

Glühwein met kruiden is een heerlijk verwarmend en traditioneel drankje voor koude winteravonden.
In dit recept is de rode wijn vervangen door biologische zwarte bessensap. Het sap van bessen werkt voedend op het lichaam en geeft kracht aan de bloedsomloop.
De kruiden in dit recept versterken je spijsverteringsvuur en de toevoeging van sinaasappel- en citroenschil stimuleren de doorstroming in je maag, wat erg welkom kan zijn tijdens de feestdagen.
Ingrediënten
- 1 liter biologische zwarte bessensap
- 1 theelepel rasp van biologische citroenschil
- 1 theelepe rasp van biologische sinaasappelschil
- 1 kaneelstokje
- 3 steranijs sterren
- 4 kardemompeulen
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 1 cm verse gember
- 2 kruidnagels
- 4a 5 peperkorrels
Bereiding
- Pers de sinaasappel en citroen uit.
- Verhit in een middelgrote pan het sinaasappel- en citroensap op laag vuur.
- Voeg de rasp van de sinaasappel- en citroenschil toe.
- Voeg ook de kaneelstokjes, de kruidnagels, de ster anijs sterren, de gember, de peperkorrels en de kardemompeulen toe.
- Laat 10 minuten sudderen.
- Doe de zwarte bessensap erbij.
- Laat nog 10 minuten sudderen (niet laten koken).
- Zet het vuur uit.
- Giet de glühwein door een fijne zeef in mooie hittebestendige glazen.
Proost!
Recept van Froukje van der Schaar, Ayurvedisch Voedingsconsulent




