Les je dorst met water. Het geheim van je fit voelen.

Drink water
Drink water als je dorst hebt.
Er staan ons tropische temperaturen te wachten. Wat hebben we hier lang naar uit gekeken. De komende dagen zullen we dus ook meer drinken dan we gewend zijn. Ik raad u ten sterkste aan om in plaats van veel fris en vruchtensappen gewoon water te drinken.

Kinderen

Ook voor uw kinderen. Voor dat u het weet krijgt u per dag alleen al via de vruchtensapjes en frisdranken 75 gram suiker naar binnen. Ik heb het even voor u afgewogen en in een glas gedaan. Een half glas suiker is de hoeveelheid dat u of uw kind per dag binnen krijgt bij het drinken van limonades.

Hard werken voor onze organen

Het is werken voor de organen om suiker om te zetten. Teveel suiker is niet goed voor het lichaam, zeker op jonge leeftijd is het niet nodig om de organen extra te belasten om deze grote hoeveelheden suikers te verwerken. Het kost dus extra energie die anders benut kan worden om je lekker fit te voelen.

Suiker put uit

Teveel suiker put uit, je wordt er moe van, je organen raken overbelast en last but not least je wordt er dik van. In de toekomst kun je er diabetes van krijgen. Dus waarom niet vaker water drinken als je dorst hebt.
Het is een kwestie van – even wennen – en daarna wil je eigenlijk niet anders. Natuurlijk kun je best nog limonade drinken. Maar niet ze veel.

Water recept uit India

Toen ik in India bij temperaturen van rond de 35 graden aan het fietsen was raakte ik uitgeput door het vele vochtverlies. Het drankje dat me binnen vijf minuten weer op de been bracht zodat ik weer verder kon fietsen was dit: een glas sodawater met een kwart afgestreken theelepel zout en een uitgeperste limoen. Door heel India heen zie je stalletjes aan de kant van de weg die dit drankje verstrekken. Als je oplet zie je dat bijna alle Indiase mensen dit drinken. De toeristen drinken frisdrank.

Conclusie

Heb je dorst? Drink dan water. Voordeel is dat er geen calorieën in zitten, dus je wordt er niet dik van en je krijgt er energie door. Dan pas kun je echt met volle teugen genieten van het mooie zomerweer.

Op uw gezondheid,

Cornelis Peters
17 juni 2013

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

2 gedachten over “Les je dorst met water. Het geheim van je fit voelen.”

  1. Jan van Schaagen

    Mijn reactie is eigenlijk een vraag Cornelis, U schrijft over een waterrecept uit India. U noemt een glas sodawater met een kwart afgestreken theelepel zout en een uitgeperste citroen. Mijn vraag: wat is sodawater?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.