Wij wensen iedereen Geluk, Gezondheid en veel Wijsheid toe.

Wij wensen jullie vanuit het Europa Ayurveda Centrum de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar toe.

Met oprechte aandacht voor jezelf en je omgeving zodat 2019 voor jou het allermooiste jaar in je leven wordt.

2019, een heel nieuw jaar. Het klinkt nog pril en dat is het ook nog. De start van het nieuwe jaar voelt altijd prettig. Alsof je even opnieuw mag beginnen. Er worden weer andere mappen aangemaakt in bedrijven en kantoren om de zaken te scheiden van het voorgaande jaar.

Zelf werk ik nog met ordners voor een aantal zaken die ik met een spierwit label namen geef, maar ook wij werken natuurlijk met digitale mappen en formulieren die weer een ander digitaal kleurtje krijgen. Het is ook de tijd dat er weer volop afspraken gemaakt worden met je naasten of met jezelf om een aantal zaken anders te gaan doen. Beter, intenser, met meer overzicht en minder stress.

De meesten doen dit met een slag om de arm, wetende dat het meestal niet lukt. Sommigen doen het met veel bravoure om zichzelf ervan te overtuigen dat de voornemens die ze hebben ook echt gaan uitvoeren.

Drie wensen

Mijn advies is om je voornemens voor dit jaar te beperken tot hooguit drie wensen. Stel je wilt dit jaar echt het streefgewicht bereiken wat je al zo lang in je hoofd hebt. Dit is nummer één van de drie voornemens die mensen massaal ieder jaar maken. Hoe zorg je dat je dit bereikt en welk dieet heb je daarvoor in gedachten?

Het juiste dieet voor mij

We weten inmiddels allemaal dat er heel veel diëten in omloop zijn en dat ze allemaal bij bepaalde mensen wel iets doen. De moeilijkheid dient zich pas aan bij het einde van het gevolgde dieet als blijkt dat het moeilijk is om je gewicht te handhaven. Wat doe je dan?

Minder stress

Hetzelfde met een ander voornemen dat ook in de nummer drie wenslijsten van mensen staat en dat is minder stress in 2019. Hoe zorg je ervoor dat dit nieuwe jaar jou minder stress geeft dan de voorgaande jaren? Misschien heb je al een keuze gemaakt voor een coach die je gaat helpen of een programma dat je gaat volgen of een aktielijst die je voor jezelf klaargemaakt hebt.

Wat heb je precies voor ogen als je zegt dat je minder stress wilt? Heeft dat te maken met je werk? Je relatie? Je familie? Heb je al in kaart gebracht waar de stress vandaan komt en hoe je dat wilt verminderen?

Hoe specifieker je bent hoe beter je kunt volgen wat je stappenplan is.

Meer tijd

Tenslotte nummer drie van de lijst en dat is meer tijd voor jezelf en je naasten. Het wordt steeds moeilijker om tijd te vinden voor de dingen die we graag willen en de dingen die we moeten doen. Onder de streep van alle dingen die we moeten doen blijft er erg weinig tijd over voor alle dingen die we graag willen doen.

Timemanagement heet dat tegenwoordig. Hoe je omgaat met de beschikbare tijd en je daar goed bij voelt. Dat laatste is belangrijk omdat dit voor iedereen anders is. Het gaat dus om een persoonlijk plan dat voor jou in jouw specifieke situatie geldt. Je kunt wel ideeën overnemen van een ander maar je zult het moeten aanpassen aan jouw leven.

Dus ook hier geldt, hoe specifieker je bent des te beter inzicht je krijgt in de methode die voor jou gaat werken.

Wees glashelder

Kortom, wil je dat jouw wensen voor dit jaar echt uitkomen wees dan zo specifiek mogelijk. Schrijf het minutieus uit en pas het precies aan zodat het echt voor jou past.

Hoe kan Ayurveda me helpen?

In de Ayurveda werken we met constitutietypen. Ieder type heeft zijn eigen temperament en aanleg voor bepaalde dingen. Als je weet wat je constitutie is dan heb je al een leidraad hoe je jouw wensen het beste kunt realiseren.

Dat geeft je al een voorsprong bij het invullen en uitvoeren van je wenslijst. Je kunt je constitutie gratis testen op onze website.

Mocht je hulp nodig hebben om jou te begeleiden met jouw wensen voor 2019, schroom dan niet om een ABC consult aan te vragen.

Met het ABC consult krijg je inzicht in:

  • De constitutie die je bij je geboorte hebt en de constitutie die je nu laat zien.
  • De snelheid van je spijsvertering zodat je kunt kiezen welke voeding het beste bij je past.
  • Je krijgt van mij een lijst met voedingsproducten die passen bij jouw constitutie, maar ook bij de snelheid van je spijsvertering.
  • Je krijgt inzicht in hoe je jezelf hebt ontwikkeld in termen van aanleg en uiting. Dat doe ik door je chakra’s te meten zodat je kunt zien waar je aan kunt werken en wat al voldoende ontwikkeld is.
  • Ik laat je zien wat je totale energieniveau is, zodat je kunt werken aan een betere verdeling waardoor je meer energie overhoudt voor zaken die belangrijk voor je zijn.
  • Hoe je algehele gezondheid is met betrekking tot je innerlijke reserves, je stressniveau en je biologische leeftijd.
  • Aan de hand van al deze metingen geef ik je adviezen op maat die uitsluitend voor jou gelden.
  • Je krijgt een rapport mee van minimaal 15 bladzijden waarmee je aan de gang kunt gaan om daadwerkelijk te doen wat je graag wilt doen.
  • Een persoonlijk advies op basis van traditionele Ayurveda.

Ik hoop je binnenkort in mijn praktijk te mogen begroeten en in de tussentijd kun je onze website bekijken waar heel veel informatie te vinden is waarmee je zo kunt beginnen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top