Past deze discussie hier?

Vanmorgen kwam ik terecht op een interessante website met de naam lifeboat.com.
Dit is een foundation waar mensen lid van kunnen worden door een vrijwillige donatie en als zij zich natuurlijk aangetrokken voelen tot de doelstellingen van deze organisatie. De hoogte van de donatie staat niet vast. Het gaat om de betrokkenheid. Het gevoel erbij te horen en de groep te versterken. De foundation spant zich in om krachtige technologieën zoals genetica, nanotechnologie en robotica/AI ten dienst te stellen van de gehele mensheid. Ze noemen zichzelf ook wel transhumanisten.

A better world

Transhumanisten pleiten voor de verbetering van de menselijke capaciteiten door middel van geavanceerde technologie. Zij propageren het verstrekken van goedkope maar kwalitatief hoogwaardige producten aan de armste landen ter wereld, het verbeteren van kwaliteit van leven en sociale verbondenheid, en ga zo maar door.

Donaties van 1 dollar tot 33.255 dollar

Donald Maclean is de grootste donateur. Dat staat ook op de site. De reden waarom hij deze organisatie vanuit zijn hart steunt is dit: “Wat wil ik hartstochtelijk uit de grond van mijn hart? Is mijn persoonlijke visie duidelijk? Hoe geef ik richting aan het vervullen van mijn visie? In dit snel ontvouwende “life drama” waardeer ik duidelijkheid. Deze eeuw biedt ons mogelijkheden tot diepgaande inzichten in het leven, voor het overstijgen van onaangepaste eigenschappen en voor het opnieuw definiëren van volwassen eigenschappen, maar er zijn ook gevaren en we worden geconfronteerd met grote dilemma’s. Ik steun de Lifeboat Foundation omdat ik hou van de duidelijke en transparante visie en ik wil bijdragen aan een veilige toekomst waarin mensen uit alle lagen van de bevolking en over de hele wereld de kans krijgen voor het vervullen van een productief leven. ”

Past deze discussie hier?

Waarom ik hier over begin is mijn verwondering en verbazing over allerlei ontwikkelingen op het gebied van gezondheid waarin techniek een steeds grotere rol in gaat nemen. We krijgen steeds meer controle over de atomaire structuur van materie, onze technologische doelen worden daardoor steeds ambitieuzer. Hoe gaan we hier mee om? Hoe ga ik hier mee om? Past deze discussie op een site zoals de onze waarin Ayurveda, een eeuwenoude natuurgeneeswijze centraal staat.

Ik vind van wel

Omdat wij leven in deze tijd, omdat wij er vroeg of laat mee te maken krijgen, omdat wij verantwoordelijk zijn voor het meehelpen sturen van onze toekomst. Ik wil graag meesturen met mijn voeten flink verankerd in eeuwenoude kennis en ’time over time’ bewezen inzichten. Maar dat neemt niet weg dat ik ook buitengewoon geïnteresseerd ben in de laatste ontwikkelingen. Natuurlijk is het fantastisch dat Michael Chorost die zijn leven lang doof was nu met een cochlear implant weer kan horen. Zelfs mijn eigen broer leeft dankzij het vernuft van zeer geavanceerde techniek.

Verbinding met de natuur

Wat wij niet moeten vergeten is onze band met de natuur, onze onlosmakende diep verstrengelde intens verweven verbondenheid met het leven in en om ons heen. Vergeet niet dat 90% van ons DNA niet eens van ons is maar van micro organismen die diep van binnen in ons leven. Dus de techniek volgen en ons hart volgen en voor elkaar blijven zorgen en de liefde op de hoogste plaats zetten … en mediteren… nadenken over hoe het diep van binnen voor ons voelt … dat gaat ons helpen.

Stap voor stap naar de toekomst

Ja, ik heb er zin in. Stap voor stap de ontwikkelingen blijven volgen, raad blijven vragen aan Mohana die zo goed op de hoogte is van de natuurlijke processen van het leven, haar enorme kennis en liefde voor de natuur. Ja, natuurlijk. De toekomst omarmen, met alle technische hoogstandjes en vernuft. Maar ook de natuur in en om ons heen blijven zien… en daar als eerste raad aan vragen. Dan zijn technische ontwikkelingen een verrijking van ons leven.

Cornelis Peters
30-12-2013

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.