Weer problemen in de hartzorg

Hart
Hart
Na onrust in ziekenhuizen in Zeeland en Spijkenisse is nu het HagaZiekenhuis in opspraak.
In de Tweede Kamer en bij patiëntenorganisaties als de NPCF en De Hartstichting bestaan grote zorgen over de veiligheid voor patiënten in inmiddels drie Nederlandse ziekenhuizen. Bij deze ziekenhuizen zijn de sterftecijfers van hartpatiënten veel te hoog. Ook de Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie spreekt van een zorgwekkende situatie. Stichting Hart patiënten Nederland roept gedupeerde hartpatiënten zich te melden.

Veilige havens?

Ziekenhuizen en zorginstellingen zijn niet meer de veilige havens die zij waren lijkt wel. Of is de transparantie nu groter zodat fouten eerder aan het licht komen. We zullen het nooit precies weten. Van oorsprong waren ziekenhuizen degelijke centra waar artsen de regie hadden over de uitvoer van medisch handelen. Er was weinig onderzoek naar de uitvoer en men ging ervan uit dat de arts altijd gelijk had. Dat is anno 2013 allang niet meer zo.

Virale infectie via het internet

Sociale media zoals youtube, facebook en twitter kunnen razendsnel informatie verspreiden over misstanden in de zorg. Voorheen kon dit onmogelijk zo snel verspreid worden. Om in ziekenhuistermen te blijven wordt dit ook wel virale infectie genoemd maar dan voor sociaal media. Nieuws verspreid zich nu net zo snel als een infectie door een virus maar nu niet in een organisme maar via het world wide web.

Zelf doen

Dit wordt het tijdperk van zelf onderzoek en de regie in eigen hand nemen. Klopt het wel wat er gebeurd in de ziekenhuizen. Zijn al die operaties wel nodig. Kunnen hartziekten ook op een andere manier aangepakt worden, op een veel natuurlijker manier bijvoorbeeld. Kennen mensen het begrip natuurlijke bypass ook? Het lichaam maakt namelijk uit zichzelf bij verstoppingen/kjes nieuwe bloedvaten aan. Dat is een natuurlijk verschijnsel dat in de Ayurveda goed bekend is. Ook op de website van hartgenoten schrijven hartpatiënten over dit verschijnsel.

Whole Hearth Purification Program (WHPP)

In ons centrum hebben wij een programma ontwikkeld gebaseerd op de traditionele Ayurveda voor de behandeling van mensen met hartklachten. Het is een groep behandelingen en leefstijladviezen die het proces van natuurlijke bypass stimuleren. De behandelmethoden zijn gericht op stimulatie, reiniging, versterking en ondersteuning en wordt met veel succes toegepast in ons centrum.

Verder lezen:
Natural Bypasses Can Save Lives: http://circ.ahajournals.org/content/116/11/e340
Hartgenoten: http://www.hartpatienten.nl/array/32-algemene-discussies/35-algemeen/10287-een-natuurlijke-bypass
http://www.hartpatienten.nl/forum/169-onderzoek-operaties-en-behandelmethoden/59-hartoperatie/1196-wanneer-dotteren-en-bypassoperatie-niet-meer-mogelijk-is

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top