Tip 4 van de Ayurvedisch huismiddeltjes om goed voor je lever te zorgen is Amla.


De gezondheidsvoordelen van de Indiase kruisbes, ook bekend als Amla of Amalaki, kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan het enorme hoge vitamine C-gehalte.

Maar Amla doet meer, het versterkt de voedselopname, balanceert het maagzuur, versterkt de functie van de lever, voedt de hersenen, ondersteunt het hart, versterkt de longen, zorgt ervoor dat vrije radicalen weggevangen worden, verbetert de vruchtbaarheid van zowel de man als de vrouw, versterkt de urinewegen, verhoogt de gezondheid van de huid, bevordert de groei van het haar, fungeert als een koelvloeistof in het lichaam bij warm weer, verwijdert gifstoffen, verhoogt de vitaliteit, versterkt de ogen, verbetert de spierspanning en ja wat eigenlijk niet?

Rasayana

Het is een rasayana en dat betekent zoveel als verjonger. Het stimuleert dus de stofwisseling en de bouw van nieuwe cellen.
De Indiase kruisbes behoort tot de familie Euphorbiaceae. Dit fruit rijpt in de herfst in natte, beboste, heuvelachtige gebieden op het Indiase subcontinent. Hier in dit land wordt het beschouwd als een heilige boom. De vrucht is zeer voedzaam, maar het smaakt ook een beetje zuur. Zowel de gedroogde als de verse vruchten kunnen worden gebruikt vanwege hun vele voordelen voor de gezondheid.

Waar is het te vinden?

In een aantal winkeltjes in Amsterdam en Rotterdam is amla vers te verkrijgen. Dat is natuurlijk het allerbeste. In capsule, poedervorm, tabletten, dranken of in de bekende chavanaprash zit amla verwerkt. Er is dus een brede variatie aan toedieningsvormen. Ook wij hebben amalaki of amla beide namen voor hetzelfde kruid in onze webshop.

Onze nieuwe webshop:

Nog even herhalen

Ayurvedische huismiddeltjes om goed voor je lever te zorgen.
Tip 1 is het zaad van Mariadistel
Tip 2 is de citroensap.
Tip 3 zijn de wortels van de paardenbloem.

Er komen in totaal 15 tips dus volg ons dagelijks nieuws.

Vind je dit een leuke post? Wordt dan lid van onze gratis wekelijkse nieuwsbrief

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.