Kan Ayurveda Diabetes type 1 Genezen

Sinds een aantal weken heb ik dagelijks op de website een ‘Vraag van de dag’ staan. Op deze manier kun je snel reageren en meteen je vraag stellen in het invulschermpje.
Zo kreeg ik gisteren een vraag van een mevrouw die wilde weten of haar zoontje kon genezen met Ayurveda van zijn Diabetes type 1. Zij had al erg veel onkosten gemaakt in het alternatieve circuit omdat zij zo graag wilde dat iets of iemand dit kan genezen. Zo kwam ze ook op onze site terecht. Een oprechte vraag om hulp voor een kind dat ziek is.

Ouders en kinderen

Ik heb vroeger een korte periode tijdens mijn vakantie in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam gewerkt. Ik weet hoe moeilijk het is voor ouders om de ziekte van hun kind te accepteren. Dat is namelijk op dit moment bij diabetes type 1 het geval. Je moet het op dit moment nog accepteren en er het beste van te maken. Misschien dat er in de toekomst wel iets gevonden wordt om deze fout te herstellen maar nu is dat nog niet het geval. Ook vanuit de Ayurveda niet.

Onomkeerbare mutatie

Diabetes type 1 is een auto-immuunziekte is. Dat betekent dat het eigen afweersysteem de oorzaak is. Normaal ruimt de afweer alleen ziektes op in je lichaam maar bij diabetes type 1 vergist het afweersysteem zich. Het vernielt per ongeluk je cellen die insuline aanmaken. De oorzaak daarvan kan verschillende redenen hebben. Een virusinfectie, of koemelkallergie bij baby’s lees ik op de site van het diabetes fonds. Het is gewoon niet na te gaan. Duidelijk is dat er een mutatie optreedt waardoor het lichaam zo reageert zoals het doet.

Kan Ayurveda dan niets doen?

Natuurlijk kan Ayurveda iets betekenen voor dit kind. Ayurveda kan altijd iets betekenen voor iedereen, ziek of niet ziek. In de Ayurveda gaat het erom dat je streeft naar een balans in jezelf en naar je omgeving toe. Ook als je een aandoening hebt zoals Diabetes type 1 kun je toch zorgen dat je zo goed mogelijk met je aandoening omgaat. Goed eten, op tijd rusten, dingen doen die je leuk vind en bij je passen. Je ziekte inpassen in je dagelijks leven als iets dat bij jou hoort en niet als iets dat jouw ontwikkeling in de weg staat. Zo verander je jouw aandacht en energie meteen in een opbouwende constructieve energie. Dat gaat het kind helpen en jezelf ook.

Suiker in Balans Voor Diabetes type 1 en 2

Op donderdag 27 maart geef ik een seminar waarbij ik inga op juist ook deze aspecten van diabetes. Naast het bepalen van de constitutie van alle deelnemers bespreek ik de mogelijkheden van Ayurvedische voeding, kruiden die ondersteunend werken, en de balans vinden om met je aandoening zo te leven dat het het leven zinvol kan zijn.
Wil je hierbij zijn of ken je iemand waar dit zinvol voor zou kunnen zijn. Stuur deze email dan even door. Zo helpen we elkaar.

Cornelis Peters
4 februari 2014

Andere blogposts over diabetes.

Diabetes Mellitus vanuit de optiek van Ayurveda

Diabetes type 2 kan genezen.

Nieuwe pijnbehandeling bij diabetes ontdekt.

Zeven tips om diabetes in de hand te houden.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven