Combinatie van Ayurveda en Yogatherapie vermindert de pijnintensiteit en verbetert de kwaliteit van leven bij patiënten met migraine

Abstract
DOELEN:
Begrijpen van de effectiviteit van Ayurveda en yoga bij het behandelen van migrainehoofdpijn.

Methoden
30 proefpersonen participeerde in de Ayurveda en Yoga (AY) groep en ondergingen traditionele Panchakarma (Bio-zuiveringsproces) met behulp van therapeutische zuivering gevolgd door yoga-therapie, terwijl 30 proefpersonen de Controle groep vormden (CT) Deze groep ging voort gedurende 90 dagen op symptomatische behandeling van (NSAID’s). De lichaams constitutie vragenlijst werd aan beide groepen uitgedeeld. De uitkomsten die gemeten werden waren onder meer de Symptomenchecklist, Comprehensive Headache related Quality of Life Questionnaire en Visual Analogue Scale.

RESULTATEN:
Zesenveertig (76,6%) van de 60 proefpersonen die tot beide groepen behoorden hadden een op Pitta gebaseerde lichaamsbouw. Na 90 dagen interventie toonde de AY-groep een significante vermindering in migraine-symptomen, waaronder de pijnintensiteit (p <.001) en verbetering van de aan hoofdpijn gerelateerde kwaliteit van leven (p <.001). De CT-groep vertoonde geen significante verandering (p> .05).

CONCLUSIE:
Traditionele Ayurveda en yogatherapie verminderen symptomen, intensiteit van pijn en verbeteren de kwaliteit van leven bij migrainepatiënten.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.