Open Ayurveda Tuindagen 2018


Rondleiding door de tuinen gevolgd door een lezing over geneeskrachtige Ayurvedische kruiden.

De Ayurvedische tuinen zijn uniek in Nederland. Hier worden volgens een Vedische landbouwmethoden kruiden en waterplanten gekweekt.
Deze methode kenmerkt zich door een diep respect voor de aarde en alles wat zij voortbrengt. Hier vind je geen monocultuur of kruiden in rijtjes. Hier groeien de kruiden en waterplanten volgens hun eigen natuur.

De tuinen zijn aangelegd volgens Vastu Shastra. Dat is een harmonieuze manier van ontwerpen dat rekening houdt met de maten van de natuur, zodat de energie overal vrijelijk kan stromen.

Ayurveda id een ca. 5000 jaar oude natuurgeneeswijze met haar wortels in India, het land van de Veda’s en de Upanishads.
Kenmerkend voor Ayurveda is haar voortdurende zoektocht naar balans in een omgeving die voortdurend verandert. Dat geldt voor de planten in deze tuinen met de wisselende seizoenen, maar ook voor ons als mens in een samenleving die voortdurend transformeert.

Hoe vinden wij hierin onze balans?
Een wandeling door deze tuinen begeleid door de verhalen van Mohana Kumari en uitleg van Cornelis Peters is een waardevolle ervaring dat op deze vraag antwoord geeft.

Bestel het ticket voor dag 1 op 15 juli
Bestel het ticket voor dag 2 op 28 juli

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven