Recept van onze gastblogger.


In India is het de gewoonte om de komst van een nieuw persoon in je leven te zegenen met zoetigheid. Met een welkom op dit jaar, op de samenwerking en de kennismaking met elkaar hierbij een overheerlijke makkelijke, gezonde, zoete kokos-chocolade bonbons recept. Het smaakt naar bounty maar dan met een gezonde basis. Als ik onverwachts visite krijg dan is dit recept mijn redmiddel.

Hieronder het recept zoals ik dat geleerd heb tijdens een feestkookworkshop. Wat ik zelf toevoeg is 2 a 3 druppels kardamom extract. Ik ben mij ervan bewust dat het verkrijgen van kardamom extract niet altijd makkelijk is. Ik kwam het bij toeval tegen in een pakistaanse winkel. Wat ik belangrijk vind, is dat je je eigen chef wordt. Gebruik dit als een basis en speel met ingrediënten die je zelf lekker vindt.

Kokos-chocolade bonbons

Ingrediënten:

• 2 kop kokosrasp
• 3 eetlepels honing of ahornsiroop
• 5 eetlepels kokosvet
• 1 theelepel vanille extract
• 70 gram pure chocolade
Maal de kokosrasp fijn in een keukenmachine of koffiemolen. Meng nu alle ingrediënten behalve de chocolade door elkaar. Draai er balletjes van, leg deze op een bord en laat deze in 30 minuten in de koelkast stevig worden. Laat dan de balletjes weer wat op kamertemperatuur komen door ze uit de koelkast te halen.
Verwarm nu de chocolade tot 31-32 °C (dit gaat het beste in een au-bain marie met kokend water) wanneer de chocolade op temperatuur is haal dan het bakje uit het kokend water zodat het niet te heet wordt. Dip nu één voor één met twee vorken de kokos balletjes in de chocolade en laat ze even uitdruppelen voordat je ze neerlegt op een stukje bakpapier. Wanneer je alle kokosballetjes door de chocolade hebt gehaald, zet ze dan weer terug in de koelkast. Voor gebruik breng je ze weer op kamertemperatuur.

Eet smakelijk

Recept van: Frida Hayatmahomed

Pure Ayurveda
Discipel zijn van jezelf, van je eigen weg.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

 • Hendrina Schoordijk schreef:

  Ziet er erg lekker uit. Waarmee maak je de mooie witte lijn op de bonbons?

  Groetjes, Hendrina

 • Over Europa Ayurveda Centrum

  Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

  Recente berichten

  Volg ons op Facebook

  Schrijf je in voor tips over gezondheid

  >
  error: Content is protected !!
  Scroll naar boven