Gastbloggers Ayurvedische Keuken


Gezondheid begint in de keuken, is een gezegde uit de Ayurveda. Niet voor niets kent de Ayurveda daardoor een zeer uitgebreide keuken met wel honderden heerlijke en gezonde gerechten. Wat het meest opvalt zijn natuurlijk de talrijke kruiden die de gerechten hun unieke smaak en geur geven. In mijn ayurvedisch kerstmenu en in mijn nieuwsbrief heb ik mensen uitgenodigd om op deze site als gastblogger mee te schrijven om hun recepten te delen. Ik stel ze graag aan u voor:

Frida Hayatmahomed

Mijn naam is Frida Hayatmahomed, getrouwd, moeder van twee zonen en eigenaresse van de praktijk Pure Ayurveda in Amsterdam. Vanuit Pure Ayurveda verzorg ik colon hydrotherapie, voedingsconsulten, massages, lezingen en kookworkshop. Ik heb per 1 oktober 2014 mijn baan in het bedrijfsleven vaarwel gezegd om mij geheel te wijden aan mijn droom. Voor mij een uitdaging en een spannende tijd. En ook het moment om samenwerkingsverbanden aan te gaan. De oproep van Cornelis eind vorig jaar kwam dan ook op het juiste moment. Elk nieuw jaar geef ik een thema en 2015 heb ik bestempeld als het jaar van de verbinding. Dit betekent uit mijn comfort zone komen, mezelf bekend maken en contacten aangaan. Nou daar gaan we dan.
Ik hoop jullie door deze samenwerking deelgenoot te maken van lekkere en verantwoorde recepten en tips voor een heel leven. Geniet ervan.

Recept van Frida

In India is het de gewoonte om de komst van een nieuw persoon in je leven te zegenen met zoetigheid. Met een welkom op dit jaar, op de samenwerking en de kennismaking met elkaar hierbij een overheerlijke makkelijke, gezonde, zoete kokos-chocolade bonbons recept. Het smaakt naar bounty maar dan met een gezonde basis. Als ik onverwachts visite krijg dan is dit recept mijn redmiddel. >> ga naar het recept.

Rosemarie van Hoorne

Mijn naam is Rosemarie van Hoorne. Vanaf het moment dat ik kennis maakte met Ayurveda wist ik dat ik hier meer van wilde weten en dat ik het wilde toepassen in mijn praktijk Ayu-mind. Samen met NLP coaching is het voor mij de manier om mensen te helpen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Massage, voedingsadviezen, NLP coaching, en het inzetten van kruidenpreparaten behoren tot de mogelijkheden binnen mijn praktijk.

Door de kooklessen die ik volgde bij het ayurveda centrum is mijn westerse kijk op voeding totaal veranderd. De maaltijden die ik tegenwoordig bereid zijn een mengelmoes geworden van puur Hollands eten met een Ayurvedische inslag. Mohana en Cornelis leerden mij te spelen met het gebruik van kruiden, specerijen en producten. Ook leerde ik te koken naar wat een ieder nodig heeft om in balans te komen en te blijven, ieder naar zijn unieke constitutie.

Recept van Rosemarie


Deze maaltijd is makkelijk te bereiden, is voedzaam en geeft energie en warmte. Je kunt er eindeloos mee variëren. Serveer er bijvoorbeeld apart een lekker stukje vis bij. Ik nodig jullie uit om met de kruiden en specerijen te gaan experimenteren, te proeven en te ervaren hoe je je voelt na het eten na deze maaltijd. >>ga naar het recept.

X