Ayurveda Kruidentuin Event

Bekijk de video hieronder

Bestel de tickets hier:

EVENEMENT 7 AUGUSTUS 2021

Over dit evenement

Ieder jaar zijn de Ayurveda kruidentuinen in Witharen een of meerdere dagen open voor publiek. Vorig jaar zijn de tuinen niet opengegaan vanwege Corona en het overlijden van dr. V.P. Mohana Kumari, een van de oprichters van het centrum en de ontwerpster van deze unieke Ayurvedische kruidentuin

Dit jaar is een bijzonder jaar omdat we slechts een dag open gaan ( vanwege Corona) maar ook omdat dit de sterfdag is van dr. V.P. Mohana Kumari. Tijdens de wandeling doen we een ceremonie bij de begraafplaats van Mohana bovenop de astrologietuin waar ook haar tempeltje staat. Als je wilt kun je bloemen meenemen of iets wat voor jou van waarde is en wat je graag aan Mohana wilt geven.

De tuinen hebben verschillende grote en minder grote vijvers. De manier van kweken is volgens de Vedische landbouwmethoden. Er wordt gebruik gemaakt van panchagavyam als bemestingsmethode. Dat zijn de vijf producten van de koe.

In de tuinen wordt vanalf 2011 onderzoek gedaan door diverse universiteiten zoals de Wageningen Universiteit, de Universiteit van Utrecht en de Universiteit van Munster naar de kruiden maar ook naar de Vedische landbouwmethoden.

Tijdens de Ayurveda Tuindag Event wordt hier volop over verteld en kun je van dichtbij zien hoe de kruiden gekweekt en verwerkt worden. Een unieke beleving en daarom een absolute aanrader om deze dag te bezoeken. Op verzoek kan de kaart(en) opgestuurd worden zodat je dit als cadeau kunt geven. Bel ons daar even over op, dan maken we dit in orde voor je. 0523-677208.

PROGRAMMA AYURVEDA TUINDAG EVENT 2021

Aanvang: 14:00 bij Witharenweg nummer 6.

Let op dit is aan de overkant van het centrum.

Onze medewerkers helpen je met parkeren (herkenbaar aan de opvallende oranje hesjes) en met het innemen van de tickets. Mocht je nog geen ticket hebben dan kun je contant of per pin betalen bij een van onze medewerkers.

14:15– 14:30

Welkomstwoordje door Cornelis Peters gevolgd door een kleine introductie in de Ayurvedische keuken via een lopend buffet.

14:30 – 15:00

Lezing Ayurvedische Voeding – Froukje van der Schaar

15:00-17:00

Rondleiding door de Kundalini tuin waar we bijzondere verhalen vertellen over de verschillende kruiden en hoe deze worden gebruikt in de Ayurvedische praktijk. Cornelis verteld over de verschillende onderzoeken die er in de tuin zijn.

Bezoek aan de winkel van het centrum waar ayurvedische kruiden, oliën en thee te koop zijn.

17:00-17:30

Lezing over kruiden door Nele Odeur: plantenkenner, levenskunstenaar, dromenvanger en seriewoordenaar van Scent & Spice.

17:30-18:00

Gelegenheid voor het stellen van vragen. Napraten met een kopje thee.

Kleine verrassing voor mee naar huis.

Bekijk van te voren onze website earp.nl waar je al onze producten van te voren kunt zien zodat je weet wat je mee zou willen nemen.

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.