Gratis Detox Thee van Moeder Natuur


De lente is een feest voor al het kruidgewas (mooier woord dan onkruid!) dat maandenlang onder de grond lag te hiberneren (mooier woord dan winterslaap!).
In de Ayurveda eet je waar je leeft, want waarom zou je het verderop zoeken als je hier al struikelt over al het goede van de aarde.

Detox thee primeur nummer 1

Pluk de verse topjes van de brandnetel. Liefst uit eigen tuin of anders op een rustige plek waar niet teveel auto’s langsrijden.
Pluk ongeveer 150 topjes voor 1 liter water. Doe de topjes in een voorverwarmde theepot. Giet hier het kokende water op en laat het 10 minuten trekken. Even zeven en dan genieten maar. Smaakt een beetje naar groentennat maar dan kruidiger en intenser. Probeer maar eens uit.

Detox thee primeur nummer 2

Pluk ongeveer 50 plantjes hondsdraf. Je kunt het gemakkelijk uit de grond trekken want het is oppervlakkig geworteld. Goed wassen onder de kraan. Even uitschudden en op de keukenweger leggen. Hou 20 gram aan als maat voor 1 liter thee. Doe de plantjes in een pan en giet hier 1 liter kokend water op. Even laten trekken – ongeveer 10 minuten – daarna zeven en in de theepot gieten. Smaakt absoluut heerlijk, beetje naar pepermunt maar toch weer anders.

Probeer ze alletwee uit en vertel me welke je het lekkerst vond.

cornelis peters

Nog een fijne dag toegewenst.

Cornelis Peters
08-05-2015

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.