Tarieven

Consulten

Je kunt via e-mail een vraag stellen over je klacht. Vermeld dan je naam, leeftijd, wanneer de klacht is ontstaan en welke stappen je hebt ondernomen. Stuur je vraag naar info@ayu.nl.

Wanneer u benieuwd bent of Ayurveda iets voor u kan betekenen is een kennismakingsgesprek een goed idee.

Dit gesprek duurt een half uur en geeft u waardevolle inzichten.

Een onlineconsult is een laagdrempelige stap om over je problemen via videobellen advies in te winnen. Bel 0523-677208 of mail naar afspraak@ayu.nl om een afspraak in te plannen. 

Het onlineconsult wordt door de zorgverzekering ten dele vergoed mits je aanvullend verzekerd bent. Check deze lijst om te zien of jouw verzekering onze consulten vergoed.  

Het Ayurvedisch Balans Consult geeft u vanuit de Ayurveda waardevolle adviezen en inzichten gericht op uw unieke situatie. Lichamelijke en geestelijke klachten worden onderzocht en in een anderhalf uur durend gesprek tot in detail met elkaar besproken.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn uiteraard uw klachten, maar ook uw huidige leefstijl, voeding, werk en thuissituatie en  verlangens, wat u graag wilt bereiken en hoe u dit kunt aanpakken.

Er wordt een VedaPulse-analyse gedaan. Met deze analyse kunnen we zien waar in de organen de blokkades zitten en waar spanning zit. Alles wat van belang is wordt in kaart gebracht en besproken. 

Na afloop van het consult krijg u een verslag met onze bevindingen en adviezen mee en tevens de uitslagen van alle metingen. Doorgaans is dit een 15 tot 20 pagina’s tellend rapport waarmee u iets waardevols in handen hebt om verder aan uw gezondheid te werken. 

Het ABC-consult wordt ten dele door de zorgverzekering vergoed mits u aanvullend verzekerd bent. Check deze lijst om te zien of uw verzekering onze consulten vergoed.   

Alle vervolgconsulten na de kuren of behandelingen.

Er wordt een VedaPulse analyse gedaan gevolgd door een lichamelijke onderzoek volgens de ayurveda.

Er wordt een consultrapport gemaakt waar de verbeteringen en de vervolgstappen in staan. 

Als Ayurvedisch geneeskundige biedt ik u de mogelijkheid tot coachinggesprekken op individuele basis.

Deze coachinggesprekken kunnen u begeleiden bij onder meer trauma’s, onverwerkte emoties waarover u met niemand kunt praten, beperkingen als gevolg van een ongeluk, begeleiding bij ziektes, ouderdom, maar ook hoe met bepaalde situaties, conflicten, moeilijkheden van welke aard dan ook, onder ogen te zien en om te gaan.

De enorme reikwijdte en diepgang van de Ayurvedische zienswijze geeft onverwachte handvatten (oplossingen/ houvast / grip / aanknopingspunten) en inzichten die een belangrijke ondersteuning zijn om deze uitdagingen in een nieuw perspectief te zien.

Volledige lichaamsmassage

De tarieven die achter de massages staan zijn uurtarieven.

Volledige lichaamsmassage met warme kruidenolie. De kruidenolie wordt op jouw constitutie afgestemd. Dat maakt iedere abhyanga uniek. Abhyanga kan voorafgegaan worden door de svedanacabine (soort sauna) en afgesloten worden met een kruidenbad. 

Abhyanga is een belangrijk onderdeel van preventieve geneeskunde. Het is een diepgaande anti-stress behandeling, verlicht spierstijfheid en pijn. Maakt diepgewortelde weefseltoxines los en herstelt het evenwicht in het geest/lichaamsproces. Laat emotionele blokkades die in het weefsel zijn opgeslagen los en zorgt voor een totale ontspanning.   

Chavutti Thirumal is een massage die zich van de meeste andere vormen van massage onderscheidt doordat de behandelaar voor het grootste deel van de behandeling zijn/haar voeten gebruikt.    

Verlichting van spierpijn, stijfheid in de gewrichten en elke beperkte beweging die door te veel of te weinig lichaamsbeweging kan zijn ontstaan. Verbetering van de circulatie en de energiestroom. Verlichting van vastzittende emoties en psychologische blokkades. Stimuleert het lichaam bij het in gang zetten van zijn eigen ontgiftingsproces en activeert het zelfgenezend vermogen.

Het voordeel van voeten boven handen is dat met één diepe, krachtige slag de hele lengte van het lichaam van de cliënt gemasseerd kan worden, van de toppen van de vingers tot de toppen van de tenen.

De lange vloeiende slagen ‘strijken’ letterlijk de knopen en spanningen in het spierskeletstelsel uit en stimuleren tegelijkertijd een mentale staat van diepe ontspanning.

Door zachtjes de ruggengraat te strekken en opnieuw uit te lijnen, helpen deze lange gracieuze slagen om ruimte tussen eerder verdichte wervels te creëren, waardoor je je verkwikt en diepgaand ontspannen voelt.  

Chavutti thirumal betekent letterlijk massage door voetdruk. Deze vorm van massage werd in Kerala, zuid-India door de Kalari-krijgers ontwikkeld. Kalari, traditioneel bekend als Kalarippayattu, dateert uit de 12e eeuw na Christus en is een krijgskunst die de mentale, emotionele, fysieke en spirituele aspecten van het leven samenbrengt.

Chavitti thirumal kan voorafgegaan worden door de svedanacabine (soort sauna) en afgesloten worden met een kruidenbad. 

Kizhi is een ayurvedische behandeling waarbij warme buidels of stempels gevuld met kruidenpoeder, kruidenblaadjes, navararijst en zuiver zand, ondergedompeld in bepaalde oliën, op een ritmische manier over het hele lichaam met druk worden aangebracht. Door deze behandeling verdrijft het lichaam de afvalstoffen door te zweten.

Bij deze vorm van kizhi wordt gebruik gemaakt van kruidenpoeder en -olie, waarbij de poeders met behulp van een linnen of katoenen doek tot buidels worden gemaakt. De buidels worden licht in de olie verhit voordat ze op het lichaam worden geplaatst en in een cirkelvormige beweging worden ingemasseerd, hetzij lokaal op bepaalde lichaamsdelen, hetzij op het hele lichaam. 

Choorna kizhi verbetert de bloedsomloop en helpt je om te gaan met lichaamspijn. Het vermindert de zwelling in de gewrichten en biedt verlichting bij spierkrampen en stijfheid. Deze therapie kan helpen bij de behandeling van verstuikingen, sportblessures en obesitas. Het ontgift ook de huid en helpt bij het verwerken van fysieke stress.

Bij deze vorm van kizhi wordt gebruik gemaakt van bladeren van medicinale kruiden en olie, waarbij de bladeren met behulp van een linnen of katoenen doek tot een buidel of stempel worden verwerkt.

Bladeren en poeders van geneeskrachtige kruiden worden in medicinale olie verwerkt en in ritmische massages over het lichaam aangebracht. 

Artritische aandoeningen, lumbalgie, cervicale- en lumbale  spondylose, bevroren schouder, ischias, pijn en stijfheid van gewrichten, postverlamming, andere spastische en inflammatoire aandoeningen.

Het tamponneren van het lichaam met linnen zakjes gevuld met een speciale medicinale rijst (navara) bij mensen die last hebben van gewrichtsklachten of huidklachten.

Navarakizhi verbetert de doorbloeding, verlicht spierspanning en verzacht pijn. Dit is een buitengewoon effectieve behandeling voor alle soorten reuma, gewrichtspijnen, huidaandoeningen en verstijving van ledematen en spieren. 

Het tamponneren van het lichaam met linnen zakjes gevuld met een zuiver wit zand. De linnen zakjes worden stevig dichtgebonden zodat je een stevig soort stempel krijgt. Vervolgens wordt het stempel in medicinale olie gedoopt en met een bepaalde druk op het lichaam van de patiënt getamponneerd.

 

 

Bij ksheera dhara wordt over het hele lichaam lauwwarme gemedicineerde melk in een constant tempo over het lichaam gegoten, gevolgd door een zachte massage. Bij ksheera dhara wordt een traditioneel bronzen vat gebruikt dat ‘kindi’ wordt genoemd. Het belangrijkste ingrediënt van ksheera dhara behandeling is de biologische medicinale melk.

Deze therapie is zeer gunstig voor vata en pita overheersende hoofdpijn, stress, slapeloosheid en angst. Het stimuleert een goede bloedcirculatie van het lichaam en geeft ontspanning aan de geest, evenals het smeren van de gewrichten, het verlichten van pijn, spasmen en stijfheid van de spieren en gewrichten.

Het voedt de huid en geeft een glanzend uiterlijk. Het is buitengewoon effectief gebleken in bepaalde gevallen van neurologische aandoeningen, vooral die welke gepaard gaan met een branderig gevoel en gevoelloosheid.

Dit zijn massages op belangrijke energiepunten op het lichaam. In totaal zijn er 107 marmapunten.  De maha-marma’s zijn de zeven chakras. Door massage en stimulatie van deze belangrijke marma’s komt men meer in contact met zichzelf en krijgt men een betere greep op het lichaam en het denken. 

Het netwerk van marma’s en nadis is gebaseerd op een uitgebreide energetische matrix waarvan algemeen wordt aangenomen dat deze de basis vormde voor latere punttherapieën zoals acupunctuur, acupressuur en reflexologie.

Deze behandeling versterkt de vitaliteit van je lichaam en laat je energie weer vrijelijk stromen.

Marmatherapie wordt gedaan door de marmapunten van je lichaam zachtjes door middel van massages met kruidenolie te stimuleren.

In een Pichu behandeling wordt een gevouwen droge katoenen doek of wol genomen die groot genoeg is om het pijnlijke gebied te bedekken. De dikte van deze gevouwen doek is normaal gesproken die van een handpalm. De doek of wol, gedrenkt in warme gemedicineerde olie, wordt op het te behandelen gebied aangebracht. Tijdens de behandeling wordt de olie regelmatig verwarmd. De in de olie gedrenkte doek of de wol blijft gedurende de hele behandeling op het aangetaste gebied liggen.

Pichu wordt als een effectieve methode toegepast om de kwalen van het hoofd, de wervelkolom en ziekten van de craniale zenuwen, veroorzaakt door een vata-aandoening, te behandelen. Pichu kan chronische hoofdpijn verlichten en slapeloosheid verminderen. Ook bij mentale aandoeningen is pichu een effectieve behandeling gebleken.

Handwarme olie/kruidenmelk wordt op een ritmische manier op het gehele lichaam aangebracht. Ondertussen wordt het lichaam gemasseerd. Deze vorm van behandeling wordt als zeer plezierig ervaren.

Pichizhil wordt gedaan bij mensen die lijden aan het chronisch-vermoeidheids syndroom (CVS), bij nerveuze aandoeningen en na botbreuken en kwetsuren.

Het Sanskriet woord “Sneha” betekent compassie en het woord “Snehi” verwijst naar een liefdevolle vriend. 

Snehana is net als abhyanga een intensieve lichaamsmassage met ghee, sesamolie en kruiden. Het tempo van masseren bij Snehana is lager dan bij abhyanga.

Balanceert vata en pitta, versterkt het immuunsysteem, voedt het lichaam, helpt de gevolgen van het ouder worden te verminderen, verhoogt de levensduur, bevordert goed zicht, ondersteunt regelmatige slaappatronen, geeft stevigheid aan de ledematen, geeft toon en kracht aan de lichaamsweefsels, en stimuleert de interne organen van het lichaam.

Kruiden in de vorm van zaden en gedroogde bladeren worden voor de cliënt uitgekozen. De kruiden worden vermalen en daarna in een koekenpan met dikke bodem verwarmt. Het warme poeder wordt in kleine hoeveelheden op het lichaam aangebracht. Cliënten ervaren het warme poeder als olie.

De udvartanam-behandeling is effectief in gevallen van obesitas,   hemiplegie, verlamming, huidaandoeningen, stress en verminderde circulatie.

Uzhichil is een combinatie van oliemassage en marmapressuur.  De toepassing van uzhichil therapie vereist traditionele kennis van de marma’s en de energetische kanalen van het lichaam ( nadi’s) om het maximale voordeel van de behandeling te krijgen.

Uzhichil is effectief om de druk op het hart te verminderen en is bijzonder aan te raden voor de behandeling van geestesstoornissen, zoals het verlichten van angst, slapeloosheid, hypertensie, mentale stress, hoofdpijn en reisstress.

Behandelingen voor het hoofd

“Nasya” verwijst naar de neus.

In deze behandeling wordt kruidenolie in de neus gedruppeld. Deze behandeling wordt standaard als onderdeel van de panchakarma kuur gedaan.

Nasya verwijdert de verstopte kapha uit de kanalen. Het belangrijkste voordeel van nasyam is het verbeteren van de circulatie, het reukvermogen, het gezichtsvermogen, helpt bij ziekten zoals gezichtsverlamming, post-covid klachten, migraine en sinusitis.

“Netra” verwijst naar het oog. “Tarpanam “verwijst naar rehydratie.

Een klassieke ayurvedische oogbehandeling met medicinale ghee. Rondom de ogen wordt een dam gemaakt van het meel van Uradboontjes. In deze dam wordt medicinale ghee gegoten. Je kunt na een tijdje je ogen open doen en de ghee op je ogen toelaten. De warme ghee maakt dit een aangename ervaring en prikt niet in de ogen. 

Deze behandeling is goed voor vermoeide en branderige ogen en voor een beter gezichtsvermogen. Ghee is een genezend middel voor vermoeide, gestresste, droge ogen en onvoldoende gezichtsvermogen.

“Karna” verwijst naar het oor.

Een klassieke ayurvedisch oorbehandeling met kruiden in sesamolie of medicinale ghee.

Deze behandeling is goed voor ooraandoeningen zoals tinnitus, droge oren en huidaandoeningen binnen in de oorgangen. Ook wordt deze behandeling gedaan bij migraine en clusterhoofdpijn met bemoedigende resultaten. Naast de oorbehandeling doen wij tevens een gezichtsmassage met marmamassage.

Het druppelen van medicinale olie, melk of karnemelk op het voorhoofd van de patiënt bij mensen die last hebben van slapeloosheid, geheugenverlies of hevige hoofdpijnen. Ook bij sommige huidziekten passen wij deze therapie toe.

De therapie helpt bij het verlichten van slapeloosheid, stressproblemen en depressies. Het verbetert de doorbloeding van de hoofdhuid en helpt bij de haargroei. De voordelen van shirodhara zijn effectief in bepaalde gevallen van dermatitis die de hoofdhuid aantasten zoals roos, in bepaalde gevallen van alopecia en huidaandoeningen zoals psoriasis Deze behandeling ontspant en revitaliseert het centrale zenuwstelsel en versterkt het immuunsysteem.

Een dunne strook doek (varthi) wordt rond het hoofd net boven de wenkbrauwen geknoopt. De medicinale olie, melk of botermelk wordt verwarmd tot deze handwarm is. Deze handwarme vloeistof wordt in het dhara-vat gegoten dat boven het voorhoofd van het individu wordt geplaatst. De gemedicineerde vloeistof wordt dan in een ononderbroken en constante stroom over het voorhoofd gegoten. De gemedicineerde vloeistof stroomt van het voorhoofd naar de hoofdhuid en het haar.

Een milde massage wordt tegelijkertijd over de hoofdhuid en het haar uitgevoerd.

“Shira” verwijst naar het hoofd, dus shirovasti is de procedure waarbij medicinale olie gedurende een bepaalde periode op het hoofd wordt bewaard.  

Handwarme olie wordt in een leren kap gegoten die op het hoofd gebonden is. Deze behandeling is uitermate geschikt voor mensen met hoofdklachten.

Shirodhara helpt bij de behandeling van gezichtsverlamming, angsten, slapeloosheid, overmatige haaruitval, neurologische aandoeningen, migraine, hoofdpijn en depressie.

Een lederen hoes van ongeveer 6 tot 8 centimeter hoog wordt op het hoofd van de patiënt geplaatst en met behulp van de pasta van urad- of tarwepoeder op zijn plaats gehouden. Handwarme gemedicineerde olie wordt langzaam in een constante en ononderbroken stroom in de ruimte binnenin de op het hoofd geplaatste lederen hoes gegoten. De olie wordt regelmatig verwisseld zodat de warmte constant blijft. 

Thalapothichil is afkomstig uit Malayalam, waar thala verwijst naar het hoofd. Thalapothichil is een speciale procedure voor het aanbrengen van medicinale pasta op het hoofd. Thalapothichil wordt ook wel shirolepa genoemd (zalving van het hoofd).

Thalapothichil is effectief bevonden bij slapeloosheid en slaapstoornissen, hypertensie, chronische hoofdpijn zoals migraine, brandend gevoel van het lichaam, bepaalde huidziekten van de hoofdhuid zoals dermatitis van de hoofdhuid, roos, haaruitval, voortijdige vergrijzing van het haar, mentale onbalans en epilepsie, chronische sinusitis, angst, depressie en het begistadium van cognitieve achteruitgang.

Het is de traditionele Ayurvedabehandeling uit Kerala die zeer effectief is bij verschillende psychosomatische stoornissen. In principe is thalapothichil een verkoelende behandeling.

De procedure is als volgt: een kruidenpasta wordt vers bereid door het in karnemelk te koken en daarna te mengen tot een pasta. De pasta wordt op de hoofdhuid in een laagje van ongeveer 0,5 tot 1 centimeter dikte aangebracht, waardoor er een klein centraal gedeelte overblijft. 

Deze groef wordt met een gemedicineerde olie gevuld. De pasta wordt vervolgens met bladeren (weegbree of lotusbloemblad) en een doekje bedekt dat de groef openlaat. Aan het einde van de procedure wordt de pasta verwijderd en wordt er een zachte hoofdmassage gegeven.    

Corrigeert onbalans van pitta dosha, ontspant en kalmeert de geest; heeft een kalmerend effect op het lichaam, stabiliseert het zenuwstelsel, activeert de marma- (vitale gebieden) punten, verlicht stress, spanning, zwaarte van het hoofd, verbetert de kwaliteit van de slaap, verbetert het geheugen, ontspant, verjongt en voedt het hoofd en de nek.

Lokale behandelingen met kruidenolie

“Greeva” verwijst naar het nekgebied.

Het is een procedure waarbij gemedicineerde kruidenolie gedurende een bepaalde periode in het nekgebied wordt gebracht in een deegwand van urad.

Greeva verlicht cervicale spondylitis, stijve nek, pijnlijke spieren, en pijn aan de bovenrug. De therapie verbetert de bloedsomloop, de spier- en bindweefselsterkte, smeert de gewrichten en bevordert de soepelheid ervan.

De volledig verzegelde wandgrens wordt gemaakt met de pasta van uradpoeder of tarwepoeder in het Greeva (nek) gebied. De gemedicineerde olie wordt verwarmd tot deze handwarm wordt. Deze handwarme gemedicineerde olie wordt vervolgens in een constante en ononderbroken stroom in de ruimte binnen de wandgrens gegoten. De gemedicineerde olie wordt verschillende keren gewisseld zodat de temperatuur warm blijft.

“Janu” verwijst naar de knie. Januvasti is een ayurvedische behandeling voor de knie waarbij een ring van zwart uradmeel rond de knie wordt geplaatst.

Deze behandeling is buitengewoon verzachtend bij pijnlijke aandoeningen van de knie, die worden veroorzaakt door verhoogde of verergerde vata dosha zoals knie-artritis en knie-artrose. Januvasti wordt ingezet bij chronische kniepijn, knie-artritis, knie-artrose, osteoporose en sportblessures.

Urad (Vigna mungo) zijn kleine boontjes die in India gecultiveerd worden. Nadat de boontjes gemalen zijn, kun je het meel gebruiken met water om een soepel deeg te maken.

De deegrand wordt verzegeld (om lekkage te voorkomen) en vervolgens wordt hier  warme kruidenolie in gegoten. De olie wordt 30 minuten op temperatuur gehouden door deze te vervangen door warmere olie.

Kabalam is naast een therapie ook een van de ongevaarlijke ochtendroutines, die iedereen kan uitvoeren. Het wordt meestal uitgeoefend in de ochtend na het tandenpoetsen. Naast het geven van een uitstekende mondhygiëne heeft de behandeling meerdere voordelen.

Dit is een geweldige therapie voor kaakaandoeningen, kauwspieren, luchtwegaandoeningen, indigestie, allergieën, diabetes, constipatie, hypertensie en hartziekten. Kabalam elimineert de onzuiverheden die de smaakpapillen belemmeren en verbetert zo de smaakgevoeligheid en maakt de weg vrij voor een verfrissing van de mond.

In onze praktijk wordt traditioneel sesamolie gebruikt die gedurende een bepaalde periode wordt gegorgeld. De olie wordt na een aantal minuten uitgespuugd nadat de olie dichter wordt.

“Kati” staat voor lage rug of taille en “vasti” voor het bevatten of vasthouden van iets binnenin.

Kativasti is een speciale vorm van lage rug- of lumbaaltherapie. Verwarmde kruidenolie of plantaardige afkooksels wordt op de lage rug aangebracht binnen een ring van uraddeeg.

Effectief bij chronische rugpijn, degeneratieve ruggengraatveranderingen, samengeperste schijven en ruggenmergzenuwen, schijfprolaps, osteoporose, artrose van de heupen, reumatische artritis en ischias. 

Er wordt een deeg uit uradmeel en water bereid. Het deeg wordt in een ring van vier tot vijf centimeter in diameter gekneed die op het lumbo-sacrale gebied van de wervelkolom wordt geplaatst. Nadat het met wat water is verlijmd om het lekvrij te maken, wordt er langzaam een lauwwarme gemedicineerde olie of een kruidenafkooksel in gegoten. Wanneer dit afkoelt wordt het verwijderd en vervangen door nieuwe warme olie.

Kativasti pacificeert vata dosha, vermindert pijn en ontstekingen, zuivert en verbetert de bloedcirculatie rond de lumbo-sacrale zone. Verwijdert stijfheid en spasme van de spieren rond de lumbosacrale regio, voedt en versterkt de botten, het bindweefsel, de ligamenten, de zenuwen en de spieren van het lumbo-sacrale gebied en smeert de gewrichten.

In het Sanskriet verwijst “merudanda” naar de wervelkolom.

Bij deze therapie wordt een volledig gesloten wandafsluiting gemaakt met een deeg van zwart uradmeel over de hele wervelkolom. Vervolgens wordt er in een constante stroom lauwwarme gemedicineerde olie in de ruimte binnen de wandgrens gegoten. De olie wordt regelmatig vervangen wanneer deze afkoelt.

Effectief bij de behandeling van hernia’s, schijfverzakkingen, ruggengraatdegeneratie, spierspasmen en pijn. Je kunt ook verlichting krijgen van blessures, scoliose, lordose, kyfose, nek- en schouderpijn en lage- en middenrugproblemen. Het kan ook verlichting bieden bij ischias, spondylosis, verlamming en artritis.

“Uro of Uras” verwijst naar het borstgebied.

In urovasti wordt een dam gemaakt van uradmeel en rondom de hartstreek geplaatst. De gemedicineerde olie wordt verwarmd tot deze handwarm wordt. Deze handwarme gemedicineerde olie wordt vervolgens in een constante en ononderbroken stroom in de ruimte binnen de wandgrens in de hartstreek gegoten.

De voordelen van Urovasti zijn het onderhouden en voeden van de spieren en het  bindweefsel in en rondom het hartgebied. Het helpt bij het voorkomen van spierpijn op de borst. Het is effectief bij bepaalde ontstekingen en bij spierspasmen die verband houden met de borstkas. Deze behandeling is een aanrader bij hartaandoeningen, spierpijn op de borst, astma en ademhalingsproblemen.

Aanbrengen van een warme kruidenpasta op het pijnlijke gebied en dit vervolgens met een verband van watten, wol en bladeren afdekken.

Deze therapie helpt bij het verlichten van pijn en is effectief bij artrose, lokale pijn en zwelling. Upanaham kan ook nuttig zijn voor mensen die lijden aan hielpijn, bursitis en bepaalde zwellingen in de gewrichten die gepaard gaan met pijn en beperkte bewegingen.

Het woord Sweda is afgeleid van het Sanskriet swid, wat ‘zweten of zweten’ betekent. Dus swedana is het proces van het induceren van zweet met behulp van stoom, gegenereerd uit gemedicineerde kruidenafkooksels.

Svedanabehandelingen zijn effectief gebleken bij hemiplegie, artritis, parkinsonisme, motorneuronale stoornissen, artrose, lage rugpijn, ischias, astma, hoest, sinusitis en chronische verstoppingen.

Het is de pre-operatieve procedure in verschillende ayurvedische detox-therapieën waarbij het doel is om de kanalen van het lichaam te verwijden om de giftige stoffen los te maken van de weefsels.

Verse kruiden worden in een houten zweetcabine van 80 graden geplaatst. De keuze van de kruiden is gericht op het maximaal induceren van zweet met behulp van de etherische oliën die vrijkomen uit de kruiden.

Svedanabehandelingen zijn effectief gebleken bij hemiplegie, artritis, parkinsonisme, motorneuronale stoornissen, artrose, lage rugpijn, ischias, astma, hoest, sinusitis en chronische verstoppingen.

De vashpa swedanam is een stoomcabine waarin medicinale stoom de cabine instroomt. De patiënt zit op een bankje met het hoofd uit de cabine. Het lichaam wordt volledig door gemedicineerde stoom omringt.

Deze behandeling is uiterst effectief bij artrose, neurologische aandoeningen zoals verlamming, ischias, demyeliniserende ziekte, rugklachten, psoriasis en spieratrofie.

De gemedicineerde stoom opent de huidporiën en verwijdert het opgehoopte ama (toxines) uit de verschillende lichaamskanalen en het lichaam door middel van zweet. 

Innemen van medicinale olie, ghee of grithambereidingen. Dit is een onderdeel van de panchakarma behandeling.

Deze behandeling is zeer goed voor mensen met obstipatie en diverse gezondheidsklachten.

Voetmassage

Pada” in het Sanskriet betekent “voet”, en “Abhyanga” – betekent gebruik van kruidenoliën.

Een intensieve voetmassage helpt om te ontspannen, vooral na een lange dag van staan en rondlopen, wanneer onze voeten de neiging hebben om op te zwellen.

Padabhyangam verlicht voetpijn, balanceert de doshas, activeert ons immuunsysteem, vermindert stress, verlicht krampen en vermoeidheid.

 

Ayurvedische kuurprogramma's

Panchakarma is een intensieve reinigingskuur die bestaat uit vijf reinigingsactiviteiten. Het doel van deze kuur is het volledig schoonmaken van alle lichaam – en energie kanalen, waardoor de stofwisseling beter gaat functioneren. Door interne reiniging wordt veelal de oorzaak van een ziekte verwijderd.

Deze kuur is aan te raden voor iedereen die al langere tijd kampt met allerlei klachten waaronder vermoeidheid zonder aanwijsbare reden, niet lekker in je vel zitten, bij stress, huidklachten, hoofdpijnen en voor mensen die vaak onder grote druk moeten werken, vermoeid zijn en dan doorgaans niet genoeg tijd kunnen nemen om weer tot rust te komen. In relatief korte tijd kunnen zij hun lichaam weer in goede conditie brengen wat henzelf, hun omgeving en hun werk uiteraard ten goede komt.

Er zijn speciale toegespitste Pancha karma kuren voor mensen die lijden aan Parkinson, kanker, obesitas, hart en vaatziekten, depressies, beginnende alzheimer en burn-out.

Letterlijk betekent rasayana de verhoging van rasa, de vitale vloeistof die wordt geproduceerd door de vertering van voedsel. Het doel van rasayana is niet alleen om de kwaliteit van rasa te verbeteren, maar ook om de optimale kwaliteit te leveren aan alle lichaamsweefsels. Het is de rasa die in het lichaam stroomt die het leven in stand houdt.

De behandeling is effectief bij veroudering, cognitieve achteruitgang, verbeterd motorische en zintuiglijke functies, Parkinson, vroege Alzheimer en burn-out. 

Dit is een gespecialiseerde tak van de klinische geneeskunde die is bedoeld om het effect van veroudering te minimalizeren en om het geheugen, de intelligentie, de zintuiglijke en de motorische functies te verbeteren.

Talrijke rasayana kruiden medicijnen bezitten acties zoals immuno-versterking, vrije radicalen-aaseters, adaptogenen of antistress en voedende werking.

Atmakarma is een groep behandelingen die lichaam, geest en ziel in volledige harmonie brengen, de kundalini energie doet ontwaken en laat stromen en al je chakra’s in evenwicht brengt.

Deze behandeling is buitengewoon effectief om in contact te komen met je innerlijke kind en de relatie met je zelf te vernieuwen, en te verdiepen.

Door je chakra’s in lijn te brengen met deze kracht die tot stand komt via het ontwaken van je Kundalini energie, kun je gestaag en effectief je leven in perspectief plaatsen en een groot aantal problemen en moeilijkheden overwinnen.

Ceremonies en rituelen

Elementen aanbidden (Pancha Mahabhutas)
• Prana aanbidden
• Kundalini Sakthi aanbidden
• Verering van de natuur
• Hogere geestenverering

Karma-onzuiverheden verwijderingsceremonie.
Ceremonie voor het verwijderen van de negatieve energie/atmosfeer in je huis.

 • Gandharva (love) huwelijk is €1000,–
 • Sama (vredig) huwelijk is €2000,–
 • Brihat (astrologie) huwelijk is €5000,–
 • Eerste tot de derde maand ceremonies
 • Vierde tot de zesde maand ceremonies
 • Zevende tot de negende maand ceremonies
 • Mrityam overlijdens-ceremonie €1001,–/
  • Ceremonie door het zingen van persoonlijke mantra’s in de Devi-tempel om de stervende mens te helpen een waardig definitief vertrek te krijgen.
  • Sama overlijdens-ceremonie €2001,–/
  • Ceremonie om de persoon te begeleiden naar een vreedzaam definitief vertrek. Er worden persoonlijke mantra’s gezongen onder begeleiding van Sama rituelen.
 • Brihat overlijdens-ceremonie €5001,–/
  • Ceremonie om een persoon te begeleiden op basis van zijn/haar horoscoop naar de kosmos.
  • De portal naar de 27 sterrenstelsels wordt geopend onder het zingen van krachtige mantra’s.
 • Kalam ezhutu (Kosmische speeltuin voor direct contact tussen u en de hogere geest)
 • Kalam-ceremonie voor onzichtbare ziekten (Agandukam)
 • Kalam-ceremonie voor psychologische problemen (Bhuda Vydhyas)
 • Kalam-ceremonie voor Graha Pizha’s (Planetaire invloeden)
 • Kalam-ceremonie voor Pithru Peedhas (vloek van voorouders)
 • Kalam-ceremonie voor Gandharva Badhas (Psychodrama’s in liefde en seks)

Uitleg van de plechtigheden.

Afhankelijk van de ernst van de aandoening(en) variëren de dagen en het aantal uren voor de ceremonies. Individuele verschillen in tarieven kunnen ontstaan door het gebruik van verschillende hoeveelheden kruiden, zaden, wierook, edelstenen, kamfer, kristallen, kaarsen, olie, bloemen, sandelhout, bhasma’s, kasturi kumkum, akil en matte (houtsoorten). Na de ceremonie is het bedrag niet terug vorderbaar.

 

>
error: Content is protected !!
Scroll naar boven