Ayurveda is goed voor het hart.

Het hart

November staat in het teken van het hart. Ons hart zorgt ervoor dat het bloed door ons lichaam gepompt wordt. Als dat goed gebeurd dan is er niets aan de hand. We merken eigenlijk niet dat ons hart altijd aan het werk is. Ook als we slapen gaat het hart gewoon door. Net als onze ademhaling. Dat gaat ook zonder dat we daar aan denken.


Het wordt anders als het mis gaat. Dan schrikken we ons een hoedje en worden we ons opeens bewust van de kwetsbaarheid van ons lichaam. Dat het ook zo maar heel anders kan zijn.

Het thema in ons centrum voor deze maand staat helemaal in het teken van het hart. Dit allemaal vanuit de optiek van de Ayurveda.

Hart en vaatziekten

De oorsprong van cardiovasculaire ziekten is niet één aspect maar heeft heel veel componenten in zich. Maar wat er wel uitspringt is dat ongeacht de oorzaak het effect altijd een fysieke achteruitgang van de structuur van de cardiovasculaire vaatwanden is. Deze verslechtering van de structuur kan worden opgesplitst in drie hoofdtypen:

  1. Verstopping van de vaten door plakkerige substanties zoals vetten.
  2. Beschadiging van de vaatwanden als gevolg van een verhoogde druk en activiteit van vrije radicalen.
  3. Verlies van de wanddikte van het drukvat.

Scala aan symptomen

Deze fysieke achteruitgang van de cardiovasculaire vaten geven een breed scala aan symptomen zoals pijn, zwakte, kortademigheid, hartkloppingen en flauwvallen.  Daarnaast hebben patiënten die dus last hebben van deze vaatziekten ook nog eens een grotere kans op schade aan andere weefsels. Het blijft helaas niet beperkt tot de vaten. Het is dus een serieuze aandoening dat steeds erger wordt als je er niets aan doet.

Een op de drie

In Nederland sterven één op de drie mensen aan hart en vaatziekten. Dat is er in ieder gezin een en dat is schrikbarend veel. Tot dusver het slechte nieuws. Gelukkig is er ook goed nieuws en dat is dat hart en vaatziekten vooral een gevolg van ongezonde leefstijl is en dus vermijdbaar is, en vaak ook omkeerbaar. Je kunt er dus goed van herstellen maar dan moet je er wel vroeg bij zijn.

Ayurveda kan helpen

De Ayurveda is bij uitstek een goede en natuurlijke insteek om hart en vaatproblemen te voorkomen. Met duidelijke leefstijladviezen en een voedingspatroon dat past bij je constitutie ben je al een heel eind op de goede weg.

November – maand van het HART.

Deze hele maand worden in ons centrum consulten afgenomen die specifiek gericht zijn op het voorkomen van hart en vaatproblemen.Onze consulten worden deels vergoed mits je aanvullend verzekerd bent. Het is belangrijk om de goede gezondheid die je nu hebt dat je die niet verliest.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.