Diabetes Mellitus type 2 kan genezen!

Allereerst de presentatie van afgelopen weekend. ‘Diabetes Mellitus type 2 kan genezen.‘Het was een drukbezocht lezing waarbij wij deze presentatie getoond hebben. Tijdens de verschillende dia’s konden mensen direct reageren. Dat geeft een andere beleving dan wanneer je de dia’s achter elkaar ziet. Toch geeft het een mooi overzicht hoe je vanuit de ayurveda actief met DM2 bezig kunt zijn en zoals je leest ook met buitengewoon goede resultaten.

Na de presentatie was er nog volop tijd om vragen uit het publiek te beantwoorden.
Drie vragen heb ik er uit gelicht om hier te bespreken.

Vraag 1: Is diabetes mellitus type 2 te genezen

Antwoord: Je kunt van diabetes type 2 genezen als je er op tijd bij bent, er geen blijvende schade is aan de organen zoals de pancreas en nieren, en je goed luistert naar de behoefte van je lichaam.

Vraag 2: Ik heb diabetes gekregen tijdens de zwangerschap. Blijf ik hier nu gevoelig voor of is dit van tijdelijke aard

Antwoord: Je lichaam heeft gereageerd op de veranderende situatie met een disbalans in je suikerhuishouding.
Dat betekent dat zodra je bevallen bent het lichaam weer terug keert naar de normale situatie waarbij er geen extra druk uitgeoefend wordt op je pancreas. Dat leidt bijna altijd tot een volledig herstel. Wel is het zo dat bij een volgende zwangerschap de tendens om opnieuw zwangerschapdiabes te krijgen groot blijft.

Vraag 3: In mijn familie komt veel diabetes mellitus 2 voor. Is het nu zo dat alle andere leden van de familie een grotere kans hebben om diabetes te krijgen?

Antwoord: Dat zou kunnen maar vergeet èèn ding niet. Heel erg veel hangt af van de leefstijl van de individuele leden. Om een voorbeeld te geven. In Amerika is een eeneiige tweeling daarvan heeft de een diabetes type 2 heeft en de andere niet. Genetisch hebben ze dus alle twee evenveel kans om diabetes te krijgen. Echter de persoon die regelmatig sport, gezond eet en op tijd rust heeft geen last van diabetes en zijn broer die er een Bourgondische leefstijl op na houdt heeft diabetes type 2. Veel hangt dus af van je leefstijl en dat heb je zelf in de hand.

Creative Commons-Licentie
Dit werk is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

10 gedachten over “Diabetes Mellitus type 2 kan genezen!”

 1. Mooie presentatie! Deze adviezen zou iedereen ‘moeten’ opvolgen. Zou een hoop medicijngebruik schelen……

  1. Dankjewel Marion. Inderdaad zijn deze eenvoudige richtlijnen heel erg behulpzaam in het reguleren van je eigen gezondheid.
   Dat scheelt niet alleen erg veel medicijnen maar ook erg veel leed. We komen toch niet uit een fabriek? Herstel komt vanuit de natuur want wij zijn een onderdeel van de natuur.

 2. mooie en duidelijk presentatie. En goed uitvoerbaar ook, want dat is voor veel mensen wel belangrijk.

  dankjewel voor deze informatie.

 3. Annelies Pronk-Verboom

  Hallo Cornelis,
  Een duidelijke presentatie. Inderdaad wordt door de genoemde voedingsmiddelen niet steeds een aanval op de insulinewerking gedaan. Ik begrijp alleen niet zo goed waarom u zegt dat je ontbijt uitgebreider zou kunnen zijn dan de lunch. Binnen de Ayurveda heerst toch het gedachtengoed dat de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag zou moeten zijn? De spijsvertering is dan immers op zijn best? (mijn website is http://www.voedinginactie.nl. Hij pakt ‘m niet..)

  1. Dag Annelies,
   Het klopt met wat je zegt dat de lunch de hoofdmaaltijd is in de ayurveda. Dat geldt voor gezonde mensen. Zodra er een verstoorde balans is gelden andere regels. In dit geval is het zo dat diabetici geholpen zijn met een stevig ontbijt en een lichte lunch. Daarmee hebben ze een betere regulatie van hun bloedsuikergehalte, voelen ze zich beter en functioneren ook beter. Dit staat bekend als ‘The Second-Meal Phenomenon in Type 2 Diabetes’ en hier is zeer uitgebreid onderzoek naar gedaan. Ik heb je site bekeken en het ziet er goed uit.
   Groet van Cornelis

   1. Annelies Pronk-Verboom

    Goedemorgen Cornelis,
    Hartelijk bedankt voor het duidelijke antwoord.
    Met mijn website ben ik nog flink bezig, als ook met mijn totale ontwikkeling op het gebied van voeding, begeleiding en de manier vinden die bij mij past. Misschien ga ik de onlinecursus ayurvedische vooedng doen. Leer je dan ook inspelen op dit soort specifieke zaken, zoals bij mijn vraag over de lunch bijvoorbeeld? En kun je er een certificaat van krijgen als de cursus is afgerond?

    Een fijne dag toegewenst,
    Annelies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.