Ik kijk even terug naar mens en dier die mij in 2013 geïnspireerd hebben.

Vandaag is het de tweede dag van het nieuwe jaar. Mijn ‘Postvak In’ is leeg en mijn nieuwe ‘Urenregistratie’ laat ruimte voor nog 364 dagen. Nu nog allemaal leeg maar mettertijd gaat dat zich onherroepelijk vullen.
Wat gaat het nieuwe jaar weer brengen. Ik heb er zin ‘an’…zeggen ze hier in Overijssel.

Ik kijk even terug naar mens en dier die mij in 2013 geïnspireerd hebben. Ik schrijf bewust mens en dier omdat mijn hond Stella mij afgelopen jaar veel geleerd heeft.

Mandela

Ja, daar is natuurlijk al heel erg veel over geschreven. Een legende bij leven. Wat een ongelofelijk leven heeft deze man gehad en wat een enorme invloed had hij op de hele wereld …en nog steeds. Ik vergeet nooit een interview met de heer Clinton toen hij nog president was. Hij vertelde toen dat hij zoveel respect had voor Mandela dat hij de neiging had om onmiddellijk op te staan op het moment dat hij hem zag aankomen. Hij gaf aan dat dit zo een sterke prikkel was waar hij ondanks zijn eigen status zich niet tegen kon verzetten.
Maar ook de opmerking van Winnie Mandela recentelijk die zich bedroefd uitsprak over het feit dat zij niet heel eventjes alleen kon zijn naast de kist waar Mandela in lag. Er is geen moment voor privacy voor mij want Mandela is van iedereen, zij ze bedroefd. Na al die jaren dat ik nooit meer iets van haar gehoord had trof met dit diep.

Koning Alexander

Ja, het moet me van het hart. Ik ben koningsgezind. Niet overdreven of zo maar ik vind het toch wel bijzonder dat we een koningshuis hebben. Nu met een koning aan het roer – met alle pracht en praal van de kroons wisseling – vind ik het ook nog eens sympatieke man. Eenvoudig, recht door zee, maar absoluut met een charismatige uitstraling dat nog eens versterkt wordt door onze koningin aan zijn zijde.

Vighnesh

Ja, mijn eigen zoon heeft me dit jaar meerdere keren verrast met zijn groei in zijn werk. Dit jaar was een top jaar voor hem met erg veel nieuwe opdrachten. Ik zie hem groeien in zijn aanpak in zijn werk. Zijn oog voor detail, zijn geconcentreerd zijn om iets net zolang aan te passen totdat het in zijn ogen goed is. Dan is het doorgaans subliem. Verrassend dat je iemand die je zo goed kent zo ziet ontwikkelen.

Nisandeh

Een bevlogen topondernemers en de oprichter van Open Circles. Een Israelier die hier in Nederland duizenden ondernemers en starters op weg helpt met hun onderneming. Bevlogen en dicht bij de mensen staand. Ik heb in 2010 een business bootcamp bij hem gedaan en kan dit iedereen aanbevelen. Je leert er absoluut veel van en je wordt tegelijkertijd lid van de Open Circles familie. Dat laatste vind ik misschien nog wel het mooiste idee achter deze ondernemer.

Eelco de Boer

Op een andere leest gestoeld maar zeker zo’n bevlogen ondernemer als Nisandeh is Eelco de Boer. Spelenderwijs en heel down to earth richt hij zo zachtjes aan een megaonderneming op met zijn bedrijf Winst.nl. Hij deelt net zo makkelijk de laatste trends op het gebied van internet ondernemen als de prikjes die zijn dochter krijgt op het consultatiebureau. Mooi om te zien dat beide ondernemers de grens tussen zakelijk en prive zo verweven dat je van beide petten gaat houden, de ondernemer en de man thuis.

Mohana

Als een na laatste maar natuurlijk bij mij altijd de eerste is Mohana. Met haar glasheldere inzichten en haar enorme kennis blijft ze mij dagelijks inspireren en verbazen.
Haar denken is totaal anders dan mijn manier van denken en mijn opvattingen zijn soms tegenovergesteld aan de hare. Toch zijn juist deze verschillen de wrijving die ons werk en priveleven met elkaar blijven voeden. De opvatting dat je moet zorgen dat je naar elkaar toegroeit betwist ik dan ook. Je moet jezelf blijven en daar blijvend aan werken maar je moet wel naar elkaar luisteren en elkaar waarderen en respecteren juist omdat de ander anders is. Dat maakt het leven boeiend en waardevol.

Last but not least… mijn hondje…

Stella

Hoe zacht ik ook de sleutels van mijn auto uit de keuken pak… ze staat in ‘no time’ achter me … te kwispelen om mee te mogen. Wat een geniaal gehoor heeft ze. Daar sta ik regelmatig van te kijken. Hoe zou het zijn als je zo kon horen als zij. Wat een informatie zou je binnen krijgen. Ook haar feilloze notie van tijd – ik wordt steevast om dezelfde tijd geroepen in de ochtend – is verbazingwekkend. Hoe weet ze hoe laat het is. Het laat me inzien dat ondanks alle razendsnelle ontwikkelingen en technische hoogstandjes er nog steeds vragen te over zijn voor dingen die zich vlak voor onze neus afspelen waar we geen flauw idee van hebben hoe het werkt. Gelukkig maar…

Cornelis Peters
2 januari 2014

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.