Onze doelstellingen

Het Europa Ayurveda Centrum (EAC) heeft de volgende zes doelstellingen geformuleerd:

 1. Het EAC wil de traditionele Ayurveda introduceren in Nederland en Europa, en integreren in ons huidige zorgstelsel. Dit willen we bereiken door:
  • Het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar de Ayurvedische werkwijze en kruidenpreparaten als een aanvulling op en verdieping van de reguliere geneeskunde en behandelingsmethoden. Dit wetenschappelijk onderzoek geven we vorm door samenwerkingsverbanden aan te gaan met kennisinstellingen zoals de Universiteit van Wageningen en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis.
  • De samenwerking tussen het reguliere en alternative medische circuit actief te bevorderen. We zijn met dit doel in het reguliere circuit lid van Health Valley en Dutch Health Network, en in het alternatieve circuit van NVF,  RBNG, NWP,  SRBAG, Eurama en EUAA.
 2. Het EAC wil in eigen kruidentuinen Nederlandse kruiden ayurvedisch kweken en verwerken, zodat van eigen bodem ayurvedische medicinale kruidenpreparaten gemaakt kunnen worden.
 3. Het EAC wil zeldzame medicinale kruiden en planten beschermen via nieuwe vormen van propagatietechnieken.
 4. Het EAC wil vedische organische landbouwmethoden voor de teelt van medicinale kruiden, zoals de panchagavaym, introduceren en onderzoeken.
 5. Het EAC wil op traditionele Ayurveda gebaseerde natuurgeneeskundige consulten en behandelingen voor de meest voorkomende lichamelijke en psychische aandoeningen
  op een toegankelijke manier aanbieden aan het publiek.
 6. Het EAC wil een breed publiek kennis te laten maken met de kennis en praktische toepassingen van Ayurveda. Dit willen we bereiken door:

Jaarlijks presenteert EAC een overzicht van de gedane en de geplande activiteiten. Deze activiteiten dragen bij aan de realisatie van bovenstaande doelen. U vindt onze jaaroverzichten onder Nieuws.

X