Recept voor Golden Milk, een klassieker in de Ayurveda

Golden-Milk-Ayurveda-Centrum-Witharen

Gezond en lekker

Ingrediënten (1 mok)

  • 250 ml (plantaardige) melk – bijvoorbeeld amandel-, haver- of kokosmelk, of koemelk/geitenmelk

  • ½ theelepel kurkumapoeder (of een klein stukje verse kurkuma, geraspt)

  • ¼ theelepel kaneelpoeder

  • 1 snufje zwarte peper (versterkt de opname van kurkuma)

  • ½ theelepel ghee of kokosolie (bevordert opname en werkt voedend)

  • Eventueel: 1 theelepel honing of jaggery (niet meekoken, pas toevoegen als de melk handwarm is)


Bereiding

  1. Verwarm de melk zachtjes in een pannetje, niet laten koken.

  2. Voeg kurkuma, kaneel, peper en olie/ghee toe.

  3. Roer goed en laat 5 minuten zachtjes trekken.

  4. Schenk in een mok en laat even afkoelen tot drinktemperatuur.

  5. Voeg eventueel honing toe zodra de melk handwarm is (niet bij hete melk om de enzymen te behouden).

Ayurvedische tip

  • Vata-verlagend: gebruik warme koemelk of amandelmelk met ghee.

  • Pitta-verlagend: kies voor kokosmelk en laat de zwarte peper weg.

  • Kapha-verlagend: gebruik havermelk, voeg extra gember toe en gebruik minder ghee.

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Scroll naar boven

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.

* verplicht