EAC in de Australische Media

Van de week haalde ik een grote envelop met een postzegel van Australië uit de bus. Dat krijg ik niet iedere dag dus maakte ik de envelop meteen open. Het International Journal |Volume 61 December 2014 rolde eruit. Ik bladerde het blad met veel interesse door totdat ik op blz 26 kwam. Tot mijn grote verbazing zie ik mij samen met Mohana staan in onze tuinen. De kop van het artikel luidt  ‘Europa Ayurveda Centrum Experience’, geschreven door Jill Casteleijn. Plotseling herinner ik het me weer.

aroma therapy
aroma therapy

Begin vorig jaar ontving ik een mailtje van Jill uit Australië met de vraag of ze ons centrum kon bezoeken als ze naar Nederland ging. Ik antwoordde dat ze “Most Welcome” was. Jill is een verwoed tuinierster en een Aroma Therapist. Ze heeft samen met haar dochter haar eigen lijn met crèmes, lotions en balsems onder de naam ‘Healing Creams.’

Ik herinner me het bezoek nog goed. Jill samen met haar Nederlandse man Jan, en hun familie genoten van onze tuinen, het lab met de bereidingen, de kruiden en de behandelruimtes. Ondertussen vertelde ze honderduit over de planten die ze zag en wat zij daar mee deed in haar producten. We moesten wel tien keer beloven dat wij naar Australië zouden komen zodat zij ons bij de organisatoren van de  Aromatica 2015 beurs kon introduceren.

Wat leuk is dat toch zo’n ontmoeting met gelijkgestemden om dan van elkaar weer te leren en elkaar te inspireren. Wie weet wat hier weer uit voortkomt.

De site heeft een indrukwekkende bibliotheek met meer dan honderd boeken over aromatherapie.

Ayurveda en Aromatherapie

In de Ayurveda wordt veel gewerkt met aromatherapie.

Vata

Vata mensen  (wanneer uit evenwicht zijn vata mensen gevoelig voor hoofdpijn, droge huid, constipatie, nerveuze angst, overgevoeligheid, slapeloosheid) kunnen het beste scherpe of sterk geparfumeerde essentiële oliën vermijden. Je profiteert meer van warme, stimulerende oliën zoals kamfer, kaneel en cypres, gecombineerd met de stabiliserende, kalmerende oliën zoals sandelhout, jasmijn of roos, gemengd in sesamolie.

Pitta

Een pitta type (wanneer uit evenwicht zijn pitta mensen gevoelig voor infecties, koorts, inflammatoire huidziekten, hoge zuurgraad, opwinding, boosheid)  profiteren van koelende en kalmerende oliën, bloemige geuren zoals gardenia, jasmijn, munt, roos, sandelhout gemengd in een verkoelende drager zoals kokosolie.

Kapha

Een kapha type (wanneer uit evenwicht zijn kapha mensen gevoelig voor aandoeningen van de luchtwegen) zullen profiteren van het gebruik van warme, lichte, stimulerende oliën zoals salie, basilicum, ceder, den, mirre in een zeer lichte drager. Het gebruik van scherpe, stimulerende geuren is gunstig voor het kapha type.

Voor de chakra’s

Zo zijn er ook etherische olien die een positieve impuls geven aan de energie van de chakra.
Sahasrara – rozen, Ajna – sandelhout, Visuddha – benzoine resin, Anahata – oranjebloesem
Manipura – rosemary en citroen, Svadisthana – vertiver (grassoort) en Muladhara – jasmijn.

Vragen of reacties

Wanneer je na het lezen van dit stukje nog vragen hebt dan hoor ik dat uiteraard graag. Je kunt ook hieronder je mening of ons nog een leuke tip geven.

Cornelis Peters
28-02-2015

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.