De andere kant van het Coronavirus

De COVID-19 Pandemie ontketent een ongekende golf van wereldwijde actie, samenwerking en innovatie. Luidt het kopje van de nieuwsbrief van Daniel Kraft. Hij is een van de mensen die ik al een heel tijdje volg op internet omdat hij een ongelofelijk open en verkennende geest heeft en daar ook naar handelt.

Kraft is faculteitsvoorzitter voor geneeskunde aan de Universiteit van Singularity, en hij is voorzitter van Exponential Medicine, een programma dat convergente, zich snel ontwikkelende technologieën en hun potentieel in de biogeneeskunde en de gezondheidszorg verkent.  

De Universiteit van Singularity is een wereldwijde leer- en innovatiegemeenschap die gebruik maakt van exponentiële technologieën om de grootste uitdagingen van de wereld aan te pakken en een betere toekomst voor iedereen op te bouwen. Het is dus een heel ander soort universiteit dan wij kennen.

Deze universiteit is opgericht door dr. Peter H. Diamandis als een non-profit organisatie. In eerste instantie bood het jaarlijks een 10 weeks zomerprogramma aan voor individuen die wilde begrijpen hoe ze technologie konden gebruiken om wereldwijde uitdagingen aan te pakken.

Inmiddels is het 12 jaar later en is dit uitgangspunt nog steeds de basis van dit institutuut met netwerken over de hele wereld.

Het is deze universiteit waar op een onderzoekende, stimulerende en ‘out of the box’ manier gekeken wordt naar de oplossing om het coronavirus te begrijpen en te beteugelen.

Ik lees graag op hun site om mezelf scherp te houden wat er gebeurt in de wetenschap en dan voornamelijk de gezondheidszorg. Welke kant gaat het op en hoe kan ik vanuit de Ayurveda daar in mee denken.

Diamandis favoriete gezegde is deze “de beste manier om de toekomst te voorspellen is deze zelf te creëren”.

Dat spreekt mij aan. Ik geloof daar zelf ook in. Vandaar dat ik de Inner Circle opgericht heb. Om te sparren met mensen die in eerste instantie Ayurveda Tips willen krijgen maar die ik wil laten meedenken over hoe we Ayurveda in onze gezondheidszorg kunnen implementeren.

Een gezondheidszorg die exponentieel anders gaat worden met veel techniek en robotisering. Hoe past Ayurveda, de persoonlijke aanpak hierin.

Daar probeer ik me een weg in te zoeken.

Ik heb al een DAT verstuurd met 8 tips om preventief te zorgen dat je weerbaar wordt en blijft. Er zijn nog veel meer gezonde tips te vertellen.

Dat blijf ik ook zeker doen. Het helpt mij als jullie gerichte vragen hebben over – niet alleen het coronavirus – maar ook over de toekomst van de geneeskunde. Hoe zien jullie dat? Hoe willen jullie behandeld worden.

Denk eens met me mee?

We kunnen namelijk onze toekomst zelf creëren als we wel dingen in gang zetten. Denken alleen is niet genoeg. Welke stap nemen we. Hoe maken we het concreet.

Schrijf je idee, mening of advies hieronder in het commentaarveld. Ik hoor graag jouw ideeen over onze gezondheidszorg voor de toekomst.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

1 gedachte over “De andere kant van het Coronavirus”

  1. ‘De beste manier om de toekomst te voorspellen is deze zelf te creëren.’
    Mooi gekozen woorden. Zoiets neemt je mee met de zoektocht naar een betere wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven