5 Tips om Constipatie, Obstipatie of Verstopping te voorkomen.

Kiwi
Kiwi

Drie woorden voor hetzelfde euvel, een moeilijke doorgang van harde en/of droge stoelgang of zeer weinig stoelgang. Dat is de betekenis en niet darmproblemen wat heel veel mensen denken.

Oorzaak

In de dikke darm wordt water onttrokken aan de ontlasting. Wanneer de ontlasting te lang in de dikke darm zit wordt er teveel water onttrokken. Een van de belangrijkste redenen om toch vooral naar het toilet te gaan als je aandrang voelt. Je lichaam geeft namelijk feilloos aan wanneer je naar het toilet moet. In het engels noemen ze dat zo mooi “Natures Call”, en dat is het precies.

Vijf tips om dit op een natuurlijke manier op te lossen

1) Eet op tijd, en neem voldoende tijd om naar het toilet te gaan.

2) Eet voldoende vezels. Vezels houden het vocht vast en zorgen dat de ontlasting zacht blijft. Vezels zitten in zilvervliesrijst, aardappelen, groenten en peulvruchten. Ook sinaasappelen, pruimen en ongeschilde appels stimuleren de stoelgang.

3) Eet een kiwi. Kiwi’s werken laxerend en de vezels dat in Kiwi zit zwellen enorm op als ze met water in contact komen. Daarnaast zitten er erg veel vitaminen in deze vrucht dus is het ook nog eens heel erg gezond.

4) Drink in de ochtend als eerste een glas warm water. Gewoon water passeert heel snel uw maag en komt dan in uw darmen terecht.

5) Neem voldoende lichaamsbeweging. Gewoon wandelen is al voldoende. Stap echter flink door en ga niet kuieren. Een half uurtje per dag is al voldoende.

Nog niet opgelost?

Bent u na deze tips nog niet van uw probleem af, bel ons dan eens op
0523-744004. Wij helpen u graag verder.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

3 gedachten over “5 Tips om Constipatie, Obstipatie of Verstopping te voorkomen.”

 1. Ik heb al heel lang last van 4 a 5 x naar het toilet gaan. Normaal, minder normaal en diaree in ongeveer 1 1/2 uur.
  Een gedeelte van de ontlasting, blijft in het laatste stukje darm (bij Anes) zitten. Dat moet ik er altijd uit halen.
  Soms durf ik geen boodschappen te gaan doen. Het kan zo maar komen opzetten en dat is heel vervelend, want ik kan het niet ophouden.
  Ik ben pas weer geholpen aan mijn darmen, ze hebben 13 poliepen weg gehaald.
  Ik dacht dat het daar aan zou liggen, maar dat is niet het geval, zegt mijn huisarts.
  Ik weet het niet meer!

  1. Beste M,
   Dat is inderdaad heel vervelend. De belangrijkste risicofactoren voor darmpoliepen zijn het eten van veel vlees, roken, te weinig lichaamsbeweging en overgewicht. Ik raad u aan om een ayurveda arts of een natuurdieetist bij u in de buurt te raadplegen om eens naar uw voeding te kijken. Daarnaast kunt u overwegen om een yogaleraar of lerares te benaderen om te bespreken of zij of hij speciale oefeningen voor kan schrijven. Dat zijn twee invalshoeken waarmee u verder kunt. Ik wens u alle goeds.
   Met vriendelijke groet,
   Cornelis

 2. Mijn dochter is 12 jaar oud. Zij heeft al jaren last van obstipatie.
  Tot nu toe al 5 keer opgenomen geweest in het ziekenhuis voor lavage. We zijn ten einde raad. We weten dat ze voldoende moet drinken, veel vezels moet eten en voldoende bewegen. We hebben van alles geprobeerd en we vragen ons af of het niet te maken heeft mer bepaalde producten die ze eet. Misschien dat een ayurvedische arts samen met ons kan kijken naar haar voeding? Wat ze wel en niet mag eten? Ze drinkt dagelijks forlax, we vragen ons af of dit niet schadelijk is of dat het hierdoor komt dat haar darmen nog luier zijn geworden..
  Graag uw advies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.