Was je haar met Shikakai

Shikakai is een van oorsprong wilde struik die in het warme, vochtige klimaat van Kerala, zuid India en elders in Azie gedijt.

De vruchten, schors en bladeren worden verzameld, gedroogd en vermalen tot poeder. Van oudsher wordt dit poeder in de Ayurveda gebruikt om je haar te wassen en te voeden. Dat eerste is fijn maar dat tweede is natuurlijk heel belangrijk.

Doe een halve kop Shikakaipoeder in een pot en doe hier voldoende heet water op om een dunne pasta te krijgen. Laat dit een nacht staan en was hier de volgende dag je haar mee.

Dat gaat als volgt:

Smeer je hoofdhuid in met deze pasta. Met kleine draaiende bewegingen ga je je hele hoofdhuid af. Wrijf het stevig en daarna doe je het pas op je haar zelf. Masseer dit zachtjes in van de wortels tot aan de punten van je haar.

Masseer je hoofdhuid en je haar met deze pasta gedurende ongeveer drie minuten. Daarna ga je alles uitspoelen.

Eén keer is voldoende, je hoeft het dus niet te herhalen. Het is even wennen dat het niet schuimt, maar schoon is het wel degelijk. Niet alleen is je haar schoon maar het is ook gevoed en dat is zo belangrijk.

Er zijn ook andere kruiden die je kunt gebruiken, maar ik vind zelf Shikakai het krachtigste kruid omdat het ook roos en jeuk tegengaat en bovendien het hoofd verkoelt.

Shikakaipoeder is te verkrijgen in onze webshop. 

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top