Pizhichil behandeling

Pizhichil behandeling in Ayurveda, is een combinatie van olie massage en een warmtebehandeling.

Linnen of katoenen doeken gedrenkt in warme medicinale olie worden over het gehele lichaam van de cliënt uitgeperst. De olie wordt op deze manier al stromend over het gehele lichaam gegoten. Tussendoor wordt de olie zachtjes ingewreven met de handen en met speciale katoenen doeken. Er zijn zeven verschillende posities zodat het gehele lichaam met uitzondering van het hoofd bij de behandeling betrokken wordt.

Er wordt verse medicinale olie gebruikt met kruiden die afgestemd zijn op de constitutie van de client. Behandelingen kunnen tussen de 14 en 28 dagen duren en kan wekelijks gedaan worden of allemaal achter elkaar.

Dit is een rasayana behandeling en dat betekent een vitaliserende behandeling die de spiertonus verhoogt en het gehele zenuwstelsel opnieuw afstemt.

Na de massage volgt het medicinale bad met een selectie van verfijnde kruiden die heerlijk geuren en eveneens een verjongende werking hebben op het gehele lichaam.

Aanbevolen voor: extreem hoge Vata dosha typen, spierpijnen, reumatische klachten, osteo-artritis, slapeloosheid, depressie en seksuele problemen.

Voordelen: verjongt de huid, bevordert ontspanning, stimuleert de bloedsomloop, voedt de spieren, voedt en vitaliseert het zenuwen stelsel en harmoniseert de innerlijke balans.

X