Wortelsoep met koriander

Wortelsoep met koriander (voor vier personen)

Dit zit erin:

3 grote wortelen
1 middelgrote ui
1 kleine bataat (zoete aardappel)
6 knoflookteentjes
1 liter water
eventueel groentebouillonpoeder 1 eetlepel (biologisch en gistvrij)
2 eetlepels ghee of kokosolie
3 eetlepels korianderpoeder
2 eetlepels oregano
2 eetlepels verse korianderblaadjes
Snufje zeezout en zwarte peper

Zo maak je het klaar:

1.Schraap en was de wortelen en snijd in blokjes. Schil de ui en pel de knoflooktenen, snijd zeer fijn. Schil en was de zoete aardappel en snijd in blokjes.
2.Neem een grote soeppan en verhit daarin 2 eetlepels ghee of olie. Voeg het korianderpoeder toe totdat deze lichtbruin is en begint te geuren.
3.Voeg dan de ui toe en bak 5 minuutjes totdat hij goudbruin is.
4.Nu kan de knoflook en de oregano erbij. Bak nog een minuutje. Vervolgens de wortel en zoete aardappel. Weer een minuutje.
5.Voeg het water en eventueel de bouillonpoeder toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten op laag vuur koken totdat de wortel en zoete aardappel zacht en gaar zijn.
6.Tenslotte kunnen de gesneden korianderblaadjes , het zout en de zwarte peper erbij.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll to Top

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.

* indicates required