tiener. Inmiddels runt hij zijn Ocean Clean Up project met het enthousiasme en de energie dat past bij zijn ambitie en leeftijd samen met meer dan 100 vrijwilligers en wetenschappers en heeft hij zijn eerste 80.000 dollar al opgehaald via crowdfunding. Met dit bedrag heeft hij de eerste onderzoeken gedaan om zijn theorie te ondersteunen.

New York Institute of Technology in Broadway (NYIT)

Gisteren presenteerde Boyan aan het prestigieuze NYIT zijn onderzoeksresultaten en zette hij zijn concept idee uiteen om dit op internationaal niveau aan te pakken. De oceanen zijn van ons allemaal en daarom zijn alle aardbewoners betrokken bij dit project.

Hoe groot is het probleem?

Er ligt 7.250.000 ton plastic afval te drijven in de wereld oceanen en hij wil dit mega probleem oplossen. Het is een gevecht van David tegen Goliath en we weten allemaal hoe dat afgelopen is. Bij het lezen van dit artikel kreeg ik het idee om een Hall of Fame op te zetten op de site van het Europa Ayurveda Centrum om initiatieven zoals van deze jongeman volop in de schijnwerpers te zetten.

De kracht van communicatie.

Hoe vaak lees je negatieve dingen in de krant, ik hoef het allemaal niet op te noemen. Maar dit artikel is het waard om huizenhoog opgetild te worden. Hier gaat het om. Dit is nieuws van waarde en dit is waar we ons druk over moeten maken. Als de krant een middel is om te communiceren dan mag dit wat mij betreft van bladzijde 11 waar het nu staat naar de voorpagina.

EAC Hall of Fame

Vandaag richt ik dus de Hall of Fame op in het Europa Ayurveda Centrum. Op deze plek wil ik de mensen achter ambitieuze en veelbelovende projecten voor het behoud van Moeder Aarde volop in de schijnwerpers zetten. Vandaag heb ik de eer om Boyan Slat uit te nodigen om hier als eerste plaats te nemen. Want als iemand ondersteuning verdiend dan is het wel deze jongeman met zijn project “The Ocean Clean Up”.

Doe mee

Bekijk zijn website.
Bekijk ook deze pagina.
Verspreid het aan je hele vriendenkring.

En zorg dat Boyan Slat binnen de kortste tijd zijn twee miljoen binnenkrijgt om de tweede fase van zijn onderzoek te doen.

Cornelis Peters
4 Juni 2014

Op het behoud van Moeder Aarde

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven