Aminozuur Arginine verbetert glucose huishouding

In een recent onderzoek is gebleken dat het glucose metabolisme bij proefdieren verbeterde tot wel 40% door de inname van het aminozuur arginine.

Waar zit arginine in?

Arginine haal je net als andere aminozuren uit proteïnen.
Voedsel dat van nature rijk is aan arginine zijn volkoren producten, noten waaronder hazelnoten en amandelen, zaden, pinda’s, bruine rijst, popcorn, soja, rozijnen en chocolade.
Dus dagelijks een handje van deze voedingsmiddelen kan uw glucose huishouding positief ondersteunen.

Wat doet arginine precies?

Arginine verbetert de doorbloeding en versterkt het immuunsysteem. Studies suggereren dat arginine de wondgenezing versnelt, de vetverbranding verbeterd en bij diëten voor gewichtsverlies gebruikt kan worden. De rol bij het verlagen van de cholesterolspiegel wordt aan zijn functie als biologische voorganger van stikstofmonoxide (NO) toegeschreven.

Belangrijk voor de optimale werking van de aminozuren is tegelijkertijd voldoende aanwezigheid van het vitamine-B complex. Alle B-vitaminen moeten in hun natuurlijk ontwikkelde combinatie opgenomen worden en niet afzonderlijk, omdat anders de werking niet optimaal is.

Bron: Onderzoek geleid door Christoffer Clemmensen van de universiteit van Copenhagen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.