Bij welke ziekten

Hieronder ziet u een lijst van medische problemen die wij behandelen. Selecteer een onderwerp om hier meer over te lezen. Wanneer het onderwerp wat u zoekt er niet bij zit neem dan contact op met ons. Wij staan u vanzelfsprekend graag te woord.

Mentale ziekten

Ons centrum is gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van mensen die lijden aan mentale ziekten. Onze aanpak is gebaseerd op Bhuta Vidya, de psychiatrische tak van de traditionele Ayurveda. Het woord Bhuta verwijst naar bewoners van de astrale gebieden. Bhuta Vidya omvat dus ook kennis en kunde om mentale problemen aan te pakken waarvan de oorzaak onduidelijk is.

 

Huidziekten

Er is geen mens hetzelfde dus is er ook geen huid hetzelfde. Huidziekten zoals bijvoorbeeld acné, eczeem, psoriasis, spataders en pigmentvlekken hebben bij ieder mens een verschillende oorzaak. Behandeling vanuit de ayurveda zijn reinigingskuren en op de persoon gemaakte zalven en kruidenpreparaten.

 

Vrouwenziekten

Menstruatieproblemen, allerlei aandoeningen aan de vulva waaronder bacteriële vaginose, schimmel- en gistinfectie van de vagina zoals candida, ontstekingen, vruchtbaarheidsproblemen overgangsklachten. Behandelingen vanuit de ayuveda zijn o.a. kruidenspoelingen, massages met warme oliën, kruidenpreparaten en voedings- en leefstijladviezen.

Mannenziekten

Prostaatproblemen, erectiestoornissen, vruchtbaarheidsproblemen, haarverlies, en vermoeidheidsklachten. Behandelingen vanuit de ayurveda zijn kruidenpreparaten, kruidendranken en marmamassages.

 

 

Voor iedereen

Keel-, neus-, oog- en oorziekten zoals ontstekingen, evenwichtsstoornissen, oorsuizen, droge ogen, glaucoom en maculadegeneratie. Behandelingen vanuit de ayurveda zijn kruidenbaden met ghee, kruidenextracten en infusen helpen doorgaans goed om verlichting of genezing te bewerkstelligen.

 

 

Maag-, darm- en leverziekten

Aandoeningen zoals het spastisch darmsyndroom, obstipatie, diarrhee, gevoelige darmen, maagontstekingen en leverziekten worden in de ayurveda behandeld met de pancha karma kuur, op de persoon gemaakte kruidenpreparaten en kruidendranken, voedingsadviezen en meditatietechnieken.

Neurologische aandoeningen

Zoals ontstekingen en degeneratie van het zenuwstelsel, ziekten van neuromusculaire aard en verlammingen kunnen in een vroeg stadium doorgaans zeer goed behandeld worden met ayurvedische behandelingen zoals Chavutti Thirumal Massage (dieptemassages waarbij de masseur zijn/haar voeten gebruikt om te masseren), marmamassages, kruidenpreparaten en lichamelijke oefeningen.

Oncologische aandoeningen

Het komt vaak voor dat mensen bij ons komen met de diagnose kanker en dat zij in samenspraak met hun oncoloog zowel een reguliere als ayurvedische behandeling willen ondergaan. In overleg met de arts passen wij reinigingskuren toe om de achtergebleven chemo uit het lichaam te halen. Dit kan 72 uur na de chemokuur. Het resultaat hiervan is dat de mensen zich veel minder moe voelen, meer energie krijgen en daardoor een veel betere kwaliteit van leven hebben.

Stofwisselingsziekten

Stofwisselingsziekten zoals bijvoorbeeld diabetes mellitus type 2 of jicht is bijzonder goed op te vangen in het beginstadium met ayurvedische kruiden en voedingsadviezen.

 

 

Urologische aandoeningen

Urologische klachten variërend van ontsteking tot verstopping kan heel goed met ayurvedische technieken behandeld worden. Te denken valt aan reinigingskuren, kruidenpreparaten en spoelingen.

 

Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten zoals hartinfarcten, beroertes en ischemische aanvallen zijn het meeste gebaat bij goede voedingsadviezen, marmamassages en leefstijladviezen. Daarnaast kent de Ayurveda speciale behandelingen voor het hart waarbij warme olie in een dammetje van kruidenpasta gegoten wordt dat rondom het hartchakra geplaatst is.

 

Verbetering van de levenskwaliteit

Mensen die ernstig ziek zijn geweest en reguliere medicijnen moeten gebruiken, proberen we te helpen met natuurlijke middelen om de bijwerkingen van de reguliere medicijnen te beperken. We zien dan vaak dat er een verbetering van levenskwaliteit plaatsvindt en een stabilisatie van het ziekteproces of afname van de andere onbestemde klachten. Behandeling vindt dan plaats in combinatie met of als ondersteuning van de reguliere behandeling.

>
Scroll naar top