Drie ‘Ayurveda’ tips om griep te voorkomen

Het heerst nog steeds en de laatste tijd krijg ik veel telefoontjes van mensen die willen weten hoe ze op een natuurlijke manier van hun griep af kunnen komen.
Hoe kom je op een ‘natuurlijke manier’ van de griep af?
Door te zorgen dat je weerstand op peil blijft. De meest eenvoudige dingen hiervoor zijn:

Tip 1 – Goed rusten

Niet piekeren – als er zorgen zijn helpt het niet om er over te piekeren. Stel het uit tot de volgende dag. Tijdens het uitkleden voordat je het bed instapt zet je ook symbolisch even je zorgen onder het bed. Het kan toch niet opgelost worden tijdens je rust dus kun je het net zo goed even ‘parkeren.’

Tip 2 – Goed eten

Neem je tijd om goed te eten. Zowel het eten zelf als het klaarmaken van je eten. Jezelf goed verzorgen betekent ook dat je aandacht besteed aan de keuze van je voeding.

Tip 3 – Wees eerlijk

He, wat heeft dat nu met je weerstand te maken. Nou, meer dan je denkt. Wees eerlijk naar jezelf toe en van daaruit naar anderen. Eerlijk en open in je communicatie. Zeg wat je bedoelt en niet wat je de ander via een omweg laat voelen. Wees duidelijk in je communicatie en controleer of de ander begrepen heeft wat je bedoelt. Vraag ernaar. Zo veel ongemak en irritatie kan weggenomen worden door duidelijke communicatie. In je relatie, op je werk, naar je familie toe. Vul niets in en denk niet voor een ander.

Ben je toch ziek geworden?

Tip 1 – Slaap veel

Slaap is ongelofelijk belangrijk. Tijdens je slaap kan je lichaam zich herstellen.

Tip 2 – Drink veel

Veel kruidenthee, vruchtensappen en groentesappen.
Maak het je lichaam makkelijk om je voeding – in dit geval de sappen – makkelijk op te nemen en makkelijk te verteren.

Tip 3 Begin niet te snel

Je lichaam heeft het druk gehad om de griepvirus aan te vallen en op te ruimen. Er is een strijd geweest. Na de strijd duurt het even voordat je weer volop energie hebt. Doe het dan ook rustig aan en neem de eerste drie tips niet alleen ter harte maar doe het ook.

Cornelis Peters
13-4-2013

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.