Wordt vriend van het MUK project

Voorbeeld kas voor EACHet MUK project staat voor Medicijnen Uit de Kas project.
Wij zijn al een tijdje bezig om fondsen te verzamelen om onze zo broodnodige kas aan te schaffen, waar we niet alleen ‘gewone’ kruidenmedicijnen willen kweken, maar ook zeldzame exemplaren die in rap tempo aan het verdwijnen zijn. Daartoe is dringend actie vereist, waartoe ons helaas de middelen ontbreken.

Wij doen dit door een project op te zetten en langzaamaan begint dit project handen en voeten te krijgen. De ASN bank heeft op zijn projectensite aandacht hieraan besteed en de reacties komen al binnen. Zo wil ‘Ger’ contact met mij opnemen voor een bestaande kas en heeft Inge een link doorgestuurd van een site waar je gratis kunt adverteren. Ook heeft een ervaren fondsenwerver mij geholpen met een tip om via de site ‘(S) Teun)’ een boekje te laten drukken met kortingscoupons om deze via mijn netwerk verkopen.
Met dat laatste wil ik beginnen, om geld te genereren, omdat dit idee onmiddellijk gelden op kan brengen om de kas daadwerkelijk te bouwen.

Hoe ver zijn we?

Allereerst heb ik het nodige voorwerk gedaan. Het belangrijkste is natuurlijk de vergunning. Mag ik een kas neerzetten op mijn terrein? Dat mag van de gemeente Ommen. Voor de vergunning had ik een uitgebreide tekening nodig met alle details met betrekking tot de grootte van de kas, de hoogte van de nok, het soort bouwmateriaal, duurzaamheid, aansluiting op de bestaande infrastructuur van riolering, elektriciteit en water. Deze tekening heb ik laten maken door een bedrijf dat is gespecialiseerd in kassenbouw, met ook meteen de offerte erbij en daar gaan we het hier over hebben.

Hoeveel kost het?

Voor de kas die wij wensen komen de totale kosten neer op €550.000 inclusief, laboratorium, zonnepanelen en warmte door middel van geowarmtenbronnen.
De kas komt er ongeveer zo uit te zien als bovenstaande foto. Een prachtige kas dus, met een mooie hoogte en een schitterende uitstraling. De kas zal dus volledig energie zelfvoorzienend zijn. Dat laatste is belangrijk, omdat wij streven naar een gesloten cirkel wat betreft energie verbruik en energie aanvoer. De kas zal open zijn voor publiek. Wij willen onze bezoekers kennis laten maken met onze manier van kruiden kweken. Met deze kas kunnen we dat het hele jaar door doen. Toeristen, scholieren, studenten, fietsers, onze eigen studenten, kortom iedereen die hier belangstelling voor heeft, kan de kas komen bekijken. We gaan voor duurzaam, dus de energie zal opgewekt worden door zonnepanelen en het water komt via de bron uit ons eigen land.

Tekeningen

Links staat de kapschuur en rechts staat de witte schuur. De kas wordt dus tussen twee gebouwen in gebouwd. Dat is veilig en beschut. Op de kapschuur ligt een dak met 101 zonnepanelen. Deze gigantische energieleverancier zal de nodige energie gaan leveren voor de kas. Het dak van de kas blijft daardoor mooi transparant, wat de kruiden ten goede zal komen.

Gelden genereren

Om dit bedrag bij elkaar te sprokkelen, heb ik verschillende ideeën bedacht. Crowdfunding, donaties, subsidies, meedoen aan kansspelen en sinds vandaag, met de tip van een ervaren fondsenwerver, door een boekje met kortingscoupons te verkopen. Mijn project staat op de site van de ASN bank http://voordewereldvanmorgen.nl/project/medicijnen-uit-de-kas. Onder aan het project vraag ik donaties of leningen. Hier heb ik nog geen geldelijke reactie op gekregen. Een subsidie-aanvraag heb ik lopen, samen met de universiteit van Wageningen, een bedrijf uit Gelderland en het Canisius ziekenhuis in Nijmegen. Iedere zaterdag doe ik mee met lotto.nl voor dit project, maar dat heeft nog niets opgeleverd helaas. Sinds vandaag ga ik actief inzetten op de verkoop van het boekje met kortingscoupons. Bedenk dat wij ons voorgenomen hebben om in 2012 dit project te realiseren. We hebben dus nog 10 maanden te gaan.

Boekje met kortingscoupons, hoe werkt het?

Voor het MUK project laat ik boekjes drukken met op de voorkant de naam van ons centrum en de doelstelling van ons project: de bouw van een kas.
Elk boekje bevat 25 afbeeldingen van ‘(S)-Teun’ het spaarvarkentje, met daarop een kraslaag. Onder elke kraslaag staat een bedrag afgebeeld, variërend van €0,50 tot €2,50.
Het boekje bevat tevens een blok met 25 couponvellen met op elk vel 8 aantrekkelijke kortingcoupons. De bedoeling is dat mensen door één of meer “varkentjes te wassen” (lees: krassen) een geldbedrag zichtbaar maken. De donateur betaalt vervolgens het tevoorschijn ‘getoverde’ bedrag en ontvangt als dank één couponvel per gewassen varkentje. De donateur betaald dus maximaal nooit meer dan €2,50 en minimaal €0,50. Uiteraard mag de donateur zoveel varkentjes wassen als hij wil. Het hele boekje bevat voor € 40,- aan spaarvarkentjes.

Vrienden van het MUK project

Wordt vriend van het MUK project door rechtstreeks een boekje te kopen van ons en vervolgens onder uw eigen vriendenkring de varkentjes te laten wassen. Het kost u dan geen geld, alleen wat tijd om het geld weer terug te verdienen door de €40,- dat u gestort heeft op onze rekening, weer te verhalen op uw vrienden en familie. Lijkt u dat wat?

Boekjes binnen

Vanaf begin maart heb ik de boekjes in huis. U kunt dan beginnen met een of meer boekjes aan te vragen en ze vervolgens zo snel mogelijk weer te verkopen.
Ik heb uitgerekend dat als ik het hele project gefinancierd kan krijgen met de verkoop van de boekjes, ik dan 3200 boekjes moet verkopen. Dat is wel veel natuurlijk. Maar wie weet. Als iedereen zijn netwerk aanboort, komen we toch een heel eind.

Bent u geinteresseerd om ons te helpen?

Stuur mij een email en wij noemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.