Beschermend effect van Passiflora incarnata bij de ziekte van Parkinson en Alzheimer.

Oxidatieve stress speelt een belangrijke rol in de pathogenese van neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson. Flavonoïden oefenen hun antioxiderende werking uit door alle soorten oxiderende radicalen te neutraliseren, inclusief de superoxide- en hydroxylradicalen. Passiflora incarnata Linn. (Passifloraceae) is een belangrijke plant die wordt gebruikt in de Ayurveda voor de behandeling van verschillende aandoeningen van het CZS en bevat een rijke bron aan flavonoïden.

Doel van de studie

In de huidige studie (2017) werd de antioxidant-, antiparkinson- en geheugenverbeterende activiteit van flavonoïde-rijke n-butanol-extract van de bloemen van Passiflora incarnata (BEPIF) onderzocht.

Materialen en methoden

De antioxiderende activiteit werd vastgesteld met behulp van de inhibitor DPPH (Difenylpicryl hydrazyl) en waterstofperoxide. De anti parkinson activiteit werd geëvalueerd met behulp van door haloperidol geïnduceerde catalepsie (spierverstijving) en door tacrine geïnduceerde vacuüm kauwbewegingen. De geheugen verbeterende activiteit werd beoordeeld met behulp van ingewikkelde doolhof- en objectherkenningstesten

Statistische analyse

De resultaten werden geanalyseerd door middel van de Analysis of Variance-test gevolgd door Dunnett’s test.

Resultaten

Toediening van BEPIF verlaagde de overdracht latentie op dag 2 en 9 significant in de ingewikkelde doolhof test en toonde een significante toename in de discriminatie-index van de objectherkenningstest die suggestief is voor de cognitieve verbeteringen acties. Voorbehandeling met BEPIF toonde een significante afname van de haloperidol-geïnduceerde catalepsie en de door tacrine geïnduceerde kaakbewegingen die wijzen op de anti parkinson activiteit. In DPPH en H2O2-scavenging-assay toonde BEPIF een significante activiteit door het verwijderen van vrije radicalen.

Conclusies

Er kan worden geconcludeerd dat het butanolische extract van de bloemen van Passiflora incarnata een significante anti parkinson- en cognitie versterkende activiteit heeft die kan worden geassocieerd met het anti oxidant potentieel. Bloemen van Passiflora incarnata kunnen dus worden gebruikt bij de behandeling van dementie en de ziekte van Parkinson.

[camera]
Cornelis Peters is onderzoeker en expert op het gebied van gezondheid en welzijn vanuit Ayurveda. Hij deelt zijn kennis over ‘de zes treden‘ waarmee de weg naar persoonlijke groei en gezondheid voor iedereen open ligt via deze artikelen en zijn meest gedownloade e-book “Gezond worden en blijven met Ayurveda. Dit e-book is gratis te downloaden via onderstaand formulier.”[/camera]

Bron: PMID: 29269972
Science of Life 2017 Apr-Jun; 36(4): 200–206.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.