Ayurvedische behandelingen

Hieronder volgt een lijst van alle Ayurvedische behandelingen die in ons centrum gedaan worden met een korte beschrijving:

Shodhana-therapieën

Shodana therapieën omvatten de reinigingskuren, waarvan de panchakarma-kuur de bekendste is. Daarnaast zijn er de desakarma-kuren voor mensen met mentale problemen en de saptakarma-kuren voor mensen die chemotherapie hebben ondergaan of andere zware medicijnen hebben gebruikt.

Shamana-therapieën

Dit zijn voedingsadviezen, dieetvoorschriften en oefeningen. Deze behandelingsvorm wordt ingezet bij mensen die lijden aan diabetes, overgewicht of eetstoornissen, chronische ziekten, reuma, artritis, spijsverteringsproblemen, hart en vaatziekten, kanker, mentale problemen waaronder stress, burn-out en beginnende Alzheimer.

Marma+Shriodhara

Rasayana-therapieën

Dit zijn behandelingen gericht op het versterken van de algehele vitaliteit van lichaam en geest. Te denken valt aan op de persoon gerichte behandelingen om de lichaamsweefsels in optimale conditie te brengen, dieetadviezen, versterkende kruiden, afrodisiaca, vitaminen en mineralen.

Kalarichikitsa oftewel marmamassages

Dit zijn massages op belangrijke energiepunten op het lichaam. De mahamarma’s zijn de zeven chakras. Door massage en stimulatie van deze belangrijke marma’s komt men meer in contact met zichzelf en krijgt een betere greep op het lichaam en het denken. Deze behandeling versterkt de vitaliteit van het lichaam.

Navarakizhi

Het tamponneren van het lichaam met linnen zakjes gevuld met een speciale medicinale rijst (navara) bij mensen die last hebben van gewrichtsklachten of huidklachten.

Kizhi

Het tamponneren van het lichaam met linnen zakjes gevuld met een medicinaal kruidenmengsel bij mensen die last hebben van zwellingen, sportblessures, verzwikkingen en kwetsuren.

Udvarthanam

Het insmeren van het lichaam met medicinale kruidenpoeders. Mensen met obesitas hebben baat bij deze behandeling.

Pizhichil

Bij deze behandeling, die specifiek voor de ayurveda van Kerala is, wordt handwarme olie/kruidenmelk op een ritmische manier op het gehele lichaam aangebracht. Ondertussen wordt het lichaam gemasseerd. Deze vorm van behandelingen wordt als zeer plezierig ervaren bij mensen die lijden aan het chronisch-vermoeidheids syndroom (CVS), bij nerveuze aandoeningen en na botbreuken en kwetsuren.

Sirodhara

Het druppelen van medicinale olie, melk of karnemelk op het voorhoofd van de patiënt bij mensen die last hebben van slapeloosheid, geheugenverlies of hevige hoofdpijnen. Ook bij sommige huidziekten passen wij deze therapie toe.

Vasthi

Een behandeling door middel van voedende en reinigende klysma’s met medicinale kruidenoliën of mengsels bij mensen die last hebben van chronische constipatie en bij obesitas.

Sirovasthi

Handwarme olie wordt in een leren kap gegoten die op het hoofd gebonden is. Deze behandeling is uitermate geschikt voor mensen met hoofdklachten.

Sandhi Vatha Chikitsa

Een behandeling die bestaat uit een combinatie van massage en begietingen met olie of lepam op pijnlijke plekken op het lichaam. Deze behandeling is voor mensen die last hebben van gewrichtsproblemen.

 

Nasyam

Kruidenmengsels of kruidenolie wordt in de neus gedruppeld. Deze behandeling wordt als onderdeel van de pancha karma gedaan. Verder wordt dit als heel kalmerend ervaren bij hoofdpijnen, uiteenlopende soorten mentale problemen en een aantal huidziekten.

 

Snehapanam

Innemen van medicinale olie, ghee of gritham bereidingen. Deze behandeling is zeer goed voor mensen met diverse gezondheidsklachten.

 

Netrabasti of netratarpana

Een klassieke ayurvedische oogbehandeling met medicinale ghee. Deze behandeling is goed voor vermoeide en branderige ogen en voor een beter gezichtsvermogen.

 

Karnavasti

Een klassieke ayurvedisch oorbehandeling met kruiden in sesamolie of medicinale ghee. Deze behandeling is goed voor ooraandoeningen, droge oren en huidaandoeningen binnen in de oorgangen.

Bijdrage Zorgverkeringen

Wanneer u aanvullend verzekerd bent komen onze behandelingen en consulten voor vergoeding in aanmerking. U kunt de lijst met zorgverzekeringen bekijken om te zien hoeveel uw zorgverzekering bijdraagt aan de betaling.

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.