

Wortelsoep met koriander (voor vier personen)
Dit zit erin:
3 grote wortelen
1 middelgrote ui
1 kleine bataat (zoete aardappel)
6 knoflookteentjes
1 liter water
eventueel groentebouillonpoeder 1 eetlepel (biologisch en gistvrij)
2 eetlepels ghee of kokosolie
3 eetlepels korianderpoeder
2 eetlepels oregano
2 eetlepels verse korianderblaadjes
Snufje zeezout en zwarte peper
Zo maak je het klaar:
1.Schraap en was de wortelen en snijd in blokjes. Schil de ui en pel de knoflooktenen, snijd zeer fijn. Schil en was de zoete aardappel en snijd in blokjes.
2.Neem een grote soeppan en verhit daarin 2 eetlepels ghee of olie. Voeg het korianderpoeder toe totdat deze lichtbruin is en begint te geuren.
3.Voeg dan de ui toe en bak 5 minuutjes totdat hij goudbruin is.
4.Nu kan de knoflook en de oregano erbij. Bak nog een minuutje. Vervolgens de wortel en zoete aardappel. Weer een minuutje.
5.Voeg het water en eventueel de bouillonpoeder toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten op laag vuur koken totdat de wortel en zoete aardappel zacht en gaar zijn.
6.Tenslotte kunnen de gesneden korianderblaadjes , het zout en de zwarte peper erbij.