

Kaneel-boekweitontbijt (voor 2 personen)
Kapha verlagend ontbijt.
Begin de dag met een warm ontbijt om aan voldoende energie te komen en de spijsverteringsvuren brandend te houden
Dit zit erin:
150 gr geweekte boekweitgrutten of boekweitkorrels
125 ml water of ongezoete havermelk of soyamelk
0,5 eetlepel kaneel
¼ theelepel zeezout
1 theelepel ghee
Zo maak je het klaar:
- Breng het water aan de kook. Voeg de geweekte boekweitgrutten of boekweitkorrels toe.
Breng weer aan de kook en laat op laag vuur sudderen.
2. Voeg kaneel en zeezout toe en meng door de boekweit.
Laat op laag vuur sudderen, ca 10 minuten voor grutten en 15 minuten voor korrels of tot al het water is geabsorbeerd.
Als de boekweit nog niet zacht genoeg is, kun je nog wat extra water toevoegen.
3. Roer tot slot de ghee door het boekweitmengsel.
4. Eventueel nog zoeten met een beetje donkere biologische honing (hoe donkerder de kleur, hoe hoger de voedingswaarde en anti-oxidantkracht van honing).