Video: Acné, jeugdpuistjes? Je kunt een natuurlijke kuur zelf maken en doen! Alle ingredienten zijn eetbaar, zo natuurlijk en Ayurvedisch is het.

Bekijk de video hieronder

Kant-en-klare kuur bestellen?
Bestel direct via onze webshop www.earp.nl/winkel/acne-pakket/

Dit vertelt Eva in de video

Hoi allemaal. 

Vandaag ga ik jullie laten zien hoe je een tweeweekse Ayurvedische acnekuur zelf kunt maken en uitvoeren.

Gewoon eetbaar, zo gezond is het!

Deze kuur is zo natuurlijk dat je alle ingrediënten die je gebruikt. kunt opeten.

Het is in de Ayurveda een vereiste, dat alles wat je op je huid smeert, kunt eten. Waarom? Net zoals we voedingsstoffen opnemen via onze mond en ons verteringskanaal, kunnen we ook via de huid allemaal voedingsstoffen opnemen. Dit maakt dus dat je huid een orgaan is. Het is dus van belang dat je je huid voedt met voedzame stoffen, zodat je voorkomt dat je allerlei gifstoffen en afvalstoffen opneemt vanuit je huid, die weer op hun beurt je hele systeem gaan belasten, want je moet ze toch weer zien kwijt te raken. Zo krijg je met gifstoffen en afvalstoffen dat je, als je daar teveel van binnenkrijgt, je lichaam uit balans raakt.

Uit balans raken betekent dat je er op den duur ook klachten van krijgt. Dus kijk mee, veel plezier en we horen graag wat jullie van deze acnekuur vinden.

Wat hebben we allemaal nodig?
Een vijzel, drie kommetjes, een mes, een citroenpers, een kom, een waterkoker, een elastiekje, een droge en schone handdoek, watjes en een bekertje.

Welke ingrediënten heb je nodig?
Sesamzaadjes – ongepeld, heel belangrijk, want het schilletje heeft juist zo’n belangrijke werking. Hier zit namelijk een stofje in wat de bacterie tegengaat waardoor acne veroorzaakt wordt.
Een tinctuur van tijm en koriander. Dit kan je zelf maken door verse tijm en verse koriander te kopen, samen te binden en pure, zuivere alcohol, die je bij de apotheek kunt halen; je tijm en  koriander erin te hangen, drie weken lang afgesloten laten liggen en dan heb je je eigen tinctuur en dan ziet het er zo uit. Neemolie, die kun je online kopen, een limoen en uiteraard water. Gekookt water en lauwwarm water.

Laten we beginnen.
We gaan beginnen met de sesamzaadjes, de ongepelde sesamzaadjes. Pak ook je vijzel erbij en schep dan een aantal theelepels van de sesamzaadjes in de vijzel. In dit geval doe ik er vier, ik heb een klein gezichtje.
Dan gaan we de sesamzaadjes tot scrub maken.

Zorg hierbij dat de velletjes goed loskomen van de binnenkant van het zaadje. De scrub is klaar als meer dan de helft van de sesamzaadjes gebroken zijn. Wat je ziet is dat het al een beetje plakkerig wordt en als je tussen je vingers een beetje maalt, dan voel je dat er allemaal vetten vrijkomen. Dit een heel goed teken, want deze vetten zijn ook echt heel goed voor je huid. Wat we willen doen met acne is niet alleen de huid schoonmaken maar ook voeden, dus het schilletje zorgt ervoor dat je hem goed schoonmaakt, de huid. De vetten zorgen ervoor dat je hem ook weer goed voedt.

Dan pakken we het elastiekje erbij voor ons haren, en zet er een goede strakke knoop zolang je iets gebruikt. De scrub, beide handen en dan smeer je het op. Goed rondjes draaien en goed er insmeren zodat alle oliën ook in de huid komen en de schilletjes van de sesamzaadjes ook goed over die huid heen kunnen gaan om het schoon te maken.

En het ruikt ook echt heel lekker. Op een gegeven moment ga je voelen dat die oliën ook echt je huid ingaan, er echt intrekken en dit ……. is ook gewoon eetbaar en dat is ook weer prima.

Voel even na of op alle plekjes van je huid, die olie er ook goed opgekomen is, dan weet je zeker dat je het goed genoeg gedaan hebt.

Dan gaan we verder. Kijk, hier zie je in het trouwens ook op mijn handen, dat alle olie van het zaad gewoon op je hand plakt. Je kunt je gezicht even schoonmaken en je handen met lauwwarm water. Geen koud. Ik doe het even in de kom hier, je kunt dat uiteraard ook in je eigen gootsteen doen.

Dan droog je je gezicht af met een droge en schone doek. Maar nu je gezicht weer schoon is, voel maar eens hoe zacht je huid is en tegelijkertijd ook meteen al gevoed, dat je echt voelt dat die olie er ook inzit. Dit is een heel belangrijk concept in deze kuur.

Als we nu verder gaan, gaan wij naar stap twee: limoenwater gaan we maken. Dus we pakken de limoen erbij en zetten alvast de waterkoker aan Het limoenwater zetten we in een glas. We hebben de limoen geperst, die zit in een beker en we vullen de beker verder met gekookt water. Dan pakken we een watje erbij en wat je nu doet: je doopt het watje hierin en dan dep je rustig aan op de acne. Zorg wel dat je het goed hebt laten afkoelen zodat je niet kokendheet water op je huid doet.

We gaan de acne met name deppen. De limoen zorgt ervoor dat het ook echt goed schoongemaakt wordt. Wat hier belangrijk is, wat ik daarnet zei, in de Ayurveda en in deze kuur met name is het echt belangrijk om ook weer te voeden. Dus we maken niet alleen schoon, we gaan ook goed voeden. Dus naast zoiets als limoenwater, wat best wel bijtend is, is het goed om alles eruit te halen en schoon te maken, is dat we het ook weer gaan voeden. Alle plekje waar je acne hebt, daar gaan we schoonmaken en, ik zou zeggen, gin… voor de rest van je kopje – dat kun je gewoon drinken. Super goed, zeker als je dit doet ’s ochtends voordat je gaat eten, dan maak je alvast je hele spijsvertering warm, zorg je dat het spijsverteringsvuur omhoog gaat en ….enorm voedzaam. 

De volgende stap, stap 3, is de tinctuur. Die pak je erbij en je doopt je wat je  in de tinctuur, of als je een druppelflesje hebt, wat druppeltjes op je watje. Dan ga je daarmee ook weer de acne deppen Zorg dat je niet gaat wrijven heen en weer, maar alleen maar deppen. Alle plekjes waar je acne zit, al die bultjes ga je goed deppen. Dit is zowel reinigend als voedend.

Zoals je ruikt zit er alcohol in of als je hem zelf gemaakt hebt. Dan weet je het, er zit alcohol in. Dit is ook een best wel bijtend spul, heel goed om schoon te maken; belangrijk om daarna weer te voeden.

Straks onze laatste stap – gaan we weer voeden. Ook dit is misschien niet heel smakelijk, tenzij je van alcohol houdt, maar is ook weer gewoon eetbaar. Je zou dit gewoon kunnen opeten.

Laatste stap, stap ,4 hebben we de neemolie. Neemolie is hele rijke olie, een hele voedende olie. Hiermee gaan we de huid weer deppen. Dus je dept het eigenlijk overal op, met name ook goed op die acne, dus denk niet: oh jé, het is olie, het is vettig en acnehuid mag geen vette huid hebben. Nee, zorg dat je de huid voedt, zowel van binnenuit als van buitenaf. Ga geen gefrituurde producten eten, dat is het verkeerde vet maar zeker wel bijvoorbeeld avocado. Hele goede vetten zitten erin. In neemolie zitten ook hele goede vetten om de huid te voeden nadat we het zo sterk gereinigd hebben. Je zoekt altijd die balans, dus schoon en gevoed. Kun je overal je huid, ook waar je met limoen en tinctuur hebt schoongemaakt, win-win weer lekker deppen, moet allemaal gevoed.

O.k. Ready.

Nou de laatste stap is dat je het gewoon een heel klein beetje gaat afspoelen met lauwwarm water. Niet met zeep, want dan zijn al die voedende oliën weer weg. Daar hebben we niks aan, dus alleen een beetje met lauwwarm water. Wel rustig afdrogen, al deppend, niet over je huid heen wrijven met je handdoek maar alleen deppen zodat alle olie goed kan intrekken.

Met een droge, schone handdoek dep je weer; alleen deppen, niet wrijven, zodat de olie goed de huid kan intrekken.

Dit was de kuur.

Als je dit elke dag twee weken lang doet, ben ik heel benieuwd hoeveel er nog van je acne over is. Je hebt de huid heel goed schoonmaakt, je hebt de huid weer gevoed. Als we dit nou ook van binnenuit doen, dus de chocola laten staan, en gefrituurde spullen laten staan en al dat soort dingen die ons darmkanaal eigenlijk niet voeden, laten staan en zorgen dat wij onze pitta en kapha weer in balans krijgen, dan komt dat goed met je acne.

Wil je nou dit pakketje kant-en-klaar bestellen, dan kan dat op de webshop: www.earp.nl: de tweeweekse acnekuur en ik ben benieuwd naar jullie reactie.

Heeft deze acnekuur goed gewerkt, heeft hij nog niet goed gewerkt, mocht je nou nog extra vragen hebben dan kan dit, zeker als het gaat om ook je eigen constitutie, je wilt dat in balans brengen, kijk dan naar de mogelijkheden voor een consult. Dat kan per e-mail, het kan per online en je kan live langskomen.
#AyuShopNL www.Ayushop.nl

Het acnepakket bevat de volgende producten:

  1. Neemcapsules 60 stuks 
  2. Manjistacapsules 60 stuks
  3. Tijm/korander tinctuur 20 ml
  4. Neemolie 100 ml
  5. Sesamzaadjes

Het pakket is verkrijgbaar via onze webshop.
Klik hier: https://www.earp.nl/winkel/acne-pakket/

error: Content is protected !!
Scroll naar boven