Vighnesh presenteert een boeiende kijk op het opwekken van groene energie thuis op de meest simpele manieren. Daarnaast deelt hij inzichten over zijn eigen project, de ‘Lunar Panel’, dat momenteel in de ontwikkelingsfase zit. De presentatie verkent ook intrigerende vragen, zoals: “Wat is de relatie tussen elektriciteit, bewustzijn en de vijf elementen van Ayurveda?” Bekijk de fascinerende video hieronder om meer te ontdekken.

Tekst vanuit de video (Door systeem vertaald dus kan fouten bevatten)
Vighnesh Peters is mijn naam. Welkom iedereen. Harstikke leuk dat julli er zijn.  Vighnesh waar staat dat  voor weet iemand dat? Waar dat van afleidt? Ganesh, yes, God, Ganesha met zijn olifantenslurf en wie daarvoor is, met extra respect en hij staat ook voor victorie en voorspoed. Soms, hier in Indiase rik’s, doen ze ook wel een kleine Ganesha ervoor, voor voorspoed, zodat hij geen ongeluk krijgt als hij rondrijdt. Dat is een voorspoedige naam, blijkbaar.

Ehm, ik sta over het algemeen bekend als een verhalenverteller. Dat doe ik door verschillende media: films, foto’s, muziek. Ik heb een aantal films en documentaires gemaakt, ook voor de televisie vanuit Omroep OHM. Dat is nog steeds via Uitzending Gemist terug te zien, of via www.ayuflix.nl dat is ons platform waar al onze filmpjes en video’s op staan. Daar kunnen jullie alles weer terugkijken. Dus dat is mijn gedeelte over dat ik een verhalenverteller ben of een filmmaker. Daarnaast ben ik een Vedisch astroloog.

Mijn moeder, die jullie rechts zien staan, die heeft dat via verschillende geschriften meegekregen als een inwijding, zeg maar, qua kennis. En dat heeft ze ook weer aan mij doorgegeven. Dus, voor Vedische astrologie kunnen jullie ook bij mij terecht. Je kunt er meer over lezen op [website].

Maar vandaag ben ik hier voor groene energie. Ik ben ook een groene energie-innovator. Ehm, waarom? Ehm, toen ik in India woonde, toen mijn ouders daar waren, eh, was ik ook vaker bij mijn oom van mijn moederskant, en die was helemaal gek van elektronica. Als er iets mis was, dan kwamen familieleden altijd bij hem langs om dat te brengen, zo’n apparatuur, om dat te fixen. En dan was het helemaal zijn hobby en ook zijn kunde om dat helemaal te maken. Dus ik zat daar heel vaak naast hem, helemaal zo bewonderend te kijken, hoe doet hij dat? Weet je, lampjes eruit en speakertjes eruit. Dus dat is ook, naast mijn interesse voor filmmaken, is dat ook helemaal meegegaan, zeg maar, die interesse. Maar op een gegeven moment dacht ik, oké, met mijn films kan ik dus mooie verhalen vertellen, ik kan een mooie boodschap achterlaten. Als ik in de toekomst niet meer ben, denk ik nu al over na, weet je wel, wat laat ik achter? Denk ik van, ik wil iets meer, ik wil iets tastbaars achterlaten. Nou, dan dacht ik, wat is nou heel erg, ehm, wat is nou een groot probleem op dit moment, dan altijd al geweest? Dat is armoede met eten, drinken, maar ook met energie. Als je energie hebt, dan kun je bijvoorbeeld ook water pompen, en dan kun je ook heel veel groente gaan telen. Dus als je energie hebt, kun je ook voedsel produceren. Toen dacht ik, hey, dat wil ik wel, ik wil ervoor zorgen dat over de hele wereld, zo voor dieren en mensen, water is. Dus zo is dat zo’n gedachte gaan rollen, en dacht ik, ik ga Green Device Innovations als een start-up oprichten.

Ehm, is dat zomaar ontstaan? Nee, dit is een subdivisie van ons Europees Wereld Centrum Groene Apparaten Innovaties als je het letterlijk vertaalt. Zo heb ik vaker wel gezeten in dat midden, zie je, Bima zitten, ben ik een beetje aan het experimenteren, dingen voor elkaar, eh, in elkaar aan het zetten. Rechts met een watersysteem, wat ook zo groen mogelijk werkt hier achter in onze tuin, wat samenwerkt met onze 101 zonnepanelen op ons grote dak daarachter, en ehm, links hier ook allemaal dingetjes waar ik mee bezig ben om dat dus toch voor elkaar te krijgen en een apparaat, ehm, wat heel erg zuinig moet gaan werken en het liefst iets wat 24 uur werkt, niet zoals een zonnepaneel wat alleen overdag werkt of niet als een windmolen wat alleen gaat draaien als het, wait even een inhoudje. Ik ga iets vertellen over wat is elektriciteit en heeft het een bewustzijn, een rare vraag misschien hè?

Hoe heeft elektriciteit bewustzijn? Hoe kan dat nou? Maar goed, groene energie door middel van de vijf elementen volgens de Ayurveda, ik ga niet over stroom praten, wij hebben niets met Ayurveda te maken, dat zou een beetje raar zijn natuurlijk. Dus dat ga ik ook graag iets over vertellen, hoe maak je zelf groene energie thuis, denk ook heel erg belangrijk want ik kan over commerciële producten praten die ergens heel erg hoog in de vaandel staan maar dat is niet zo interessant. Maar ik ga jullie verschillende dingen uitleggen of laten zien. Helaas heb ik niet heel veel tijd voor, maar ik doe mijn best om dat toch duidelijk uit te leggen, hoe je toch thuis op een makkelijke manier groene energie kunt produceren met de spullen wat je zelf eigenlijk hebt of makkelijk kan kopen bij carb groene energie apparaat van wiish. Ja, ik heb er zelf ook één, daar ben ik mee bezig en daar vertel ik ook graag iets over en tot slot: wat is de ultieme vorm van slimme groene energie voor in de toekomst, dat voeg ik daaraan toe, oké, even verder.

Wat is elektriciteit en heeft het een bewustzijn? Nou, ik denk als we aan elektriciteit denken of stroom denk ik aan een stekkerdoos waar dat uit komt of een batterij. Maar als ik aan stroom denk of elektriciteit, dan denk ik hieraan, toch een stapje verder. Want waar zit elektriciteit? Is dat alleen in een stopcontact of is dat overal? Het is overal, je hersenen, dat denk ik, denk dat jullie dat al weten. Dat is best bekend, hè? Je hebt neuronen die elkaar vuren en dat je dingen onthoudt en als het niet vuurt, onthoud je iets niet bijvoorbeeld.

Onze gedachten reizen en ons staan en vergaan en met elkaar bewegen. Voor mij is het al duidelijk dat dat zeker wel iets mee te maken heeft. Het is in ieder geval een drager van ons bewustzijn. Ook zie je links een heel mooi plaatje van een exploderende Electra bloem. We gaan even een stapje verder, en ik weet niet of een filmpje hier al afspeelt. Dit is een heel bijzonder, uniek fenomeen dat heet in het Engels “Ball Lightning”. Dat heet in het Nederlands een vuurbal, ja, een vuurbal. Dit is een heel bijzonder fenomeen dat op verschillende plekken waargenomen is. Hebben jullie daar ooit iets over gehoord? Ja, vuurbal is het eigenlijk. Onder ja, het lastige ervan is als het gebeurt, als je dat ziet, dan heb je net geen camera bij je. En dan is het voor je het weet gebeurd. Maar zoiets vertoont hele unieke eigenschappen. Eigenlijk alsof het bijna bewust is, die kiest bepaalde plekjes uit, die is schurig, gooit daar een kleine sprankeling van licht en daar een beetje. Ik ga proberen of die hier afspeelt, anders kan ik alsnog van ja, hier zie maar gebeuren. Dat is echt heel bijzonder. Ja, bolbliksem, dat is een heel bijzonder fenomeen, hoe die zich voortbeweegt.

En dan gaat hij daar langs, gaat hij daar een beetje zoeken en dingetjes en dit voelt niet als iets heel onregelmatig, gaat zelfs soms doelbewust naar iets heen. Dus dit is nog een bewijs wat ik dacht van jee, dit is hier zit gewoon een intelligentie achter. Het is niet een dommig iets wat we zouden kunnen zingen de wet. Vroeger werd gezegd, toen ik kind was, als er bijvoorbeeld onweer was, dan moest je altijd ook een raampje openzetten, als er zo’n vuurbal zou komen. Ja, ik heb het nooit gezien hoor, maar dan ging die dus naar het open raam. Nou, ik zou dat zo zijn ja, blijkbaar, ze kunnen wel door objecten heen reizen, maar een stukje metaal zit ofzo kan dat verstoren. Dus als iets open is, kunnen ze makkelijker doorgaan. Het zijn heel bijzondere dingen waar ik over gelezen heb en dit is dan even een filmpje daarover. Dus dit is dan inderdaad ook echt, ik denk van, dit is elektriciteit. Het is overal, oké, we gaan even een stukje verder, want ik zit al op 10 minuten.

Hoe wordt elektriciteit opgewekt? De meest simpele vorm, ik heb hier twee onderdelen: links een magneetje en een spoel. Ik wil graag stroom opwekken in zo’n koperen dingetjes, uitstekend, en dat zijn twee uiteindes van draden. Je kan ze plus of min noemen. Dan zet ik daar een lampje op, dan wil ik dat hij brandt. Nou, als ik hierop zit, gebeurt er niks, maar ik zie wel een magneetje links. Wat zou ik daar mee moeten doen met zo’n magneetje waardoor er elektriciteit ontstaat in zo’n koper spoel denken jullie? Ja, gewoon met die twee punten verbinden lijkt, maar die twee punten verbinden. Ja, dat zou kunnen, dan heb je kortsluiting, maakt niet uit. Dat had gekund, maar in dit geval is het niet zo. In dit geval is het niet zo, zoals mijn vader zei, één van mijn eerste aansluiting, toen ik 13 jaar oud was, was een kortsluiting. Dacht dat is hoe het iets uit moest gedaan worden, gewoon kortsluiten. Gelukkig is dat nu niet meer zo, hoor, ik heb elektrotechniek gestudeerd enzo, en het is nu wel goed gegaan, maar dankjewel. Het had gekund, maar dat is het niet. Maar ik hoor iemand anders iets zeggen wat er wel op lijkt: heen en weer bewegen door de spoel. Dat klinkt goed. Wat heb je dan eigenlijk? Dan heb je een veranderend magnetisch veld. Helemaal goed, fantastisch. Wij kunnen het niet horen. Kan je het nog even herhalen? Ja, dan heb je een veranderend magnetisch veld en als je de magneet dichterbij haalt, weg haalt, heb je wel een magnetisch veld, geen magnetisch veld, dus gaat heen en weer de hele tijd als dat ontstaat. Dat is dan een fietsdynamo is dan een hele goede voorbeeld, dat is niets anders dan een spoel met daarin een magneet wat gaat draaien als je gaat fietsen. Dan moet je voorstellen dat in zo’n spoel allemaal elektronen zitten. Dat kun je vergelijken met water en wanneer je magneet gaat draaien of bewegen in de buurt dan begint dat water te slingeren in zo’n buis en dan wil het eruit komen, nou daarmee kun je ook elektronen vergelijken, elektronen schieten eruit. Dan wijzen ze ergens heen. Nou, als je niks op aansluit dan doen ze niks maar als je een lampje opzet dan gaat het naar het lampje toe en gaat de gloeidraad branden. Dus dat is hoe je dus gewoon thuis nu direct elektriciteit kan opwekken. Of het makkelijk gaat, dat is niet zo, maar als je een ingenieuze manier kan vinden om dat te laten werken, zoals op een fietswiel of zoiets ergens, dan kan het efficiënt zijn. Dit is een algemene basis voor bijna alle soorten elektriciteit opweksystemen: veranderende magnetische veld in een spoel, want hoe langer een spoel is, hoe meer voltage je hebt. Is het zo dat je dan 20.000 volt hiermee omhoog kan zetten? Je een beetje bewegen dat je 20.000 volt hebt? Nee, want dan zit de magneet te ver en dan klopt het niet.

Yes. Dus dit is dus een traditioneel systeem. En ik heb nu al een aantal elementen genoemd en daar gaan we nu naar toe: groene energie. En daar komt aur vereda binnen, groene energie door middel van de vijf elementen volgens de Ayurveda. Hier zijn jullie vast wel bekend mee: de vijf elementen. Ja, zet dat op. Het is nu een beetje op een andere volgorde, maar meestal zeg ik aarde, water, vuur, lucht en eter. Nou, kunnen we al deze verschillende stukjes elementjes pakken en daar direct iets mee doen om stroom op te wekken? Ik zeg, ja, gaan we volgende. En dit is dan het onderwerp: Hoe maak je zelf groene energie thuis?

Lucht. Dit is niets anders. Daarom gebruik ik nu heel simpele dingen wat je thuis al kan doen. Ik bedoel, ik wil best een keer een echte workshop doen, met dat de fysieke pwc buen gaan zagen stukjes hout en dat ook in elkaar gaan zetten, dat jullie dat direct thuis kan doen, maar dit is een beginnetje na zo’n workshop toe. Dit zijn niets anders dan PVZ buisjes, inderdaad stukjes geknipt. Je plakt het op stukjes hout, daaronder zit zo’n dynamo in van een fietswiel bijvoorbeeld. En waarom zou zo’n rotor, laat me zo noemen, alleen op één richting gaan draaien? Waarom zou hij nu alleen maar die kant op draaien?

Iemand aan de andere kant van de evenaar gaat hij andersom. Iets met eh aardekraan. Je kunt je voorstellen als je je hand zo doet onder water, als je zo beweegt, kun je veel makkelijker bewegen dan je zo zou bewegen, want zo heb je veel meer weerstand, zo niet en natuurlijk kiest altijd minste weerstand. Dus zo zegt wind van oh lekker gaat lekker langs en hier komt hij tegenaan, zeg ik. Ik moet iets doen en dan gaat hij draaien. Dus het is eigenlijk een richtinggevoelig eh eh. Eigenlijk is dit niet een richtinggevoelige windmolen, want dit noemen ze een verticale windmolen. Want als je zo’n windmolen hebt die moet nog een staart achter hebben, dan moet hij eigenlijk draaien volgens waar de wind vandaan komt, maar voordeel hiervan is maakt niet uit waar het vandaan bij is, gaat hij alsnog draaien. Dus dat is wel hier een voordeel van. Dit noemen ze verticale windturbine, kun je zo thuis maken, even een kwei fietsmollen dynamo, hup, ja, kant-en-klaar pakketje, volgende.

Water. Kennen jullie zoiets, hebben jullie zoiets gezien, een water waterrat, hoe heet dat water? Ja, ja, ja, heel oud. Ja, Nederland is natuurlijk meester in dit soort dingetjes al geweest, zonder energie al op te wekken, malen van meel en granen enzo. Kun je hier ook hier voor gebruiken, hetzelfde principe. Ze zijn een beetje gebogen, als het water één richting zou gaan, zou die niet draaien, maar andere kant wel omdat het zo zit en hier zit gewoon eigenlijk ehm, nou ja, een dynamo aan bij. Zo’n stuurwiel wat je daar ziet en ja, kun je al stroom opp pekken zo, makkelijk gaat als je een vast een lopend plasje hebt. Nou, klaar hoef je nooit meer accent te betalen, vuur.

We zijn terechtgekomen bij vuur. Wat kun je met vuur doen? Vuur is één van mijn beste vrienden. Ehm, vuur ben nog een vuurteken, dus ik weet er van alles over. Met vuur kun je heel veel dingen doen want hij heeft warmte maar ook licht, hè, dus dat zijn twee bonussen wat je van hebt. Dus er zijn apparaturen die wanneer ze heet worden, net als dat zonnepaneel twee materialen hebben en doorstromen als het licht komt, heb je ook een soort zonnepaneelsysteem.

Hallo nieuwe gasten, welkom. Ja, oké. We zijn bij vuur beland en vuur heeft twee dingen waar we van kunnen benutten en dat waren super hele goede studenten. Oké, eh, links zie je dus een apparaat die heeft ook twee van die onderdelen erin en die gaat een vergelijking maken tussen of die warmte krijgt of koud krijgt en daarmee kun je elektriciteit opwekken. En rechts, ook voor jullie denk ik, rechts ja, zien jullie eigenlijk een kleine kan, hè. Ik heb nogmaals heel simpel gehouden iets wat je zelf thuis kan maken zie een simpele kan met vuur en daarboven aan bakkie en daar zit water in. En wat gebeurt er als je een bak met water verhit en als een klein gaatje maar op zit?

Ja, damp maar als het heel hard gaat kan het behoorlijk blazen, hè. Ja, klopt. Dat kun je benutten als je dat op zo’n buisje zet daar bovenin. En die gaat naar een andere kamer wat je boven ziet op tafel, dan heb je gewoon een druk wat eruit gaat en zet je daar eigenlijk een kleine windmolen in, dan kun je een kleine motor laten draaien hier eigenlijk gewoon een kleine locomotief eigenlijk. Dus daar maak je dus ook gebruik van, hè, qua warmte kun je nog een fietsmollen en dan heb je een dynamo erop elektriciteit, licht. Best simpel, zet er een zonnepaneel tegenaan en dan kun je licht van een ehm vuurtje omzetten in elektriciteit. Nog beter, zet er een verhoog lats op, dan versterk je een licht nog meer en dan kun je dat nog meer versterken. Ik raad het niet niet aan bij zonlicht te doen. Dan heb je gewoon een gat erin dan brandt die letterlijk vuur erin, maar met dit soort dingen heb ik gespeeld dat je dat echt wil gaan versterken tot een bepaald niveau dus dat wordt vuur.

Wat komt hierachter? Aarde. Aarde is ook heel bijzonder daar kun je echt van alles mee doen. Hier zie je eigenlijk een handjevol lekkere bladeren. Nou, dat kan je in een soort van compost laten composteren en dat kun je in een eh eh in zo’n compressor bakkie doen, dan kan het helemaal gaan met organisch middel helemaal gaan laten vergassen zeg maar en eh dan ontstaat er ook een druk. Nou, dan kun je eigenlijk hetzelfde principe als dat je zo’n stoom dingetje gebruikt om een rotor te laten draaien kun je ook hiermee iets laten draaien of je kunt het direct als gas gebruiken wat eigenlijk efficiënter is want als je een vuurtje hiermee steekt dan is dat heel efficiënt dat je een rotor laat draaien dus dit ke ook zo thuis doen.

Ik weet niet of jullie dit kennen maar dit is ook heel erg interessant ziet heel smakelijk uit maar hier zit gewoon modder in en als je er genoeg op serie zet en je zet op één een bepaalde materiaal in en de andere een bepaalde materiaal in dan heb je dus ook een vloei van stroom. Dus als je in je tuin allemaal van die bakken gaan maken en je zet er in serie draden doorheen dan heb je eigenlijk al stroom. Het is wel zo dat dat je het op een gegeven moment moet gaan conditioneren. Want het raakt wel leeg dan zou je weer erin moeten pompen maar dat zijn alle batterijen eigenlijk. Maar je kunt nu al zo thuis stroom gaan maken. Hebben jullie zoiets ooit gehoord aarde batterij, bijzonder, hè?

Ja, dit waren de lokale tastbare elementen noem ik dan. Je kan ze vastpakken: aarde en vuur, lucht en water. Nu komt mijn favoriete element en dat is eter. Iemand van jullie, kunnen jullie zeggen wat volgens jullie eter is? Je mag ook gewoon random door elkaar roepen, maakt niks uit. Lucht is ook lucht, maar nee, onzichtbare lucht, energie, je zegt heel veel dingen wat kloppen. Ja, ruimte. Ja, iemand anders, hele kosmos. Ja, ik vind dat mooi klinken. Nou eigenlijk klopt alles wat hier gezegd wordt. Het is een combinatie van alles wat je hoort. Ehm, NASA heeft nu het net pas ontdekt, terwijl je er het al duizend jaren heeft ontdekt. Ze noemen het Dark Matter, Dark Energy, Dark Space, zo leuk. Kunnen ze daar een copyright opzetten, weet je wel? Eter zit in alles, dat is zo’n mooi besef, hè, in alle elementen zit eter overal tussen. Dus, je zou bijna het gelijke kunnen noemen of het etherische of kosmische, je kan ze allemaal noemen. Het is overal, hè. Ik heb net genoemd dat je hersenen eigenlijk heel veel van die lijntjes heeft met elektriciteit, maar daar zit nog een container omheen en doorheen en daar zit ook ether. Ether is ook een drager van je bewustzijn maar op een energetisch niveau. Je kunt elektriciteit noemen als iets veel tastbaarder, dat is echt die gedachtes die heen en weer schieten, maar eter die gaat nog een laagje dieper, is meer omvattender. Ja, ik ben helemaal verliefd op eter want tijdens muziek maken bijvoorbeeld, voel ik element eter het meest, want muziek is ook trilling, is ook ether. Planeten communiceren met muziek en met frequenties en connecties en in eter bestaat ook geen ruimte of afstand. Eter is overal. Het is een soort zee, als je een klap geeft op water dan hoor je direct overal. Het is in één keer verbonden met alles. Kun je je voorstellen dat als je aarde hebt, nou heb je aarde batterijen, heb ik ze door elkaar aangesloten werkt het. Nou heb je vuur, dat is allemaal lokaal, moet je in de buurt het zonnepaneel zetten en dan werkt het misschien niet, dan moet je verhitten heeft verlies. Nou, lucht ook, het moet net gaan waaien ergens tegenaan en dan werkt het. Nou, water ook hetzelfde verhaal. Maar eter is overal. Dus, het is niet afhankelijk waar je zo’n apparaat neerzet, die zou dan overal energie vandaan krijgen. Nou, voor mij is dat een ultieme element en wat eigenlijk op heel veel culturen al weggehaald wordt omdat ze het gewoon niet snappen, te ingewikkeld. Ja, vier elementen zijn er niet meer, zeggen ze dat. Nou, sorry hoor, die vijf is echt wel aanwezig. Ik heb het gevoeld, dus daar, dat is mijn hoofdprijs. Want ik heb met de rest allemaal gespeeld, is hartstikke leuk om mee te beginnen thuis, daar leer je heel veel van. Maar eter, daar ben ik verliefd op. In één ogenblik zou ik zeggen, dit is eter, dat kosmische krachtige, oneindig, gewoon prachtig.

Ga ik een stukje verder. Ayurveda wist dus al veel eerder en langer en die is er helemaal bewust van, maar ze willen het niet te ingewikkeld maken, dus ze geven kleine kruimeltjes van zijn bestaan. Als je hier kijkt, zie je eigenlijk verschillende energetische lagen en ook onze eigen lagen van ons lichaam. En daar zie je dus ook – en dit is een slide van mijn vader, van één van zijn andere presentaties geweest of van andere collega’s ook – hier zie je dus die verschillende lagen en dit zijn lagen wat we eigenlijk standaard niet zien of waarnemen, maar die we wel uitstralen met zijn allen. We hebben allemaal een unieke trilling. En als ik nu ga naar een conventioneel zonne-energiesysteem, dan pakken we alleen dat middelste taartpunt, dat is zichtbaar licht. En onze ster, de zon, die straalt niet alleen maar licht uit, die straalt radiogolven uit, microgolven wat uit de magnetron komt, infrarood straalt hij uit, UV-licht straalt hij uit, x-ray golven straalt hij uit, GAMMA golven straalt hij uit. Dat zijn ook golven wat in onze hersenen zitten, die ook naar buiten stralen. Maar wat kunnen wij met onze ogen zien? Nou ja, een regenboogkleurtje, klein taartpuntje van het midden. En een zonnepaneel is ook daarop gebaseerd, kun je je voorstellen hoe weinig dat is vergeleken met de rest, allemaal. Nou, in eter zit dus alles daarin mee en dat is ook mijn streven om daar allemaal gebruik van te maken als één geheel. Ook andere wetenschappers zijn wel bezig om een beetje infrarood te pakken en UV, en nou daar spelen ze mee, maar het is voor hen veel makkelijker om een bestaand systeem een beetje te verbeteren als iets heel nieuws te bedenken, terwijl het helemaal niet nieuw is. We gebruiken het al heel lang geleden, energie die de aarde opvangt. Het is even een korte schets: de zon straalt heel veel energie naar aarde toe. Aarde ontvangt heel veel, dus aarde wordt ook heel veel eigenlijk opgeladen door kosmische stralingen, niet alleen van onze eigen ster, maar door verschillende spiraalstelsels en andere constellaties. Dus, als je zo’n aardbatterij bijvoorbeeld al zou maken, dan wordt hij eigenlijk al de hele tijd opgeladen. Maar als jij zo’n heel spectrum zou pakken, dan heb je eigenlijk alleen op aarde al een behoorlijke hoeveelheid energie, ja, wat we allemaal kunnen gebruiken. Dus, dat is dan even een voorbeeldje van wat eigenlijk als deel teruggekaatst wordt en wat op aarde zit. Energie is niet beperkt tot zonlicht of wind, er is veel meer, en dat is wat ik net over had. Dat zie je ook in een hele mooie prachtige licht bij onze noorderlichten van aarde door de magnetische velden wat veranderen, spoeltje erbij zitten bij wijze van spreken, wat daar daardoor ontstaat, zulke mooie lichten en kleuren. Ik zit bijna op tijd, dus ik moet een beetje opschieten. Even een voorbeeld hoe onze huidige maatschappij, tenminste, er gebeurt, gelukkig verandert het, maar tot nu toe was alles gebaseerd op explosie. Dat is een beetje tegen ons natuur in, hè, gaat een beetje benzine in een motortje, een beetje lucht gaat zo’n cilinder heen en weer en dan draait. Dat is eigenlijk best wel een vernietigende manier van iets laten bewegen of iets laten werken, is niet zo natuurvriendelijk. Als je naar een kwal kijkt rechts, die kan heel vredig elektriciteit opwekken door zo’n implosie van, meneer. Dat kun je ook op je hart zeggen, die kan ook imploderen, dat is een veel harmonieuze manier van een beweging creëren of elektriciteit opwekken. En die kan zelfs intuïtief zijn of verbonden zijn met onze natuur en die heeft op aarde die heeft ook een beweging of een puls, wat eerder een implosie is dan een explosie. Nu ga ik naar mijn systeem toe, waarbij ik alles wat ik hier verteld heb eigenlijk toepas. Mijn systeem wat ik nu aan het ontwikkelen ben, ik heb daar een prototype van. Die is duurzaam, is niet afhankelijk van zon of wind, niet afhankelijk van breedte, oppervlakte of taartpunt van een spectrum. Nee, die pakt dus van alles, kan iedere gewenste vorm gemaakt worden, werkt dag en nacht. Ja, wat is het dan? Wie komt op, hoe heet het, hoe heet? Zeg het. Nee, niet zonnepaneel, maar een lunar panel. Ja, dat vond ik wel leuk, ik heb ook zo’n maantje erbij gezet, weet je wel? Zo’n zonnepaneel. Prachtig!

Dan kun je er meer over lezen. Wat ik nu heb is een kleine prototype test. Als vergelijking heb ik zo’n verticale windmolentje rechts staan, links heb ik een normaal zonnepaneel staan en in het midden heb ik zo’n lunar panel staan. Tijdens het licht was het zonnepaneel 7 volt en ook de lunar panel 7 volt, want ja, het zonnepaneel heeft licht dus je blijft, weet je wel. Wind was nul, ik heb een beetje geprobeerd te draaien, maar ik kon het niet lang volhouden. Ik vond het ook wel een eerlijke test, want er was gewoon geen wind, dus ook een windmolen zou stil staan. Dus ik dacht ik hou hem letterlijk op nul. Volgende. Het werd donker, zonnepaneel werd 1.6 volt en de lunar panel bleef op 7 volt staan, omdat hij veel meer pakt dan het middelste taartpuntje, denk ik. Hey, dat is mooi. Dus dat is dan een vergelijking tussen die twee. Dus op dit moment ziet het er zo uit, een kleine prototype. Nou, ik ben al bezig om hem groter te maken, groter te schalen. Mijn droom of wat ik heel graag wil is dit is een ontwerp wat ik gemaakt heb, dit noem ik de model One. Een naam bedenken, ik heb heel veel exotische namen bedacht, dacht dit is even makkelijker voor mensen, dus dit is de Luna panel model One. Ik wil dat die 1000 watt constant produceert, dat is behoorlijk wat. Hey, dat klinkt leuk, 1000 watt, behoorlijk wat. Van Green Device Innovations. Uiteraard voor mij en hier ben ik mee bezig. Dit moet een systeem worden waardoor verschillende universiteiten en gewoon iedereen die ook niets van apparaturen weet gewoon iets in kan pluggen en eindeloos kan laten draaien en dat ze gewoon weten, ja, het werkt gewoon. Zo simpel moet het worden, dat is mijn streven en dan uiteraard naar verschillende werelddelen, zoiets neerzetten. Misschien als een goed doel of zo, zorgen dat er elektriciteit opgewekt wordt op zo’n manier dat er water is waar schaars is, dat mensen kunnen drinken, eten, leven, dat dieren helemaal kunnen floreren, planten, bomen. Dat is mijn streven, maar ja, dit is hem dan. Dit is dan de lunar panel model One en iets wat ik eraan wil toevoegen dan ben ik klaar met 4 minuten later, en dat is dit: een apparaat die houdt ook onze energie in de gaten. Wat wil ik daarmee zeggen, je hoort vaker dat mensen gevoelig zijn voor apparatuur, je CH. Nou, ik raak het niet aan hoor, als ik het aanraak is je stuk, weet je, hoor je dat en dan verwijderen ze zichzelf. Ik denk van, ja, ligt het eraan dat je een uniek bent, dat je een unieke frequentie hebt of ligt het dan aan zo’n apparaat die het niet aankan? Nou, ik zeg tweede, want als jij dit bent en je apparaat die doet, nee, dan heb je geen harmonie, dan gaat hij inderdaad stuk. Maar, en als je een apparaat hebt die in de gaten houdt en die gaat zo bewegen, ja, dan heb je harmonie. Dan ben jij eigenlijk, als het ware, vanzelf ook een energieopwekker die samenwerkt met je apparaat. Dus het wordt een slim apparaat die ook met zijn omgeving bezig is. Dat was mijn laatste slide. Mag ik je op de hoogte houden, schrijf je in via lunarpen.nl, dan wil ik graag mijn ontwikkelingen met jullie delen. Ik wil ook graag een paar testpubliek hebben om mijn apparaten neer te zetten om te kijken van, hoe werkt het goed, zijn jullie blij mee, iets anders willen, en dat is heel fijn ook om op verschillende plekken neer te zetten, want dan heb je ook verschillende energieën, verschillende mensen. Dus ja, lunar panel PNL, stuur me een berichtje wat je ervan vond. Ik wil ook veel meer de volgende keer over vertellen.

Ik denk dat dit een verrassende invalshoek was op ayurveda, want dit is ook ayurveda. Ja, en ayurveda is dus heel breed, wetenschap van het leven, en niet van niets is het zo’n breed concept. En ik vergeet nooit, hè, toen hij klein was, altijd ‘letjes, altijd hiermee bezig. Dit is niet iets wat langzaam ontwikkeld is, dit zit gewoon in deze jongen, hè? Als kleinkind al met een klein stoombootje, een klein kaarsje erin en dan gewoon kijken van ‘wat gebeurt daar?’, gewoon je ziet gewoon van ‘wat gebeurt daar?’. Nou, het is niet een jongetje die kijkt naar een bootje en die is aan het processen ‘wat gebeurt daar?’. Ik gaf hem een cassette recorder. Hij heeft nog nooit een bandje afgeluisterd. Ik had iemand in huis die zei ‘hij luistert helemaal niet naar die muziek’. Nee, waar hij mee bezig was, iedere keer met die hele kleine klauwtjes heen en weer, heen en weer, heen en weer, heen en weer, dan zat hij maar te denken van ‘waar, hè? Hoe, hoe werkt het? Wat hoor ik nu?’ En dat vind ik zo grappig, om als het ware de ruimte te geven, te faciliteren, gewoon om daar enthousiast over te worden, want er komt er zoiets uit en misschien is dit gewoon een heel mooi apparaat wat we in de toekomst allemaal gaan gebruiken en wat gewoon een antwoord kan zijn op de vele vragen waar we mee te maken gaan hebben, want we hebben, nogmaals, een maatschappij die erg aan het ontwikkelen en aan het vernieuwen is. Daar moeten we niet bang voor zijn, dan moeten we in meebewegen, meedenken, mee… Nou ja, je ziet het, van hele kleine dingen af aan, terug naar die basis, terug naar die aarde, terug naar de stilte in jezelf en verder gaan. Dank je wel, vies. Dank je, pap. Helemaal goed.”

Het lijkt erop dat er wat ongebruikelijke woorden zijn gebruikt, zoals “letjes” en “vies”. Dit kan afhankelijk zijn van de context of specifieke taal die in het gesprek is gebruikt. Als je wil dat ik iets anders specifieks aanpak of verduidelijk, laat het me gerust weten!

error: Content is protected !!
Scroll naar boven

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.

* indicates required