Detox en darmreiniging volgens Ayurveda

opgeblazen gevoel, obstipatie

Wanneer je last hebt van de volgende verschijnselen. Overgewicht, opgeblazen gevoel, moe en lusteloosheid, dan kun je denken aan een reinigingskuur. Dat kun je eenvoudig zelf doen mits je goed let op de volgende voorwaarden. Je darmen bevatten bacteriën (darmflora) die bij jou horen en die belangrijk zijn voor een optimale spijsvertering. Wanneer je een darmreiniging doet is het belangrijk om niet al je darmflora weg te spoelen. Een Ayurvedische darmreiniger bestaat uit melk als basis samen met een zuivere olie en een uitgelezen selectie aan kruiden die je darmen beschermen.

Ayurvedische darmreiniging

Wanneer je de ayurvedische darmreiniging doet zul je zien dat je in korte tijd enorm zult opknappen van de reiniging en geen problemen ondervindt van een verstoorde darmflora. Dat gebeurd namelijk wel als je alleen koffie of waterklysma’s doet. Het weefsel van onze darmen is vergelijkbaar met ons wangslijmvlies (binnenkant van je wangen) dat is heel kwetsbaar weefsel en dat vraagt om voorzichtigheid. Een ayurvedische reiniging is een duizenden jaren oude beproefde methode en staat garant voor betrouwbaarheid.

Terug naar balans

Na de hartverwarmende feestdagen en de heerlijke maaltijden vinden veel mensen het lastig om hun eigen balans te hervinden. De balans in je voeding, de balans in jezelf en de balans naar je streefgewicht. Het helpt om te beginnen met een ayurvedisch reinigingskuur, gevolgd met voeding dat past bij je constitutie en je leefpatroon.

Zelf doen

De ayurvedische reiniging op basis van melk, olie en kruiden is heel goed zelf thuis te doen. Het hele pakket bevat alles wat je nodig hebt dus je kunt meteen beginnen. De melk moet je wel zelf kopen omdat je kunt kiezen tussen sojamelk, koemelk of geitenmelk. Alle drie zijn goed en is afhankelijk van je voorkeur. De ayurvedische darmspoeling kit bevat een disposable klysmazak van 1500 ml, met slang en afsluitklem, een zakje olie en een potje met kruiden. Een uitgebreide handleiding is ingesloten in de kit. In het kort komt het hier op neer: je verwarmt de melk tot 40 graden, voegt de olie en de kruiden toe. Alles goed mengen en in de klysma zak gieten. Nu ben je klaar voor gebruik.

De Ayurveda darmspoeling kit kost slechts €56,87 en is hier te bestellen. De hele maand januari krijg je €5,- korting wanneer je bij de bestelling deze kortingscode invult detox15.

Onze nieuwe webshop:

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

3 gedachten over “Detox en darmreiniging volgens Ayurveda”

 1. A. van der Peijl

  Ik ben geinteresseerd in de darmreeiniging met melk.
  Echter, mijn endeldarm is verwijderd en daardoor heb ik niet vanzelf ontlasting. Ik reinig iedere ochtend mijn darmen met water (1 a 1,5 liter) dan raak ik veel ontlasting kwijt en heb meestal de rest van de dag nergens last van. Ik heb van het ziekenhuis een pompsysteem die het water er inpompt. Er bestaat nog een leverreiniging (Hulda Clark) zal u wel bekend zijn. bitterzout eerst, dan olie met grapefruit drinken en later nogmaals bitterzout. gaat dus allemaal door de mond.
  Uw methode gaat direct naar de darmen en is mijn geval makkelijk te doen.
  Kunt U mij alleen de kruiden met een gebruiksaanwijzing sturen, want de rest heb ik niet nodig.
  Prijs? Vooruit betalen?
  Het is wel zeker dat mijn lever ontgift zzou moeten worden. Is gisteren aangetoond door middel van acupunctuur.
  Wat vind u van de hulda Clark methode t.o.v. deze melk methode?
  Ik ken meerdere mensen die een leverkuur doen en zijn ook geinteresseerd. Zie. http://www.westonprice.nl

  1. Beste A. van der Peyl,
   Met de reiniging van Hulda Clark ben ik bekend. De darmreiniging die wij doen komt voort uit de ayurvedische traditie van Kerala. Daar worden dagelijks heel veel kuren gedaan met deze methode. Het grote voordeel van kruiden en emulsie (vetbolletjes in water) is dat het een hele milde reinigende maar ook voedende werking heeft op je darmen. Naast deze kuur hebben wij ook een ayurvedische leverkuur. Het principe is dezelfde als van Hulda Clark maar wij gebruiken een andere olie, voegen vitamine en mineralen toe en ook momordica thee als detox gedurende de kuur. Er zit dus wel een verschil in.
   Ik kan je de kruiden en de olie ook apart toesturen. Nog beter is het als ik ook je constitutie weet dan kan ik dit gericht voor je maken. Vul daarvoor de constitutietest in op de site en geef mij de waarden door. Dat mag je gewoon via de info@ayu.nl of de afspraak@ayu.nl doorgeven.
   Met vriendelijke groet,
   Cornelis Peters

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.