Suiker in Balans met Ayurveda

diabetes
diabetes

Een levendig seminar met allerlei nieuwe en oude inzichten over ´suiker in balans´ met ayurveda.

Voor wie is dit seminar

Voor iedereen die zelf of iemand anders in zijn omgeving heeft die suikerziekte heeft. Diabetes mellitus of suikerziekte is uitgebreid beschreven in de oude ayurveda teksten. Ayurveda heeft dus een zeer lange geschiedenis met een grondige kennis van zaken over deze aandoening.

Wat is er zo bijzonder aan dit seminar

We gaan iedereen die meedoet testen op een van de drie constituties Vata, Pitta of Kapha.
Vervolgens gaan we de groep in drieën verdelen en per groep de verschillende zienswijzen uitleggen vanuit de ayurveda. Dit concept is uniek in de Ayurveda en blijkt juist in deze tijd van op de persoon afgestemde aanpak een hernieuwd begrip te zijn. In de Ayurveda is dit het fundament.

Wat hebben we hier praktisch gezien aan

Veel, heel veel omdat we een dagindeling maken voor iedere constitutie en alle uren van die dag vullen met interessante informatie. Wanneer kun je het beste ontbijten, is dat voor iedere constitutie hetzelfde (nee dus!!)
Wat voor oefeningen moet je doen om snel en veel af te vallen, wat voor voeding moet je gebruiken. Is dat verschillend voor de afzonderlijke constituties (Ja, dus, grote verschillen zelfs).

Levendig met veel interactie vanuit het publiek

De seminars zijn altijd levendig met veel input van Cornelis maar ook zeker vanuit het publiek. Iedereen gaat na afloop weer naar huis met een goodiebag vol met tips en aanwijzingen, heerlijke ayurvedische recepten en een to-do list om meteen te beginnen en te scoren zodat jij weer grip hebt op de zoete balans in je leven.

Wist je dat

Het Europa Ayurveda Centrum zit in een consortium samen met de universiteit van Wageningen dat wetenschappelijk onderzoek doet naar de werking van een kruidenpreparaat voor diabetes 2 dat in dit centrum gekweekt en bereidt wordt? Lees hier meer over:

V.P. Mohana Kumari in 2010 een koninklijke onderscheiding kreeg voor haar enorme kennis van ayurveda en haar levenslange inzet voor de medemens.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.