We hebben ons lichaam te leen

Ayurveda vertelt ons dat ons lichaam een replica is van het universum. Alles waar wij uit bestaan komt ook in het heelal voor. Het heelal heeft ons een lichaam met levenskracht ’te leen’ gegeven. De duur van ieders geleende lichaam is verschillend en niemand weet hoe lang dit duurt. Wanneer de leenperiode over is gaat het lichaam onmiddellijk terug naar het uitspansel en
verenigd zich weer met de panchamahabhutas van het heelal.

Het heelal zit in ons

Ieder van ons heeft elementen in zich die het heelal vertegenwoordigen. De invloed van ons voedsel en medicijnen op ons lichaam resoneert met het aanwezige materiaal uit het heelal. Het aanwezige materiaal moet het voedsel en medicijn als het ware omarmen. De keuze voor goede voeding en als wij ziek zijn voor ondersteunende medicijnen moet door ons lichaam positief ontvangen worden wil het effect hebben.

Het heelal raakt ons

Een verandering vanuit het heelal raakt ons indirect omdat wij bestaan uit elementen vanuit het heelal. Omdat ieder van ons verschillend is omdat de verdeling van de elementen bij ieder van ons anders is reageren wij ook anders. Dit is de uitleg van ayurveda voor een individuele benadering. De ayurvedische leer is nooit van deze oorspronkelijke gedachte afgestapt.

Het heelal roept ons terug

Als wij ziek worden dan zoeken we naar medicijnen. Als deze medicijnen niet werken. Als onze weefsels de potentie dat opgeslagen ligt in het medicijn niet weet te verbinden met de levenskracht om te genezen worden we ongeneeslijk en gaan we weer terug naar het heelal.
We hebben ons lichaam te leen. Geen enkele arts kan en mag zeggen hoe lang iemand nog leeft. Dat weet alleen het heelal.

Cornelis Peters
8 mei 2013

Panchamahabhutas zijn de vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

1 gedachte over “We hebben ons lichaam te leen”

  1. Hendrina Schoordijk

    In het voorjaar begon in de tuin achter mijn huis weer planten te groeien die ik ieder jaar gebuik bij de voorjaarsreiniging. Cheledonium of stinkende gouwe, zevenblad, brandnetel edg. Planten die me ondersteunen bij de instandhouding van mijn geleende lichaam. Succes met je website. i love it.

Reacties zijn gesloten.

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.