NVF werkconferentie DIABETES

Graag nodig ik u namens de Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie uit voor een werkconferentie voor mensen die hetzij klinisch/farmaceutisch, hetzij vanuit bedrijfsleven, onderzoek of beleid, betrokken zijn bij het thema diabetes. De vragen die hierbij centraal staan zijn:

Hoe ziet de diabeteszorg in de toekomst er uit; wat kunnen wij als sector bijdragen aan de oplossing van dit naar verwachting heel groot wordend gezondheidsprobleem; hoe geven we onze bijdragen vorm?

De opzet is informeel, kleinschalig en probleemoplossend bedoeld; met veel gelegenheid tot discussie tussen de
aanwezigen. Daarbij wil de NVF mensen uit verschillende disciplines met elkaar in contact brengen om zo breed mogelijk te brainstormen over zinvolle te ondernemen stappen en toekomstige mogelijkheden voor samenwerking.

Programma

18.30-18.50: Gerdie van Asseldonk:
Diabeteszorg in 2020: de participerende cliënt.
Achtergrond spreker: Gerdie van Asseldonk (diëtist) werkte 18 jaar in het Reinier de Graaf Gasthuis Delft, vervolgens als hoofd van de dienst Diëtetiek in het Leids Universitair Medisch Centrum en als beleidsmedewerker gezondheidszorg in de regio Rijnmond; momenteel werkt ze bij ZonMw (implementatie). Zij zit in de redactie van het Informatorium voor Voeding en Diëtetiek en was actief voor de Diabetes Vereniging Nederland o.a. in de Diabc-redactie.

18.50-19.10: Lan Kiauw de Munck-Khoe:
Diabeteszorg en voedingssuppletie: curcumin en vitamine K2 als voorbeelden
Achtergrond spreker: Kiauw de Munck Khoe (apotheker) is werkzaam als wetenschappelijk medewerker bij Springfield Nutraceuticals. Daarnaast is zij bestuurslid van de NVF en redacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Fytotherapie.

19.10-19.35: Cornelis Peters:
Multidisciplinaire onderzoeken naar teelt, kwaliteit en effectiviteit van een Ayurvedisch complex kruidenmiddel bij diabetes: de lange weg van voedings- naar geneesmiddel.
Achtergrond spreker: Cornelis Peters (Ayurveda geneeskundige en directeur) is oprichter en mede-eigenaar van het Europa Ayurveda Centrum (www.ayu.nl). Momenteel loopt bovengeschetst onderzoeksproject, waarin dit centrum samenwerkt met Plant Research International (WUR), Humane Voeding (WUR), het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en het analysebedrijf Europroxima.

19.35-20.00: Herman van Wietmarschen:
Persoonsspecifieke TCM-diagnoses in relatie tot dieet en gebruik van kruiden door diabetici.
Achtergrond spreker: Herman van Wietmarschen (systeembioloog) werkt op TNO met Jan van der Greef en Mei Wang aan de validering van persoonsspecifieke kruidenprescripties uit de TCM. Op dit moment is hij betrokken bij een groot onderzoek van TNO en Erasmus MC naar het effect van dieet op diabetes 2.

20.00-20.30: Gelegenheid tot discussie.
20.30: Einde bijeenkomst.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.