Onze internationale mijlpalen 1990-2023

2002 - 2005 EAC uitgebreid naar groter gebouw in Amsterdam Noord

In 2002 zijn er twee hal units bijgekomen, zodat we meer studenten en clienten konden voorzien. Daar tegenover bevind zich de buitenzorg volktuinen daar hadden we twee landstukken waar we onze kruiden teelden.

1998-2002 - EAC opgericht in Amsterdam Noord

In Amsterdam Noord net over het ij hadden we onze eerste centrum opgericht in Nederland. Hier werden de Ayurvedische behandelingen en de opleidingen gedaan door ons (Mohana en Cornelis)

De behandelingen hebben vele clienten een nieuwe inzicht gegeven in de natuurlijke manier van behandelen. De opleiding heeft velen student geinspireerd om de Ayurvedische therapeuten te worden wie ze nu zijn. Tot de dag van vandaag spreken velen Ayurveda therapeuten hun dankbaarheid uit over Mohana, hoe ze de lessen heeft gegeven op zo’n unieke traditionele manier.

1994 - 1996 Mohana Introduceert Ayurveda en Indiase kunst in Nederland

‘In 1995 brengt Mohana Kumari, een beroemde danseres, schilderes, beeldhouwster en muzikante uit India, een uitgebreid bezoek aan Nederland. Mohana Kumari is tevens directeur van het Indo-Dutch Arts Centre (ICCD) en van het Ayurvedic Research Centre Nathar Mudi, beide gevestigd in Trivandrum in Zuid-India. Tijdens haar bezoek aan Nederland zal zij op diverse plaatsen rituele tempeldansen uitvoeren en workshops en lezingen verzorgen, onder andere over de genezende krachten van planten, natuurlijke geneeswijzen, astrologie en het zelfhelend vermogen van mensen.’
Bron beschrijving van Geheugen van Nederland

1990-1998 - ICCD Opgericht in India, Kerala

ICCD (International Centrum voor cultural development) in dit centrum hebben artiesten vanuit de hele wereld plaats gegeven om hun kunstzinnige expresies te uiten.
Daarnaast was dit de plek voor zeldzame geneeskrachtige kruiden.
Mohana verzamlede de waardevolle kruiden vanuit heel India. Deze is later in zaad en in kruidenvorm meegenomen naar Nederland

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.