Voldaan en tevreden.

Video Introductie Cornelis Peters

Het lijken ouderwetse woorden maar zo voel ik me oprecht.

Afgelopen week heb ik, samen met mijn topteam, weer een prachtige Panchakarma-week verzorgd voor onze cliënten. Het is telkens opnieuw een uitdaging om ons uiterste best te doen om onze cliënten te bieden wat ze zoeken.

Wat wij ze geven, gaat verder dan alleen een reinigingskuur voor het lichaam. We bieden ook een plek waar men even tot zichzelf kan komen. Vijf dagen lang met volstrekt onbekende mensen en dan na een dag beseffen dat je precies op de juiste plek bent met de juiste mensen. Plots ontstaat er rust, stilte, herkenning en erkenning.

In slechts vijf dagen zie ik mensen veranderen, zie ik de rust terugkeren, zie ik ze langzaam inzichten verkrijgen die ze wel wisten maar waar ze nog niet bij konden. Het leven is te druk met werk, huishouden, kinderen, partner, familie, sociale contacten enzovoort.

Slechts 24 uur zitten er in een dag, en we proppen er zoveel afspraken en ’to-do-lijstjes’ in dat we langzaam veranderen in mensen die we niet willen zijn. We hebben het te druk met van alles, terwijl de essentie naar de achtergrond verdwijnt totdat het onzichtbaar wordt.

De kuur maakt los wat vastzit en laat dingen wegvloeien die er niet meer hoeven te zijn. Dan komt er ruimte voor dingen die ertoe doen. Het leven is geen zware wedstrijd, maar een plaats waar we er voor elkaar zijn.

Elkaar helpen waar nodig, elkaar zien en herkennen. We mogen anders zijn, graag zelfs. We hebben biodiversiteit nodig, niet alleen in de plantenwereld maar ook in de mensenwereld.

We mogen anders zijn, en dat is een groot goed.

Toch gaat het daar vaak mis. We verwachten van onszelf en anderen dat we ons aanpassen en daarmee een stukje van onze uniekheid verliezen. Juist het anders zijn trekt aan, verrast, verwondert en opent.

Oefen dat een beetje met elkaar. Kijk niet naar wat er niet goed is aan jezelf of de ander, maar juist naar wat jou of de ander zo bijzonder maakt.

Koester dit in deze ontdekking en cultiveer de verschillen. Dit kan zomaar alles volledig veranderen, opener, gelukkiger, voldaan en verbindender.

Is dat laatste een juist woord? Ik heb geen idee, maar ik denk dat jullie het allemaal begrijpen.

Fijne dag allemaal.

Cornelis

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.