Kijk me aan en ik zeg u hoe oud u wordt.

Harvard en MIT hebben een app ontwikkeld voor de iPhone en de iPad. Door naar uw gezicht te kijken is de app in staat om uw hartslag te meten. Dat doet de app door kleine veranderingen in de bloedsomloop in uw gezicht te meten die ontstaan bij elke hartslag. U moet daarvoor uw gezicht zo filmen dat dit samenvalt met de contouren van een afbeelding op uw scherm. U kunt er de geschiedenis van uw hartslag en uw algehele conditie mee bijhouden en zelfs uw geschatte levensverwachting.

Ayurveda

In de Ayurvedische traditie is het goed kijken naar je patiënt tijdens het consult nog steeds net zo belangrijk als het 5000 jaar geleden was. Het gezicht wordt wel de spiegel van de ziel genoemd. Het laat niet alleen sporen zien van lichamelijke klachten maar zeker ook van geestelijke klachten. Dat er nu een app ontwikkeld is om de hartslag te meten via het gezicht is dan ook voor de ayurveda arts niets nieuws. Iemands gezicht, de conditie van het haar, de conditie van de ogen, de huid, de mond, de algehele uitstraling, dit alles geeft informatie over hoe iemand zich voelt en wat er zich onder de huid afspeelt. De tijd nemen om goed naar je patiënten te kijken is zo belangrijk.

Vergeten wijsheid

Toen u jaren geleden naar een dokter ging, zou hij u checken door te kijken naar uw tong, tanden, ogen, oren en algemeen uitgebreid onderzoeken om uit te vinden wat het lichaam zegt over uw gezondheid. Nu geven ze u een stuk papier voor bloedonderzoek en scans, die u vertellen hoe uw uitkomsten zijn in vergelijking met anderen die deze testen ook ondernomen hebben. LET OP! Dat u ergens in het midden terecht komt betekent niet gezond of normaal!
U bent geen statistiek. U bent een uniek mens en u bent ook meer dan een app op een iPhone of iPad.

Cornelis Peters
5 december 2012

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.