Breaking News: Het gezondheidsprotocol tegen Covid-19 gebaseerd op Ayurveda is vandaag gelanceerd in India.

De regering van Premier Narendra Modi (India) heeft op 06-10-2020 het officiële protocol uitgebracht van het gebruik van Ayurveda en Yoga voor de behandeling van patiënten met milde Covid-19 klachten en voor de preventie daarvan.

Het ministerie van AYUSH heeft sinds het begin van de pandemie Ayurveda gepromoot en ook uitgesproken dat alternatieve medicijnen kunnen helpen om de immuniteit tegen het nieuwe coronavirus te verbeteren.

Premier Narendra Modi promootte ook het advies van het ministerie in zijn toespraak tot de natie in april.

Terwijl het ministerie van Volksgezondheid vorige maand richtlijnen uitvaardigde voor het beheer van de symptomen van Covid-19, heeft het AYUSH-ministerie nu het Nationale Klinische Beheersprotocol voor Covid-19-patiënten vrijgegeven. 

De Minister van Volksgezondheid, de heer Harsh Vardhan, twitterde vandaag dat de “opwaardering van protocollen” is gedaan in synchronisatie met de Indiase Raad voor Medisch Onderzoek en de Raad voor Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek.

Belangrijke Ayurvedische kruidenformules die genoemd zijn in het protocol   zijn:

  1. Ashwagandha
  2. Guduchi
  3. Pippali
  4. Ayush 64 tabletten (een gepatenteerd anti-malaria- medicijn ontwikkeld door AYUSH).

De bovenste drie kruiden zijn in de webwinkel van het Europa Ayurveda Centrum te verkrijgen.

Het ministerie verduidelijkte dat, naast deze kruidenmedicijnen, algemene en dieetmaatregelen moeten worden gevolgd die een lange to-do lijst bevatten, zoals het drinken van kurkumamelk, het drinken van kadha of afkooksel, het toepassen van Nasya tailam in de neusgang en het inhaleren van stoom met ajwain of eucalyptusolie.

Het nemen van adequate slaap van 6 tot 8 uur samen met het doen van gematigde fysieke oefeningen wordt ook aanbevolen.

Uiteraard moeten de nationale regels zoals voldoende fysieke afstand, een goede handhygiëne en het dragen van maskers worden gevolgd.

Voor preventie of profylactische zorg onder risicogroepen en primaire contacten van Covid-patiënten adviseert het protocol de dosering van de volgende ayurvedische kruiden:  ashwagandha, guduchi,  ghana vati samen met Chyawanaprash gedurende 15 dagen of een maand.

Voor de asymptomatische patiënten adviseerde het ministerie guduchi ghana vati, guduchi samen met pippali en Ayush 64 tabletten voor 15 dagen of als de arts adviseert om de ziekteprogressie naar symptomatische en ernstiger vormen te voorkomen, en ook om het herstel te verbeteren.

Voor milde Covid patiënten met koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, hoest en andere symptomen, maar geen ademnood, wordt dezelfde combinatie van guduchi, pippali en Ayush 64 tabletten aanbevolen.

Ashwagandha staat bekend als de koning der kruiden in de ayurvedische geneeskunde, terwijl guduchi ghan vati een tablet is dat gemaakt is van een ander kruid, genaamd giloy of hartbladig maanzaad.

Het kruid pippali, ook wel bekend als lange peper, wordt gebruikt voor de behandeling van respiratoire ziekten, en Ayush 64 is een gepatenteerd anti-malaria medicijn ontwikkeld door het ministerie van AYUSH.

Het yogaprotocol wordt volgens het ministerie gegeven voor preventie en na het herstel van Covid. De doelstellingen van het uitvoeren van yoga, zoals vermeld in het protocol, is het verbeteren van de ademhalings- en cardiale efficiëntie, het verminderen van stress en angst en het verbeteren van de immuniteit.

Het stelt een 45 minuten durende yogaroutine voor om Covid te voorkomen, die zowel staande als zittende houdingen omvat, samen met naar voren en naar achteren liggende asana en ademhalingsoefeningen die pranayama worden genoemd.

Het protocol van het ministerie suggereerde ook de tijdsduur van het uitvoeren van elke asana en oefening. Voor post-Covid zorg wordt een 30-minuten yogaroutine voorgesteld met als doel het verbeteren van de longfunctie en de longcapaciteit, afgezien van het verminderen van stress, en angst.

Het Europa Ayurveda Centrum volgt deze ontwikkelingen in India op de voet.  Wanneer je informatie wilt over het protocol kun je contact opnemen met ons. Laat dan je naam en e-mailadres achter of schrijf ons een berichtje via het contactformulier.

,

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

1 gedachte over “Breaking News: Het gezondheidsprotocol tegen Covid-19 gebaseerd op Ayurveda is vandaag gelanceerd in India.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.