Oost ontmoet West
De producten die worden gebruikt staan in volgorde van gebruik. Door de uitdaging aan te gaan om te spelen met de hoeveelheden ontdek je de voorkeur voor je eigen smaak.
Kook als eerste de rijst en de eieren.
Kruiden
De kruiden en specerijen zijn: zwart mosterdzaad, komijn, rode peper, gember, knoflook, black neem, kurkuma, kardemom, kruidnagel, zout.
Groenten
De groenten zijn: ui, winterpeen, prei, een witte soort kool, taugé.
Werkwijze
Je begint met wat ghee te laten smelten in de pan zodra dit heet genoeg is voeg je het zwart mosterdzaad toe. Zodra dit wat begint te dansen in de pan voeg je de ui toe. De rest van de groenten voeg je toe van hard naar zacht zoals bovenstaand. De kruiden voeg je toe tijdens het roerbakken van de groenten.
Het bijgerecht
Avocado met gebakken specerijen. Maak in kleine hoeveelheid wat rode peper, gember, knoflook en wat tomaatstukjes klaar. Bak dit samen met nog wat komijn. Laat het even zacht pruttelen zodat de smaken tot hun recht komen.
Ondertussen ontdoe je de avocado van zijn schil en snijd hem in stukjes.
Als het specerijenmengsel klaar is schep je deze door de avocado en daarover heen pers je een klein beetje limoen uit.
Geniet en eet smakelijk.