Wat kiest u voor aanvullende zorgpolis in 2014?

Het mag niet verwonderlijk zijn dat een record aantal mensen de aanvullende zorgverzekering opgezegd heeft. In tijden dat het dubbeltje meerdere keren omgedraaid moet worden is het logisch dat er gekort wordt op alles wat naar ‘extra’ neigt. In de jaren 2008 tot aan 2013 zien we al een dramatisch verloop van 7 % en dat is veel. Want zo wordt het gebracht. We hebben een basis verzekering en als ‘extraatje’ een aanvullende verzekering voor mensen die allerlei extra’s verzekerd willen hebben. Het woord ‘extra’ krijgt dan meteen een gevoel van ‘luxe.’ Dat terwijl dienstverlening door de tandarts, de fysiotherapeut en bekwame natuurgeneeskundigen een heleboel ziekten voor kunnen zijn door hun – in verhouding veel goedkopere – diensten.

grafiek aanvullende zorgpolis
grafiek aanvullende zorgpolis

Winsten lopen terug

De verzekeraars kampen met teruglopende winsten op de aanvullende verzekering. Achmea dat het moederbedrijf is van een aantal Nederlandse verzekeringsmerken, zoals Centraal Beheer Achmea, Interpolis, FBTO, Zilveren Kruis Achmea, Agis en Avéro Achmea meldde een winstdaling van 63 miljoen naar 34 miljoen t.a.v. vorig jaar.

Prijs naar massa

Menzis zegt nauwelijks nog winst te maken op hun aanvullende verzekeringen. Dat komt ook omdat bij hun het aantal verzekerden met een aanvullende polis is gedaald tot 80 %. De draagkracht voor een betaalbare aanvullende verzekering hangt en staat dus met voldoende leden. Hoe meer leden hoe goedkoper de aanvullende polis.

De overheid beslist

In Nederland beslist de overheid wat er in het basispakket moet komen. Dat is dus gelijk voor alle zorgverzekeraars. Waar de zorgverzekeraars zich dus onderscheiden is juist in hun verschillende diensten die zij aanbieden in de aanvullende zorgpolis. Dat kan een cursus zijn om van het roken af te komen tot aan de aanschaf van een pakje Becel om af te vallen.

Ik kan niet kiezen?
Ik kan niet kiezen?

Welke zorgverzekering moet ik dan kiezen?

Dat is nu juist de vraag voor de meeste mensen. In het ruime aanbod aan zorgverzekeraars is het ‘aan u’ om uit te kiezen welke verzekering bij U past. Daarom begin ik al vroeg met aandacht te schenken aan dit onderwerp. Het is namelijk zo dat u voor het eind van dit jaar kunt wisselen van zorgaanbieder. U kunt zichzelf afvragen of er dingen veranderd zijn in uw leven, hoort daar misschien een andere verzekering bij. Dan is het nu de tijd om hier een aantekening van te maken in uw agenda om dit eens rustig uit te zoeken.

Waar begint u?

Er zijn een aantal websites waar u na het invullen van uw naw gegevens en een aantal persoonlijke vragen al snel een lijstje krijgt met zorgverzekeraars die aangeraden worden. Dan is het aan u om iedere polis een voor een zorgvuldig te lezen en te kijken wat er precies aangeboden wordt en voor welke prijs. Let ook op de dingen dat u niet zoekt maar waar u wel voor moet betalen. Filter dus van te voren uit wat u echt belangrijk vindt en wat niet.

Hoe zit het met alternatieve geneeswijzen?

Tegen de tijd dat de zorgverzekeraars eruit zijn wat betreft hun aanvullende zorgpolissen voor alternatieve geneeswijzen en dan met name Ayurveda zal ik op de hoogte houden via een uitgebreide lijst op onze site. Om u nog beter van dienst te zijn heb ik hieronder een aantal websites staan die u verder kunnen helpen met uw zoektocht naar de juiste zorgaanbieder. Probeer een van deze sites, of vergelijk ze allemaal en maak de juiste keuze voor u voor 2014.

Op uw gezondheid en succes,
Cornelis Peters
4 september 2013

Independer:

Wat zegt independer over zichzelf?

“We halen het beste uit verzekeraars naar boven. Daarom onderhandelen we met ze over de beste voorwaarden en de scherpste prijzen. We vergelijken, we adviseren en helpen je met afsluiten. Wij maken verzekeren gemakkelijk. Voor jou, en voor de meer dan 250.000 consumenten die jaarlijks een verzekering bij ons afsluiten. Want we vinden dat je weer blind op je verzekeringen moet kunnen vertrouwen.”

Independer

Lees hier de 10 meest gestelde vragen

Wat zijn de wijzigingen voor de zorgverzekering in 2013

Wat was het premie overzicht van de afgelopen drie jaar

Overstappen:

Wat zegt overstappen over zichzelf?

“Overstappen.nl is dé objectieve overstapservice. Overstappen.nl werkt voor het vergelijken van zorgverzekeringen samen met verzekeringssite.nl. Samen bieden wij een volledig overzicht van alle beschikbare zorgverzekeringen en helpen wij u met het maken van de beste keuze.”

Overstappen

Zorgverzekeringnet:

Wat zegt zorgverzekeringnet over zichzelf?

“Zorgverzekering.net maakt vergelijken voor u makkelijk. Zorgverzekering.net is een onafhankelijke vergelijkingssite waar consumenten zorgverzekeringen met elkaar kunnen vergelijken. Op basis van de belangrijkste variabelen zoals eigen risico en aanvullende pakketten wordt de premie berekend. De website is zoveel mogelijk gestandaardiseerd en is gemakkelijk en snel in het vinden van de juiste zorgverzekering.”

Zorgverzekering.net

In 2013 is de website van http://www.zorgwijzer.nl vernieuwd, waarbij de focus ligt op het aanbieden van zorgwijzers voor bekende en minder bekende aandoeningen, het laatste nieuws omtrent het zorgverzekeringsstelsel, zorgverzekeringen met elkaar vergelijken en het verzamelen van klantbeoordelingen over de zorgverzekeraars in Nederland.

Zorgwijzer:

Wat zegt zorgwijzer over zichzelf?

“In 2013 is de website van http://www.zorgwijzer.nl vernieuwd, waarbij de focus ligt op het aanbieden van zorgwijzers voor bekende en minder bekende aandoeningen, het laatste nieuws omtrent het zorgverzekeringsstelsel, zorgverzekeringen met elkaar vergelijken en het verzamelen van klantbeoordelingen over de zorgverzekeraars in Nederland.”

zorgwijzer.nl

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

2 gedachten over “Wat kiest u voor aanvullende zorgpolis in 2014?”

  1. Als je overstapt via deze sites krijgen zij daarvoor betaald. Toch vindt ik dit niet een slecht iets. Ze leveren je toch een dienst waar je gebruik van maakt, en het kost je in principe niets extra’s. Vaak bespaard het je juist geld.

    1. Beste Hendrik,
      Bedankt voor je commentaar. Ik ben het met je eens. Ze leveren je en dienst en hebben daarvoor een website ingericht waar erg veel tijd en (geld) inzit en waar de consument heel erg mee geholpen is. Dat is ook voor mij de voornaamste reden om in onze website al deze verschillende aanbieders een plek te geven om zich te profileren.
      Groet van Cornelis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.