Antibiotica uit de voedselketen

In de discussie over de ontwikkeling van resistentie speelt het omvangrijke gebruik van antibiotica in de dierhouderij – de sector die voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong produceert – een belangrijke rol. Omdat resistente bacteriën kunnen worden overgedragen van dier naar mens, draagt het gebruik van antibiotica bij de behandeling van dieren bij aan het probleem.

Te veel is nooit goed

We begrijpen het allemaal wel. Een overmaat aan antibiotica kan natuurlijk nooit goed zijn. Er is al veel over geschreven en gezegd maar wat voor mij belangrijk is dat is de vraag: wat doen we er dan aan?
De boeren geven niet voor niets antibiotica aan hun dieren, dat doen zij met een doel en een visie. Zij willen een gezonde veestapel en dat met de middelen die voorhanden zijn. Dus aan dat laatste moeten we werken.

Ayurveda is bekend met antibiotische werking van kruiden

Vanuit de Ayurveda zijn wij bekend met kruiden die een antibiotische werking hebben. Hoe zou het zijn om een veevoeder te ontwikkelen waar kruiden in zitten die deze werking op een natuurlijke manier invoegen? Fantastisch toch? Dat is echter nog een lange weg te gaan en daarom beginnen we meteen. Bent u bekend met een veeboer die interesse heeft om te werken met kruiden in zijn bedrijf, meldt ons dit dan.

Enquete geeft inzicht

Als eerste willen wij graag via een enquete een aantal vragen duidelijk hebben.
Deze enquête is een voorronde om te peilen of het draagvlak van biologisch vee en biologische landbouw kan rekenen op ondersteuning uit de praktijk. De boeren zelf dus. Ook willen we met deze enquête onderzoeken hoe biologische boeren de kruiden gebruiken, welke kruiden dat zijn, voor welke dieren en wat hun bevindingen zijn.

Diervoeder met kruiden met antiobiotische werking

Het is de bedoeling dat we met deze gerichte kennis uit de praktijk een diervoeder kunnen vervaardigen waarin kruiden zitten om het immuunsysteem van de dieren te vergroten. Op deze manier willen wij het forse gebruik van antibiotica uit de keten van diervoeders terugdringen en in plaats daarvan kruiden toevoegen die een bewezen antimicrobiologische werking hebben.

Doet u mee? Vul hieronder de vragenlijst in. Het kost u ongeveer 3 minuten van uw tijd.

Vul hier de enquete in

Klik hier om mee te doen aan de enquête

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

2 gedachten over “Antibiotica uit de voedselketen”

 1. Met SurveyMonkey kun je een meteen-doorklik-link maken, is veel vriendelijker. Ik wil ‘m best invullen die enquete, maar hij kost me zo net een paar stappen teveel tijd. Het is tot 10 vragen een gratis survey. En niet moeilijk te maken!

  1. Cornelis Peters

   Dag Vera,
   De doorklik link is klaar. Als je nog even 3 minuten over hebt zou ik het erg waarderen om deze survey in te vullen.
   Mvg,
   Cornelis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.