Dit jaar is het precies 20 jaar geleden dat wij ons centrum geregistreerd hebben bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam. Met wij, bedoel ik Mohana, Vighnesh en ik. Een familiebedrijf dus. We waren van plan om dit groots te vieren. Maar zoals jullie allemaal weten is dat dit jaar vanwege Corona niet mogelijk.

Toch willen wij deze mijlpaal in de geschiedenis van ons leven en van de Ayurveda in Nederland niet stilletjes voorbij laten gaan.

Want wat is er zo de afgelopen 20 jaar gebeurd?

Hoe heeft Ayurveda zich van een onbekende Oosterse geneeswijze zich zo populair gemaakt. Wat is de kracht van deze geneeswijze en waarom zit Ayurveda nu zo in de lift? Allemaal vragen waar wij 20 juni antwoorden op gaan geven.

ONLINE PROGRAMMA TER GELEGENHEID VAN HET

20 JARIG JUBILEUM VAN HET EUROPA AYURVEDA CENTRUM

 

Opening van de dag om 10:00

Europa Ayurveda Centrum
Europa Ayurveda Centrum

Welkomstwoordje van dagvoorzitter Eva Stolk en introductie van Mohana, Vighnesh en Cornelis.

Hoe het allemaal begon:

In juni 1998 kwam de familie Peters  naar Nederland. In een etagewoning in Amsterdam zuid startte zij de eerste Ayurveda  praktijk.

Twee jaar later, op 15 maart 2000 hebben zij het Europa Ayurveda Centrum bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam ingeschreven.

Er zit 20 jaar tussen 2000 en 2020. Wat is er in die tussentijd allemaal gebeurd met het centrum maar ook met Ayurveda in Nederland.

Om 11:30 een presentatie van:

Froukje van der Schaar

Froukje lezing Ayurveda en voeding

De rol van Agni in voeding.

 

Introductie Froukje van der Schaar.

Froukje van der Schaar is in het dagelijks leven MKB accountant. Haar zoektocht naar een gezonde manier van leven en voeding bracht haar in contact met Ayurveda. Geïnspireerd door de reikwijdte maar ook de wijsheid van Ayurveda besloot zij voor Ayurvedisch voedingsconsulente te studeren. 

Om 13 uur een muziekconcert door:

Leo de Kruis en Tonny Bol 

Tonny en Leo

Indiase muziek.

Introductie Leo en Tonny.

Leo en Tonny spelen Indiase muziek. Mantra’s, Kirtans en op Raga’s gebaseerde instrumentale stukken. Speciaal voor het Europa Ayurveda Centrum hebben zij deze video gemaakt.

Om 14 uur een film over Pancha Karma:

Eva Stolk interviewt Rosemarie van Hoorne

Eva Stolk interviewt Rosemarie van Hoorne en Cornelis Peters tijdens een Pancha Karma kuur zoals deze door het Europa Ayurveda Centrum gedaan wordt. Wat opvalt is de enorme hoeveelheid kruiden die gebruikt worden en de op de persoon toegespitste behandeling.

Uitleg Pancha Karma kuur:

Pancha karma is een totale reinigingskuur van lichaam en geest. Het woord ‘panchakarma’ komt uit het Sanskriet en betekent ‘vijf behandelingen’. Het is een proces waarbij het lichaam gereinigd wordt van giftige afvalstoffen die zich in de loop van de tijd hebben opgehoopt. Door interne reiniging wordt veelal de oorzaak van een ziekte verwijderd.

Praktijk van Rosemarie van Hoorne.

https://www.ayu-mind.nl/

Om 15 uur een lezing over Yoga in een Ayurvedisch begeleid genezingsproces.

Uta Bisseswar, docente opleiding AyurYoga Nederland neemt ons mee in de relatie tussen Yoga en Ayurveda in een Ayurvedisch begeleid genezingsproces. 

Uta Bisseswar presenteert:

Ayurveda Nederland verzorgt opleidingen en cursussen in de yogabeoefening in combinatie met de Ayurveda en de yogawetenschap. Je kunt  opgeleid worden tot  Ayuryoga docent en/of Ayuryoga therapeut (T&T).

Website van de Yoga Ayurveda opleiding.

https://ayuryoganederland.nl/

Om 16 uur afsluiting van de dag door Eva Stolk.

Afsluiting van de dag.

Na deze enerverende dag sluiten we af met een laatste gesprek met Mohana, Vighnesh en Cornelis. We hebben met dit programma een inkijkje gegeven in 20 jaar Ayurveda in Nederland, maar ook van ons centrum. Op naar de volgende 20 jaar.

Vanwege ons 20 jarige bestaan willen wij jullie graag een presentje geven in de vorm van een korting van 20% op al onze producten in de webshop.

Vul bij je bestelling ayu20 in als er om een kortingscode gevraagd wordt. 

De kortingscode is ayu20 en is geldig van 20 juni tot en met 21 juni 2020.

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.