Broccoli bloemkoolsoep

Broccoli-bloemkoolsoep (porties 4-6)

Wat zit erin:

3 kopjes verse, gesneden broccoli
3 kopjes verse, in stukjes gesneden bloemkool
5 kopjes water
4/5 kopje fijngehakte ui
1 ½ kopje asperge (naar keuze, alleen in het seizoen mei-juni)
1 2/3 theelepel ghee of kokosolie
1 2/3 theelepel komijnzaadjes
1 theelepel mosterdzaadjes
1 2/3 theelepel verse gember
1 2/3 theelepel zeezout

Hoe maak je het klaar:

  1. Stoom de broccoli, bloemkool en ui boven het water gaar en meng ze met de mixer. Eventueel: stoom de in stukjes van ca 2 cm gesneden asperges afzonderlijk.

2. Maak een vagar * door de ghee in een kleine koekenpan te verhitten en de komijn en mosterdzaadjes toe te voegen.

3. Als de mosterdzaadjes beginnen te knetteren en dansen, de gember toevoegen en 30 seconden roeren.

4. Doe deze ingredienten plus het zeezout bij de gemixte groenten en roer het door elkaar. Voeg eventueel de gestoomde asperges toe.

Mocht je de smaak van de soep te vlak vinden, dan kun je een beetje biologische bouillonpoeder toevoegen, voor een wat hartiger smaak. Dat maakt dit gerecht nog steeds kapha verlagend door de broccoli, bloemkool, asperges en de specerijen.


* Vagar: een mengsel van specerijen gebakken in olie of ghee wat stimulerend op de spijsvertering werkt door zijn warmte en scherpte.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.