VedaPulse

Consult met VedaPulse, een absolute aanrader.

VedaPulse

Sinds kort gebruiken wij de VedaPulse ter ondersteuning van onze consulten. De VedaPulse is een ogenschijnlijk simpel apparaat. Het bestaat uit een klein kastje verbonden met twee kunststof klemmen. Deze klemmen worden aan beide polsen geklemd en gedurende vijf minuten wordt er gemeten. Het kastje is verbonden aan mijn laptop en de klemmen zijn verbonden met het kastje. De metingen worden vervolgens via een zeer ingewikkeld softwarepakket vertaald naar begrijpelijke grafieken en plaatjes.

hartfilmpje

Hartfilmpje

We kennen allemaal van het ziekenhuis de meetinstrumenten ECG om je hart te meten en de EEG om je hersengolven te meten. Deze apparatuur heeft allang haar nut bewezen. Bij de VedaPulse worden ook golven gemeten. Op onderstaand filmpje zie je dat de polsen verbonden zijn met een voltmeter die het signaal opvangt. Je ziet de wijzer telkens uitslaan. Het mooie aan de VedaPulse is dat het specifiek op de Vedische polsdiagnose toegespitst is. Dat is een unieke aanvulling op onze praktijk. In onze consultkamers gebruiken wij de VedaPulse nu dagelijks met erg veel voldoening.

VedaPulse

Al heel lang heb ik gezocht naar een dergelijk apparaat en heb hier ook zelf mee geknutseld. Ik zeg met opzet geknutseld omdat de VedaPulse een absolute topper is op dit gebied. Zodra ik dit apparaat zag en hiermee werkte was ik enorm onder de indruk en heb meteen mijn eigen ‘uitvinding’ in de kast gezet. Het is altijd onduidelijk geweest voor mijn cliënten om te begrijpen wat ik met de polsdiagnose aan het doen was. Met dit apparaat kunnen zij direct meekijken naar de resultaten en kunnen we het meteen bespreken.

Dr. Vasant Lad and Prof. Oleg Sorokin.

De uitvinders van VedaPulse

De VedaPulse is uitgevonden en door de jaren heen steeds verder verfijnd door de professoren Sorokin en Subotyalov. Prof. Oleg Sorokin is wetenschapper en onderzoeker op het gebied van klinische fysiologie, elektrofysiologie, klinisch fytotherapie en hoe kan het ook anders in Ayurveda. Hij is verbonden als decaan en teamleider aan de Medisch Engineering Group in Novosibirsk Medical University. Prof. dr. Mikhail Subotyalov is arts en heeft al 15 jaar een praktijk in psychofysiologie en in de Ayurvedische geneeskunde. Samen hebben zij doorlopend het apparaat verder ontwikkeld tot het hoogwaardig stukje techniek dat het nu is.

Grootschalig onderzoek

Gezien de enorme potentie van dit apparaat is aan dr. Vasant Lad van het Ayurvedisch Instituut in de USA en aan ons centrum gevraagd om 200 mensen te meten met de gewone polsdiagnose en met de VedaPulse. Deze uitslagen worden in het Medisch Engineering Group in Novosibirsk Medical University onderzocht en gepubliceerd in een vooraanstaand medisch vakblad. Inmiddels zijn wij overspoeld met aanvragen dus hebben we voldoende kandidaten gehad om dit onderzoek succesvol af te ronden.

>
Scroll naar top