Online Cursus: Consulent Ayurvedische Voedingsgeneeskunde.

 

Tijdelijke actie:
Met de code ‘moederdag2024′ geven we je niet alleen een korting van 350 euro, maar ook een pad naar welzijn en balans, want elke moeder verdient het om gezond en gelukkig te zijn en te stralen met innerlijke kracht.

In de Ayurvedische keuken worden kruiden intelligent gebruikt om dosha’s in evenwicht te brengen, de spijsvertering te verbeteren, de circulatie en de opname van voedingsstoffen te perfectioneren, de immuniteit (bala) te versterken, en de hormonen in evenwicht te brengen.

Bekijk de introductie video hieronder.

CONSULENT AYURVEDISCHE VOEDINGSGENEESKUNDE (ONLINE)

Welkom bij de cursus Consulent Ayurvedische Voedingsgeneeskunde (CAV)

Deze tienweekse onlinecursus leidt op tot Consulent in de Ayurvedische Voedingsgeneeskunde. Op de tiende week kunt u online aan het examen deelnemen en als u slaagt, ontvangt u het diploma. Iedere week krijgt u een les toegestuurd.

Deze cursus is samengesteld door de Ayurveda geneeskundige Cornelis Peters, samen met een toegewijd team van experts. Cornelis heeft meer dan 30 jaar ervaring in Ayurveda en staat aan het hoofd van het Europa Ayurveda Centrum in Witharen, dat al meer dan 20 jaar in Nederland bestaat.

Deze cursus bestaat uit 60 uur onderwijs en 80 uur aan zelfstudie.
Totaal zijn dat 140 uren, wat gelijk staat aan 5 ECTS.

 Ayurveda kookles studenten

Wat de studenten zeggen:
“Topcursus, erg veel geleerd in korte tijd.”
“Fijne cursus, makkelijk online te volgen.”

🌿🍲 Ontdek de magie van Ayurvedisch koken, een eeuwenoude Indiase culinaire kunst die niet alleen heerlijk is voor de smaakpapillen, maar ook voedzaam is voor lichaam en geest. 🌟 Laat je betoveren door de aroma’s en smaken die niet alleen je zintuigen strelen, maar ook je vitaliteit versterken. Met elke kruidige hap absorbeer je niet alleen kennis over voeding, maar ook over zelfzorg en balans. 🌱 Laat dit een geschenk zijn aan jezelf, waarbij elke maaltijd een viering wordt van gezondheid en levensvreugde.

De docenten

ayurveda-docenten-Ayurvedische_Voedingsgeneeskunde_(CAV)

Waarom Ayurveda?

Het doel van Ayurveda is om gezond te worden en te blijven. Gezondheid en ziekte zijn afhankelijk van diverse factoren. Het wordt steeds duidelijker dat leefstijl een belangrijke factor is voor het behouden van de balans.
Als we eenmaal besloten hebben om hier onze volledige aandacht aan te besteden, zorgt dat voor een groot verschil in onze gezondheid.

kruiden-schaal

Het gebruik en de medicinale achtergrond van deze kruiden leer je allemaal in deze cursus. Kruiden en specerijen zijn krachtige hulpmiddelen die medicinale en culinaire waarden bieden. In deze cursus worden kruiden in vele gerechten uitvoerig besproken en toegepast

blokfluit-kruiden

Het goed kunnen toepassen van peper en zout in gerechten is als het ware de blokfluit kunnen bespelen.

Het goed kunnen toepassen van de vele Ayurvedische kruiden in gerechten, is het hele symfonieorkest laten meespelen.

Wat kun je met deze cursus?

Ayurveda wordt al eeuwenlang gebruikt voor een gezond en gelukkig bestaan. Iedere natuurgeneeskundige therapeut kan Ayurveda in zijn praktijk gebruiken vanuit persoonlijke interesse voor je gezin of jezelf, of beroepsmatig.

Bijvoorbeeld als huisarts, voedingsadviseur, verpleger, masseur, drogisterij- of apotheekmedewerker profiteer je absoluut van de kennis uit deze Ayurveda-opleiding. Ook voor je familie en vrienden is de lesstof van grote waarde. 

Na deze cursus ben je in staat om aan de hand van de constitutie van een persoon een dieetlijst te maken en kun je de meest voorkomende spijsverteringsklachten corrigeren door voedsel en kruiden intelligent toe te passen en te combineren.

Wat weet je na het volgen van deze cursus?

 • Introductie in de Ayurveda
 • Belang van de vijf elementen in Ayurveda
 • Belang van Agni
 • De zes smaken
 • De zeven weefsels (dhatu’s) en hun functie.
 • Zelftest prakruti – je geboorteconstitutie
 • Zelftest vikruti – je verworven constitutie
 • Stabiliseren van je dosha’s
 • Voedingsadviezen voor Vatapersonen
 • Voedingsadviezen voor Pittapersonen
 • Voedingsadviezen voor Kaphapersonen
 • Dravyaguna (kruidenleer) van 45 verschillende kruiden
 • Ayurvedische kijk- en voedingsadviezen voor prikkelbaar darmsyndroom
 • Ayurvedische kijk- en voedingsadviezen voor obstipatie
 • Ayurvedische kijk- en voedingsadviezen voor maagzuurklachten
 • Ayurvedische kijk- en voedingsadviezen voor diarree
 • Hoe je 30 fantastische gerechten klaarmaakt aan de hand van Ayurvedische recepten.
 • Welke kruiden je wanneer kunt gebruiken.
 • Hoe je kunt sturen naar een optimale vertering.

Kortom een buitengewoon interessante cursus rijkelijk gevuld met waardevol materiaal. De cursus wordt direct online aangeboden en is het makkelijk te volgen. Ieder docent heeft in het online college een video, de presentatie, een transcript van de videoles, een audio en een werkboek klaarstaan.
Er is een besloten facebookgroep waarmee je kunt sparren met je medecursisten en waar je vragen kunt stellen aan de docenten.

De docenten

ayurveda-docenten-Ayurvedische_Voedingsgeneeskunde_(CAV)

Een tijdloze bron van wijsheid: Met dank aan Mohana Kumari voor deze voedingsleer

Met diepe dankbaarheid erkennen wij de onschatbare bijdrage van Mohana Kumari aan onze voedingsleer en opleiding.
Hoewel zij fysiek niet meer bij ons is, blijft haar erfenis voortleven door de generaties heen. Mohana deelde niet alleen kennis;
zij verankerde haar wijsheid in de eeuwenoude tradities van haar voorouders.

Deze voedingscursus, doordrenkt met Mohana’s expertise, biedt niet slechts een verzameling van instructies, maar draagt het gewicht van een diepgewortelde overtuiging. Mohana geloofde hartstochtelijk dat voeding de sleutel is tot een gezond leven, en zij wilde deze kennis delen met anderen. Haar overtuiging dat “voeding je medicijn is en medicijn je voeding” weerspiegelt de essentie van de cursus.

De waarde van deze cursus reikt verder dan slechts een set regels over eten; het is een erfenis van levenswijsheid. Mohana wilde dat mensen begrijpen hoe vitaal voeding is voor hun welzijn. Daarom roepen wij op tot het omarmen van deze cursus, niet alleen als een leerervaring, maar als een eerbetoon aan Mohana’s wens om gezondheid en welzijn te verspreiden door middel van de kracht van voeding. Koop deze cursus en laat je leiden door de wijsheid die Mohana met liefde heeft doorgegeven.

Fotoimpressie van de cursus Consulent Ayurvedische Voedingsgeneeskunde

Vragen over de website? Kunt u iets niet vinden? Vraag het aan Vighnesh.

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.